Θετικός βαθμός για τη Νίκη στην Τρίγλια μετά από λευκή ισοπαλία

Οι δύο αρχηγοί Μιλκούδης και Αποστολίδης με το διαιτητικό τρίο

Έναν θετικό βαθμό πρόσθεσε στη συγκομιδή της η Νίκη, φέρνοντας λευκή ισοπαλία 0-0 στην Τρίγλια με την τοπική ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το τρίτο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα, από τη στιγμή που κάθισε στον πάγκο τους ο Στάικος Βεργέτης και μάλιστα για δεύτερο σερί παιχνίδι δε δέχτηκαν γκολ, κάτι που κατάφεραν για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Τριπολίτης τεχνικός επέλεξε τον Αποστολίδη στη θέση του τερματοφύλακα και στην άμυνα την τετράδα αποτέλεσαν με φόρα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Παγώνης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης και Σάββας Κυριακίδης. Ο Μπιτσάκος ήταν ο μοναδικός κλασικός αμυντικός μέσος, ενώ Ιορδανίδης και Λούκας Γκαρσία έπαιξαν μπροστά τους ως εσωτερικοί επιθετικοί μέσοι. Τέλος σε ένα σύστημα 4-3-3 Καπός και Κρουθ αγωνίστηκαν στα φτερά της επίθεσης και ο Ροχάνο στην κορυφή.

Το τερέν που διεξήχθη ο αγώνας ήταν βαρύ λόγω της συνεχόμενης βροχόπτωσης, όμως το παιχνίδι είχε φάσεις. Στο 7ο λεπτό ο Ντούνγκα δοκίμασε το πόδι του, αλλά το σουτ του παίκτη των γηπεδούχων κόντραρε σε αμυνόμενο της Νίκης, ενώ στο 10’ ο Ροχάνο μετά τη σέντρα του Κρουθ δεν αντέδρασε σωστά, ενώ είχε τη δυνατότητα να κάνει την προβολή για να τη σπρώξει προς τα δίχτυα.

Στο 15’ ο Βοσκόπουλος πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Κρουθ, αλλά ο τερματοφύλακας Παλαβράκης, πριν φτάσει η μπάλα στον Αλιατίδη, που βρισκόταν σε καλύτερη θέση, κατάφερε να μπλοκάρει.

Στο 18 λεπτό η Νίκη κατέγραψε την πρώτη τελική της προσπάθεια. Από συνδυασμό Κρουθ Καππού και Ιορδανίδη ο τελευταίος σούταρε, αλλά η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Παλαβράκη, ο οποίος και στο 25’ είχε μία θετική επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία.

Στο 28’ ο Αλιατίδης ενήργησε σωτήρια για τη Νίκη από την άποψη ότι πρόλαβε και παραχώρησε κόρνερ προ του Παπαδημητρίου, ο οποίος μετά από τη σύρτη σέντρα του Ευθυμιάδη, αν περνούσε η μπάλα, είχε πολύ μεγάλες πιθανότητες να σκοράρει.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η Νίκη ήταν αυτή που πλησίασε σε ένα τέρμα. Συγκεκριμένα ο Ροχάνο νικήθηκε από τον Παλαβράκη στο σουτ που επιχείρησε μετά την κάθετη που του πέρασε ο Λουκάς Γκαρσία.

Διπλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 31’ για τους γηπεδούχους. Αρχικά ο Αποστολίδης είπε «όχι» στον Ντούνγκα και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Παπαδημητρίου αστόχησε σε κεφάλια υπό την πίεση του Βοσκόπουλου. Ωστόσο η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Τρίγλια στο πρώτο μέρος ήταν στο 33ο λεπτό με το διαγώνιο σουτ του Ντούνγκα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Τελευταία τελική προσπάθεια στο πρώτο μέρος το σουτ του Καπού,  που μπλόκαρε ο Παλαβρράκης.

Στην επανάληψη κα συγκεκριμένα στο 59’ η κεφαλιά του Αλιατίδη πέρασε εκτός εστίας, ενώ στο 59’ το σουτ του Κρουθ εκτός περιοχής είχε την ίδια τύχη, χωρίς ν’ ανησυχήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 63’ από φάουλ του Λούκας Γκαρσία, ο Ροχάνο έκανε καλό άλμα και πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια.

Ο Αργεντινός φορ δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε στο 68’. Περιμένοντας τον Μιλκούδη να διώξει, μετά την κακή αντίδραση του αντιπάλου του δεν περίμενε την μπάλα κι όταν αυτή ήρθε στα πόδια του αιφνιδιάστηκε και παρόλο που ήταν μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα η τελική του προσπάθεια στο δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Στο 75’ την αδύναμη κεφαλιά του Παπαδημητρίου μετά από σέντρα του Ζορμπά μπλόκαρε ο Αποστολίδης, ενώ στο 91’ το σουτ του Αμαραντίδη κόντραρε και πέρασε κόρνερ, με το 0-0 να μην αλλάζει ως το φινάλε.

ΤΡΙΓΛΙΑ: Παλαβράκης, Ζώτος, Σγουρής, Μιλκούδης, Κουρέλλας, Σαρβανίδης, Παπαδημητρίου (84’ Αμαραντίδης), Ευθυμιάδης (63’ Έππας), Ζορμπάς (92’ Μαντζίρης), Ντούνγκα, Λεμονής

ΝΙΚΗ: Αποστολίδης, Παγώνης, Σ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Μπιτσάκος, Ιορδανίδης (60’ Κ. Κυριακίδης), Γκαρσία (90’ Βοσνιάδης), Κρουθ, Καπός (85’ Μασκουνιάν), Ροχάνο

φωτό: Μαρία Αρχοντοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.