Θοδωρής Ιακωβίδης: «Από την πολιτεία δεν έχω πάρει ούτε 1 ευρώ, ούτε θέλω να πάρω λεφτά»

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης ολοκλήρωσε το ταξίδι του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κι επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας (2/8) στην Ελλάδα, γνωρίζοντας την αποθέωση στο “Ελ. Βενιζέλος”.

Ο 30χρονος αρσιβαρίστας, Θοδωρής Ιακωβίδης, ο οποίος συγκλόνισε με τις δηλώσεις του στο Τόκιο μετά το τέλος του αγώνα του, μίλησε στον ΣΚΑΙ κι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει την απόφασή του να εγκαταλείψει την άρση βαρών.

«Δέχομαι “επίθεση αγάπης” που δε με περίμενα. Δέχομαι πολλή πίεση για την απόφαση (να σταματήσω). Είναι και λίγο ότι δε θέλω να σταματήσω, θα δούμε» σχολίασε ο Θοδωρής Ιακωβίδης. «Αντιμετωπίζω και πρόβλημα στον καρπό ενδεχομένως να χρειαστεί να χειρουργηθώ. Δεν έχω πάρει απόφαση», εξήγησε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο 30χρονος αρσιβαρίστας απηύθυνε έκκληση «να μη θυμόμαστε τους αθλητές κάθε 4 χρόνια να είμαστε λίγο πιο κοντά τους. Παιδιά της διπλανής πόρτας είναι…», ενώ τόνισε ότι «από την πολιτεία δεν έχω πάρει ούτε 1 ευρώ ούτε θέλω να πάρω λεφτά από την πολιτεία αλήθεια σας λέω… Αν δεν ήταν ο Παναθηναϊκός το σωματείο μου να με στηρίξει τον τελευταίο χρόνο… Είμαι 30 χρόνων και είναι η πρώτη φορά που είχα συμβόλαιο ως αθλητής. Η ομοσπονδία προσπαθεί να βρίσκει λύσεις».

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης πρόσθεσε ότι «εργάζομαι κανονικά. Τελειώνω 4, φεύγω στο πόδι, πάω σπίτι τρώω, φεύγω γυμναστήριο και γυρνώ 9 το βραδύ 9.30 και την επομένη ξανά πίσω. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν είμαι αποδοτικός». Ακόμα αποκάλυψε ότι στο γυμναστήριο στον Άγιο Κοσμά όπου κάνει προπόνηση όποτε βρέχει πλημμυρίζει.

Ερωτηθείς αν υπάρχει νέα γενιά στην άρση βαρών απάντησε καταφατικά, άλλα αναρωτήθηκε ποσό θα κρατήσουν, πόσο οι γονείς θα κρατήσουν την κατάσταση; «Στα 22 θα αντέχει το παιδί να τον βοηθάμε οι γονείς του; Θα πάνε να δουλέψουν. Δεν υπάρχει μοριοδότηση για πανεπιστήμιο όποτε σταματάμε και 1 χρόνο για τις πανελλήνιες».

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης δήλωσε ακόμα ότι μίλησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και συμφώνησαν να συναντηθούν με όλους τους αθλητές μετά το Ράλι Ακρόπολις να συζητηθούν τα αιτήματα τους. Ζήτησε σε αυτό το πλαίσιο προνόμια για μοριοδότηση στα Πανεπιστήμια «ώστε να κερδίζουμε στις μαθητικές ηλικίες».

«Καλώς να έρθει τον περιμένουμε, θα έχει πίστωση χρόνου», τόνισε εξάλλου για τον Πύρρο Δήμα, ο οποίος ανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ την επιστροφή του στην ελληνική ομοσπονδία άρσης βαρών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.