Από τις 6 Ιουνίου το magnesiasports και μόνο αυτό αποκάλυψε την έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, που χαρακτηρίζει επικίνδυνο και εντελώς ακατάλληλο τον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου, ζητώντας την αναβάθμιση του κατεστραμμένου, όπως υποστηρίζεται, χλοοτάπητα, τον οποίο υποτίθεται ότι έχει αναλάβει να φροντίζει η ομάδα του Αχιλλέα Μπέου, ΝΠΣ Βόλος, ως αντιστάθμισμα για το εξαιρετικά χαμηλό μίσθωμα που πληρώνει, για να χρησιμοποιεί την αθλητική εγκατάσταση.
Ο κορυφαίος δημοσιογράφος, Κυριάκος Θωμαΐδης, επισημαίνει σε άρθρο του στο sdna.gr πως «με βάση την αξιοπιστία της τεχνικής έκθεσης εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για τη δυνατότητα του σταδίου να φιλοξενήσει στο τέλος του μήνα αγώνα της Super League και πολύ περισσότερο να φιλοξενήσει την Εθνική Ελλάδος σε επίσημη αναμέτρηση διοργάνωσης της UEFA». Παράλληλα, ζητά να δράσουν οι δικαστικές αρχές και η ΕΠΟ, για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει στον Βόλο, για να «μη ζήσουμε μία ακόμη φαρσοκωμωδία», όπως αναφέρει.
Αναλυτικά το άρθρο του Κυριάκου Θωμαΐδη στο sdna.gr:
«Η αποκάλυψη της έκθεσης των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου για το Πανθεσσαλικό εγείρει πλήθος ερωτημάτων, την ώρα που η Εισαγγελία Βόλου έχει αναθέσει σε πραγματογνώμονα να διερευνήσει την ελάχιστη μισθωτική αξία του σταδίου.
Η τεχνική έκθεση υπογράφεται από δύο πολιτικούς μηχανικούς και διαπιστώνει ακαταλληλότητα του χλοοτάπητα και ανάγκη άμεσης αντικατάστασής του, καθώς «εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τραυματισμών αθλητών».
Ποιος όφειλε να συντηρεί τον ήδη κατεστραμμένο χλοοτάπητα; Ο ΝΠΣ Βόλος, δηλαδή η ομάδα του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου. Εξ αυτού του λόγου πλήρωνε αντισταθμιστικά ένα εξαιρετικά χαμηλό μίσθωμα (1.500 ευρώ) για την ενοικίαση του σταδίου.
Εκτός από τη σοβαρή αμέλεια της (μη) συντήρησης του αγωνιστικού χώρου, προκύπτουν και άλλα σοβαρά ερωτήματα, τα οποία οφείλει να απαντήσει όχι μόνο ο Δήμος Βόλου, αλλά και η πολιτεία.
Ας τα δούμε όλα με ημερομηνίες:
1.Στις 27 Φεβρουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση 6,5 εκατ. ευρώ που θα καταστήσουν το Πανθεσσαλικό «παγκόσμιο στολίδι».
2.Στις 25 Απριλίου διεξάγεται στο Πανθεσσαλικό το κορυφαίο ελληνικό ποδοσφαιρικό γεγονός, ο τελικός του Κυπέλλου, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ.
3.Στις 13 Μαΐου, στο ίδιο στάδιο, ο Βόλος φιλοξενεί τον Αρη στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος για τις θέσεις 5-8.
4.Στις 6 Ιουνίου συντάσσεται η τεχνική έκθεση του Δήμου Βόλου που διαπιστώνει την ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου.
5.Στις 30 Αυγούστου το Πανθεσσαλικό πρόκειται να φιλοξενήσει τον αγώνα Βόλου-Ηρακλή, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League 1.
6.Η ΕΠΟ όρισε το Πανθεσσαλικό ως το στάδιο που θα φιλοξενήσει τον αγώνα Ελλάδας-Σερβίας, στις 16 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης UEFA Νations League.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ακόμα και ημερολογιακά να το δει κανείς, υπάρχει ένα γαϊτανάκι αντιφάσεων. Με δεδομένη την αξιοπιστία της τεχνικής έκθεσης, αναρωτιέται ο καθένας με ποιον τρόπο ο αγωνιστικός χώρος καταστράφηκε λίγες μέρες μετά από επίσημο αγώνα του εθνικού πρωταθλήματος. Παράλληλα εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για τη δυνατότητα του σταδίου να φιλοξενήσει στο τέλος του μήνα αγώνα της Super League και πολύ περισσότερο να φιλοξενήσει την Εθνική Ελλάδος σε επίσημη αναμέτρηση διοργάνωσης της UEFA.
Οι δικαστικές αρχές έχουν κινηθεί με τον διορισμό πραγματογνώμονα αποκλειστικά και μόνο για το οικονομικό ζήτημα που έχει προκύψει. Η πολιτεία και η ΕΠΟ οφείλουν να κινηθούν άμεσα, για να διαπιστώσουν τι πραγματικά συμβαίνει στον Βόλο, ώστε να μη ζήσουμε μια ακόμη φαρσοκωμωδία, όπως στο παρελθόν».
Επίσης στο dikisports.blogspot του Κυριάκου Θωμαΐδη αναπαράγεται το δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΑΓΝΗΣΙΑ με τίτλο «Θα παίξει η Εθνική σε κατεστραμμένο γήπεδο;».
Το δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΑΓΝΗΣΙΑ αναφέρει τα εξής: «Σύσκεψη έγινε στο Πανθεσσαλικό, ενόψει του αγώνα της Εθνικής Ελλάδος τον Νοέμβριο με τη Σερβία. Το αντικείμενο της σύσκεψης βέβαια ήταν οι απαιτήσεις που έχει η ΕΠΟ και η UEFA σε επίπεδο υποδομών, για τη φιλοξενία αυτού του αγώνα.
Καλά ρε παιδιά, για να οριστεί ο αγώνας, δεν εξετάστηκε πρώτα το Πανθεσσαλικό; Θυμηθήκατε Αυγουστιάτικα να κάνετε σύσκεψη να δείτε τι προβλήματα υπάρχουν τρεις μήνες πριν; Αν μιλάμε για λεπτομέρειες, άντε προλαβαίνετε να τις κάνετε. Έχω μια υποψία όμως ότι δεν είναι λεπτομέρειες!
Βλέπετε, πριν από λίγο καιρό, το δημοτικό συμβούλιο Βόλου ενέκρινε τη μελέτη για την αναβάθμιση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, με χρηματοδότηση 6,5 εκ. ευρώ από το υπουργείο Αθλητισμού του Γιάννη Βρούτση. Στη μελέτη αυτή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου αναφέρεται πέρα από το κουλουάρ, τις κερκίδες, τους ξενώνες και άλλα τμήματα του σταδίου που θα αναβαθμιστούν, θα ανακατασκευαστεί και ο αγωνιστικός χώρος ο οποίος είναι ακατάλληλος! Ναι, καλά διαβάσατε, οι τεχνικές υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι ο αγωνιστικός χώρος του ποδοσφαίρου είναι κατεστραμμένος.
Αυτό που υποτίθεται ότι έχει αναλάβει να συντηρεί η ομάδα του Μπέου, χρησιμοποιώντας το ως επιχείρημα για το χαμηλό ενοίκιο που έχει ορίσει για τη χρήση του.
Και φέρνουν την Εθνική Ελλάδος να παίξει επίσημο αγώνα να παίξει επίσημο αγώνα για το Nations League, σε ένα κατεστραμμένο γήπεδο!!! Ειδικότερα όπως αναφέρεται στη μελέτη που διαβιβάστηκε με το υπ’ αριθμόν πρωτ.:44846/6-6/2026 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου (ΑΔΑ: ΡΟΕΦΩ96-0ΡΥ), «ο χλοοτάπητας σήμερα παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα στην επιπεδότητα της τελικής επιφάνειας, καθυστέρηση στην απορρόφηση των ομβρίων υδάτων και προβλήματα ανομοιογενούς ανάπτυξης του χλοοτάπητα. Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τραυματισμού των αθλητών. Σε συνδυασμό με τις αυξημένες απαιτήσεις που τίθενται από τους διεθνείς κανονισμούς και τις υψηλές προδιαγραφές διεξαγωγής αγώνων, η σημερινή κατάσταση καθιστά τον αγωνιστικό χώρο ακατάλληλο για την τέλεση υψηλού επιπέδου και επιβάλλει την αναβάθμιση-αντικατάσταση της υποδομής».
Περιμένω να δω τι παρατηρήσεις έδωσε η ΕΠΟ στους Μπέο και Βλιώρα και θα επανέλθω. Να δούμε αν ισχύει αυτό που διαπίστωσαν οι τεχνικές υπηρεσίες ισχύει ή όχι.
Στη σύσκεψη που έγινε στο Πανθεσσαλικό, έλαβαν μέρος εκ μέρους της UEFA η Κυριακή Κυριακού και ο Ρόμπερτ Σωτηρακόπουλος, ενώ η ΕΠΟ εκπροσωπήθηκε από τον Μάκη Τσάτσο, υπεύθυνο ασφαλείας της ομοσπονδίας. Μεταξύ άλλων, αυτά που είναι πιο επείγοντα και πρέπει να λυθούν είναι η έλλειψη τουρνικε σε όλες τις εισόδους του σταδίου, που είναι προαπαιτούμενο για τη διεξαγωγή του αγώνα της Εθνικής με τη Σερβία και για τα οποία έχει ζητήσει η ΕΠΟ χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο φωτισμός του σταδίου επίσης έχει αξιολογηθεί ως ελλιπής και θα χρειαστεί ενίσχυση, ώστε να τηρεί τα διεθνή στάνταρντς, τόσο για τους θεατές όσο και για τα τηλεοπτικά συνεργεία που θα καλύψουν τον αγώνα.
Οικονομικά πάντως και με βάση τα όσα αναφέρονται στον τελευταίο ισολογισμό που υπογράφει ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Χρήστος Στεφόπουλος, η ζημία της Πανθεσσαλικό Α.Ε. για την οικονομική χρήση του 2024, κατά 31.701 ευρώ, εμφανίζεται ως βελτίωση των οικονομικών μεγεθών αφού στην προηγούμενη χρήση η ζημία ήταν 82.816 ευρώ. Είναι θέμα οπτικής των πραγμάτων για τη δημοτική αρχή, που βλέπει και τη ΔΕΥΑΜΒ ως μια επιχείρηση πρότυπο!».




















