Θυμήθηκε το χρυσό του Τσουρουνάκη στον Βόλο η ΚΟΕ

Με τον ιδανικότερο τρόπο έβαλε την υπογραφή του στο φινάλε της σπουδαίας καριέρας του, ο 32χρονος σήμερα Αντώνης Τσουρουνάκης, ανήμερα της 24ης Ιουνίου του 2016 στον Βόλο, που φιλοξενούσε το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών στην Τεχνική κολύμβηση, με την ΚΟΕ να θυμάται εκείνη την κατάκτηση του μεταλλίου .

Ο Χανιώτης πρωταθλητής μας, στην πρεμιέρα μάλιστα της απόλυτα πετυχημένης διοργάνωσης που φιλοξένησε ο Βόλος πριν 4 χρόνια, τερμάτιζε 1ος στον τελικό των 400μ επιφάνειας με επίδοση 2.58.12 και κατακτούσε έτσι το χρυσό μετάλλιο, το ένα από επτά (7) συνολικά μετάλλια της Εθνικής μας ομάδας στην κορυφαία αυτή διοργάνωση του αθλήματος.

Για τον Αντώνη, που πέρασε στον τελικό με την 6η καλύτερη επίδοση και κατάφερε με το εκπληκτικό του φίνις να φτάσει πρώτος στην πηγή του νέκταρ, ήταν η δικαίωση μιας μακράς και απόλυτα πετυχημένης καριέρας του στο άθλημα, στην 4η μάλιστα συμμετοχή του (2011, 2013, 2015 οι προηγούμενες) σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στον ίδιο τελικό, η Ελλάδα, είδε και ένα άλλο παιδί της, τον Χρίστο Χριστοφορίδη να ανεβαίνει στο βάθρο και να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Τσουρουνάκης, από το 2010 που το άθλημα εντάχθηκε στην ΚΟΕ, ήταν 2ος στα 400μ επιφάνεια και 3ος στη σκυτάλη 4χ100μ επιφάνεια, το 2014 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λινιάνο.

Λίγο μετά την απονομή, ο Αντώνης, δήλωνε στον συνάδελφο Γιάννη Κορακή, μεταξύ των άλλων: «Είμαι τόσα χρόνια στο χώρο, αλλά αντιμετωπίζαμε συνεχώς προβλήματα. Φέτος μπήκαμε νωρίς για προετοιμασία στην 50άρα πισίνα, κάναμε σωστή προετοιμασία και ουσιαστικά πετύχαμε αυτό που έκαναν οι άλλοι που έπαιρναν τα χρυσά.

Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος μ’ αυτήν την επιτυχία. Έκανα και ατομικό ρεκόρ, στα 28 μου χρόνια. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσω την καριέρα μου. Το έχω αποφασίσει. Ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου ποιυ με στηρίζει, τον προπονητή μου Ηλία Καλαμαρίδη, τον διατροφολόγο μου και όλους όσους πίστεψαν σε μένα» .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.