Τιμήθηκε η οικογένεια Βουρούκου από τον Αιολικό

Στο ημίχρονο του αγώνα Αιολικός-Σπάρτακος για την Α1 ΕΣΚΑΘ το Σάββατο (22/12) στο κλειστό της Νέας Ιωνίας τιμήθηκε η οικογένεια του Βαγγέλη Βουρούκου από τους γηπεδούχους.

Ο τεχνικός σύμβουλος του Αιολικού, Μιχάλης Σαμαράς,  πήρε το λόγο και είπε μεταξύ άλλων: «Ως εκπρόσωπος του Αιολικού Βόλου σας ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα σε μια ξεχωριστή ημέρα, για να τιμήσουμε όλοι μαζί την οικογένεια του Βαγγέλη Βουρούκου. Ο Βαγγέλης βοήθησε τον Αιολικό από την ίδρυσή του και στήριξε την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά. Για το σκοπό αυτό το Δ.Σ. του Αιολικού αποφάσισε κάθε Χριστούγεννα να αφιερώνει το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά στη μνήμη του Βαγγέλη Βουρούκου. Φέτος για τα παιδιά της Κιβωτού. Ο Βαγγέλης είχε μεγάλη ευαισθησία στα παιδιά και ιδιαίτερα στα πονεμένα και ταλαιπωρημένα. Ο Βαγγέλης ήταν άνθρωπος της προσφοράς, της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού.

Επιγραμματικά θα ήθελα να πω δύο λόγια για το πλούσιο βιογραφικό του Βαγγέλη για να γνωρίζουν οι νέοι και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι. Τον Μάρτιο που πέρασε έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Βαγγέλης Βουρούκος. Μεγάλος αθλητής. Το θηρίο όπως τον αποκαλούσαμε στα χρόνια μας ή ο Βαγγέλας. Διακρινόταν για το ήθος, την ντομπροσύνη, την αξιοπρέπεια, το πάθος. Πραγματικός αρχηγός η ψυχάρα της κάθε ομάδας. Γέννημα-θρέμμα της Ν. Ιωνίας ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής από την αγαπημένη του ομάδα, τη Νίκη Βόλου, σε ηλικία 6 ετών. Εμβληματική μορφή εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Σε ηλικία 16 ετών ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Έπαιξε σε πολλές ομάδες, Νίκη Βόλου, Ολυμπιακό Βόλου, ΑΕΛ, Παναιγιάλειο, Προοδευτική κ.α.

Ως προπονητής άρχισε το 1982 ως βοηθός του μεγάλου Γιάτσεκ Γκμοχ στην ΑΕΛ. Στη συνέχεια διετέλεσε πρώτος προπονητής σε πολλές ομάδες. Πανθηραϊκό Σαντορίνης, ΑΟ Ποντίων Πειραιά, Ηρακλή Βόλου, Νίκη Βόλου, Χαλκηδόνα, Ολυμπιακό Βόλου, ενώ στον Γ.Σ. Αλμυρού έμεινε τέσσερις σεζόν.

Ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής διορίστηκε το 1981 και υπηρέτησε σε πολλά σχολεία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις συνεργασίας και συναδελφικότητας μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε από το 9ο Γυμνάσιο Βόλου. Τέλος είχε και επιχειρηματική δράση ξεκινώντας με το Γυμναστήριο “Βουρούκου Ζ.-Σαμαρά Α.” το 1982-83 με συνεργάτη εμένα. Στη συνέχεια διατηρούσε για πολλά χρόνια γυμναστήριο στον Πειραιά και τέλος το γυμναστήριο “Universal”στη Φυτόκο».

Την πλακέτα απένειμε ο Αντώνης Σαμαράς, υπεύθυνος της ακαδημίας του Αιολικού και εμπνευστής της εκδήλωσης. Η στιγμή της απονομής προς την οικογένεια του Βαγγέλη Βουρούκου είχε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και χειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους. Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή απονομής η σύζυγος του προέδρου του Αιολικού κα Άννα Ρούσσου, η αντιπρόεδρος του συλλόγου, κα Σωτηρίου Βικτωρία, το μέλος κ. Λασκαράκη Ελεάνα, ο πρώην προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής κ. Χατζηστάμος Ελευθέριος, η συνάδελφος του Βαγγέλη Βουρούκου, κα. Αγαπίδου Χρυσούλα, γονείς, παιδιά της ακαδημίας και πολλοί φίλοι του Αιολικού.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.