Την μεγαλύτερη αθλητική αποστολή όλων των εποχών από τη Μαγνησία πραγματοποιεί ο ΣΔΥ Βόλου με 170 δρομείς

Το Σαββατοκύριακο στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Κάθε προηγούμενο θα ξεπεράσει η συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο σύλλογος και τα μέλη του εξασφάλισαν 170 συμμετοχές, με συνέπεια να καταρριφθεί κατά πολύ το περσινό ρεκόρ των 144 δρομέων του ΣΔΥ Βόλου που αγωνίστηκαν στον Α.Μ.Α. Οι συμμετοχές πάντα επιτυγχάνονται με αρκετή δυσκολία λόγω των περιορισμών που τίθενται ώστε οι 60.000 αριθμοί να μοιραστούν ισομερώς, καθώς υπάρχει ζήτηση από όλο τον πλανήτη λόγω της άριστης διοργάνωσης και της ιστορικότητας της διαδρομής, μια και σε αυτή γεννήθηκε ο Μαραθώνιος παγκοσμίως. Με δύο λεωφορεία και με άλλους τρόπους θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση του ΣΔΥ Βόλου στην Αθήνα, ενώ η διαμονή θα γίνει σε ξενοδοχείο σε αναβαθμισμένη περιοχή πολύ κοντά στο Καλλιμάρμαρο ώστε να μη χρειάζεται μετακίνηση με τη συγκοινωνία των δρομέων που θα τερματίζουν. Μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους που θα ακολουθήσουν την αποστολή, ο αριθμός ξεπερνά κατά πολύ τα 200 άτομα για την εκδρομή του ΣΔΥΒ.

Ο κοινωνικός αντίκτυπος της συμμετοχής ξεκίνησε πολύ πριν και από τον ίδιο τον αγώνα. Εκτός από μετάδοση του ευ αγωνίζεσθαι μέσα από μία δραστηριότητα που προάγει την πιο υγιή μορφή του αθλητισμού, σημαντικό είναι το όφελος που θα αποκομίσουν ιδρύματα σε όλη τη χώρα. Έτσι, κομβική σημασία έχει το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται μέσα από τη συμμετοχή των χιλιάδων αθλητών των συλλόγων δρομέων. Μέσα από την Ομοσπονδία των εγγεγραμμένων συλλόγων σε αυτήν ΕΟΣΛΜΑ-Υ, κάθε χρόνο δίνεται ποσό σε ιδρύματα ανά την Ελλάδα, που προσεγγίζει τα 40.000 ευρώ ετησίως. Το 2016 με μεσολάβηση του ΣΔΥ Βόλου δόθηκαν 7.000 στην Φλόγα Βόλου, ενώ το 2017 δόθηκαν 4.672 ευρώ στην ΕΛΕΠΑΠ Βόλου. Το 2018 το ποσό από όλη την Ελλάδα προσφέρθηκε στην αποκατάσταση από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ προσεχώς θα οριστούν τα ιδρύματα ανά την Ελλάδα που θα πάρουν τις επιταγές για το 2019, μέσα στα οποία θα είναι και αυτό που θα προτείνει ο ΣΔΥΒ.

Μία από τις πλέον αξιέπαινες και συγκινητικές στιγμές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας θα είναι η συμμετοχή των αθλητών με πρόβλημα όρασης στο σχετικό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί παράλληλα. Από τον Βόλο και τον σύλλογο Μάγνητες Πειρατές θα διανύσει τα 42.195 μέτρα ο Σκιαθίτης τυφλός δρομέας Γιώργος Παρίσσης. Συνοδός του δεμένος από το χέρι με σκοινάκι όπως ορίζουν οι κανονισμοί, θα είναι ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Βαγγέλης Γιακάκογλου, αθλητής από δεκαετίες με πολλές συμμετοχές στον Μαραθώνιο. Ο Γιώργος Παρίσσης θα ακολουθήσει την αποστολή του συλλόγου με το λεωφορείο. Ο ΣΔΥ Βόλου ευχαριστεί τον αθλητή του και τους Μάγνητες Πειρατές για τη συνεργασία σε αυτή την τόσο μεγάλη προσπάθεια, επίσης ευχαριστεί τον Γιώργο Λίταινα που είναι ο προπονητής του Γιώργου Παρίσση.

Κάθε ένας από τους 170 δρομείς του ΣΔΥΒ έχει τη δική του προσωπική ιστορία που θα τον φέρει στη γραμμή της εκκίνησης. Άλλοι θα συμμετέχουν στη διοργάνωση για πρώτη φορά. Άλλοι θα κάνουν το μεγάλο άλμα και θα πραγματοποιήσουν ντεμπούτο στη μεγάλη απόσταση των 42.195 μέτρων από τον Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, στη διαδρομή που γεννήθηκε παγκοσμίως ο Μαραθώνιος. Άλλοι θα προσθέσουν μια ακόμη συμμετοχή στις δεκάδες που έχουν ήδη πραγματοποιήσει. Για τον Γιώργο Γκαβαρδίνα θα είναι ο 49ος Μαραθώνιος συνολικά, με περίπου τους μισούς στον Αυθεντικό. Ο ίδιος έχει συμβάλει να έρθουν σταδιακά στον σύλλογο δεκάδες εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο Βόλου, που βέβαια θα τρέξουν και στην Αθήνα. Ο Κώστας Παλάντζας θα τρέξει τον 20ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας από το 1999 και μετά, και 34ο συνολικά. Ανάλογους αριθμούς συμπληρώνουν ο Θεόδωρος Στόρτος, ο Παντελής Σάμιος που έτρεξε και στον 1ο Μαραθώνιο Αθήνας, ο Βαγγέλης Γιακάκογλου, ο Ηλίας Πατσαρούχας, η Βάσω Τασιώνη. Παλιά μέλη όπως ο Μιχάλης Άκερμαν, ο Νίκος Ιωάννου, ο Γιώργος Αλμπανούδης, ο Λίνος Βίγκλας, ο Απόστολος Νέος, ο Φώτης Τσιώλης, η Εύη Μυλωνά, ο Γρηγόρης Καλλιγάς θα τρέξουν στα 10 ή στα 5 χιλιόμετρα. Στον Μαραθώνιο θα μετέχει ο Θανάσης Κοντογιάννης που έχει διεθνείς διακρίσεις στην κωπηλασία και πολλές επιτυχίες στους αγώνες δρόμου και βουνού, επίσης και ο Χρήστος Αγνουσιώτης που είναι από τους καλύτερους trail runners της χώρας μας. Πολλοί θα τρέξουν οικογενειακώς, όπως για παράδειγμα στα 10 χιλιόμετρα μητέρα, κόρη, εγγονή, οι Άννα και Βασιλική Κοκκονάκη, Ελεάννα Ζήβερτ. Στα 5 χιλιόμετρα θα αγωνιστούν ο Γιώργος Λίταινας και η Βίκυ Διαμαντοπούλου Λίταινα, ενώ τα δύο παιδιά τους θα μετέχουν στον Παιδικό Αγώνα. Πολλά ακόμη ανδρόγυνα, πολλοί γονείς και τα παιδιά τους θα συμμετέχουν στους αγώνες και πλήρης απολογισμός θα γίνει μετά την ολοκλήρωσή τους.

Ο ΣΔY Βόλου συνεχίζοντας τον πρωτοποριακό τρόπο που καθιέρωσε από πέρυσι, θα παραλάβει μεσοβδόμαδα το σύνολο των πακέτων της ομαδικής εγγραφής από την Έκθεση του αγώνα και θα τα μοιράσει σε κάθε μέλος την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου από ώρες 17.30 ως 20.00 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, συγκρότημα Μουρτζούκου. Παρακαλούνται να έρθουν όλα τα μέλη για να παραλάβουν το πακέτο ώστε να μην υπάρξουν εκκρεμότητες. Όποιος δεν μπορέσει για κάποιο λόγο να έρθει, οφείλει να αναθέσει σε φίλο του για να το πάρει. Για τα μέλη που μένουν εκτός Μαγνησίας η παράδοση θα γίνει στο ξενοδοχείο που θα μείνει η αποστολή στην Αθήνα, Golden Age Athens Hotel, Μιχαλακοπούλου 57, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου από ώρα 14.00 ως 14.30. Διευκρινίζεται ότι η παράδοση των πακέτων αφορά μόνο όσους γράφτηκαν με την ομαδική δήλωση του συλλόγου. Για όσους έκαναν εγγραφή μεμονωμένα έστω και αν δηλώθηκαν ως ΣΔΥ Βόλου, η διοργάνωση δεν παραχωρεί τα πακέτα, και θα πρέπει να τα παραλάβουν οι ίδιοι ή άτομο που θα εξουσιοδοτήσουν από την Έκθεση του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Ο ΣΔΥΒ ευχαριστεί θερμά το μέλος του Αντώνη Γάκη που θα αναλάβει να πάρει τα πακέτα από την Έκθεση. Ευχαριστεί το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και τον Λίνο Βίγκλα για τη διάθεση του χώρου ώστε να δοθούν τα πακέτα. Τον Στάθη Καραδημητρίου και την Εμμανουέλα Μανούσου που θα τρέξουν στα 5 χιλιόμετρα, και θα αναλάβουν τη φωτογράφηση των μελών. Τον Σπύρο Τρύφωνος που οργάνωσε την εκδρομή και τη διαμονή. Τον δημοσιογράφο κ. Ηρακλή Αθανασόπουλο που βοήθησε στην εύρεση του ξενοδοχείου σύμφωνα με τις απαιτήσεις που τέθηκαν. Ο ΣΔΥΒ ευχαριστεί τον Δήμο Βόλου για την επιχορήγηση της αποστολής, τη Μάρθα Ξηροφώτου που επιμελήθηκε την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων. Ευχαριστεί κάθε μέλος του συλλόγου που όλοι θα προσφέρουν κάθε βοήθεια σε ό,τι χρειαστεί, και ιδίως επειδή θα βοηθήσουν και θα συμπαρασταθούν στους μαραθωνοδρόμους που θα το έχουν ανάγκη μετά τον τερματισμό.

Η αναχώρηση με τα λεωφορεία για τη διήμερη εκδρομή θα γίνει το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 8.00 το πρωί από το Δημαρχείο Βόλου, με συνάντηση στις 7.45. Στις 7.50 θα βγει η αναμνηστική ομαδική φωτογραφία που θα είναι η βασική του συλλόγου για 365 ημέρες. Σε αυτή μπορούν να βρίσκονται και τα μέλη του ΣΔΥΒ που θα πάνε στην Αθήνα με άλλο τρόπο, όπως και τα μέλη που δεν θα μετέχουν φέτος στη διοργάνωση.

Η επιστροφή από την Αθήνα του πρώτου λεωφορείου θα γίνει στην Κυριακή στις 16.00 ή αργότερα, μόλις συμπληρωθούν 50 μέλη που θα μπούνε σε αυτό. Το 2ο λεωφορείο θα επιστρέψει στις 18.00. Για περίπτωση κωλύματος ή καθυστέρησης, κάθε μέλος οφείλει να ενημερώσει έγκαιρα.

Ο ΣΔΥΒ οδεύοντας στην 31η χρονιά της ιστορίας του μετέχει για ισάριθμη φορά στον Μαραθώνιο Αθήνας., ενώ οι Βολιώτες δρομείς και πριν την ίδρυση του συλλόγου μετείχαν στη διοργάνωση. Έτσι το Σαββατοκύριακο στον 37ο ΑΜΑ θα γίνει το 37 στα 37. Αυτές είναι οι 170 συμμετοχές του ΣΔΥ Βόλου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, 119 από το ανδρικό, και 61 από το γυναικείο team του συλλόγου!:

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ (42.195 μέτρα) 66 συμμετοχές

Αγλαΐνης Κώστας
Αγνουσιώτης Χρήστος
Αϊβαζόγλου Θεόφιλος
Αντωνίου Γιώργος
Βέργας Κώστας
Γάκης Αντώνης
Γεωργαντάς Άρης
Γιακάκογλου Ευάγγελος
Γκαβαρδίνας Γιώργος
Γκανάτσιος Γεώργιος
Δήμος Ελευθέριος
Διαμαντόπουλου Μαρία
Ζαμπέτογλου Γεώργιος
Ζαφειρίου Βασίλης
Ζευγαράς Παναγιώτης
Ιωάννου – Κουλουριώτη Τζώρτζια
Καρανάσιος Ιωάννης
Κοντογιάννης Θανάσης
Κοσμίδης Μάκης
Κουβλάκης Απόστολος
Κράβαρης Σάκης
Μακεδόνα Παρασκευή
Μακρής Δημοσθένης
Μαλιαχόβας Θωμάς
Μαργαρίτης Αθανάσιος
Μάρθα Πέγκυ
Μητρογώγος Κωνσταντίνος
Μιχαλόπουλος Μάριος
Μόσιος Νικόλαος
Μουρογιάννης Στέφανος
Μπάρδας Βασίλης
Μπάρδας Τριαντάφυλλος
Μπάρδας Χαράλαμπος
Μπέκας Κωνσταντίνος
Μπιντάκας Δημήτρης
Μπουγάς Θανάσης
Οικονόμου Δημήτριος
Παλάντζας Κώστας
Παπαϊωάννου Γιώργος
Παπανικολάου Νικολέτα
Παρίσης Γεώργιος (Μάγνητες Πειρατές)
Πατρώνης Ορέστης
Πατσαρούχας Ηλίας
Πολίτης Κωνσταντίνος
Πραγματευτή Νεραντζούλα
Πρέντζας Σωτήρης
Ρούστα Ρίτσα
Σαββίδης Δημήτριος
Σάμιος Παντελής
Σουροβέλη Κωνσταντίνα
Σπύρου Βάνα
Σταθούρος Γεώργιος
Σταθούρος Δημήτριος
Στόρτος Θεόδωρος
Τασιώνη Βασιλική
Τζήμου Αλεξία
Τζίντζιος Αναστάσιος
Τιμπλαλέξης Βασίλης
Τουρτούρης Παντελής
Τσάγγαρη Κατερίνα
Τσαμασιώτης Σεραφείμ
Τσαμασιώτης Χρήστος
Τσεκερίδης Κώστας
Τσιτσιγιάννης Χρήστος
Φιλίππου Ιωάννης
Φραγκάκης Δημήτρης

10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 73 συμμετοχές

Αγγουράς Θύμιος
Αδαμοπούλου Ελένη
Αδάμου Γιάννης
Ακρίβος Αλέξανδρος
Αλεξανδρίδης Χρήστος
Αλμπανούδης Γεώργιος
Αντωνίου Ιωάννης – Νικόλαος
Βαλιάντζας Γιάννης
Βαλιάντζας Χρήστος
Βίγκλας Λίνος
Βλιώρας Ιωάννης
Βουρουνίκου Κατερίνα
Γεωργούλας Πέτρος
Γεωργουλόπουλος Χρήστος
Γιώτας Χαράλαμπος
Γκαβαρδίνας Ιωάννης
Ζήβερτ Ελεάννα
Ζήσης Παντελής
Καβαρατζής Γιώργος
Καζανίδης Ιωάννης
Καλαντζής Γιώργος
Καλλιγάς Γρηγόρης
Καραντζιά Αικατερίνη
Κεραμάρη Παναγιώτα
Κεραμάρη Τασούλα
Κλόκας Ιωάννης
Κοκκονάκη Άννα
Κοκκονάκη Βασιλική
Κοντογεωργάκη Νάντια
Κόπανος Αντώνιος
Κοτσίλιος Δημήτριος
Κούντρα Πέρσα
Κουρτίδης Δημήτρης
Κουσκουρίδας Στέργιος
Κουτσαυτίκης Ιωάννης
Κωστή Δήμητρα
Μακροθανάση Μαρία
Μαργαρίτης Σωτήρης
Μερεντίτης Γεώργιος
Μήλιος Νίκος
Μότσιος Ορέστης
Μπαλατσούκας Βασίλειος
Μπαντίδος Θεοδώσης
Μπουμπουζιώτης Ευριπίδης
Μυλωνά Ευδοξία
Νέος Απόστολος

Παπαδόπουλος Γιάννης
Παπαλεξάνδρου Αλεξάνδρα
Παπαλεξάνδρου Γιάννης
Παπαλεξάνδρου Ελπίδα
Πατρώνης Γιώργος
Πελιχός Πέτρος
Putz Κατερίνα
Πριτσάς Λουκάς
Σαλαμούρας Αποστόλης
Σαράφη Κάλλη
Σαρηγιάννης Ηλίας
Σουλιώτης Ανδρέας
Σταθούρου Μαρία
Σταματόπουλου Αλεξάνδρα
Στάνιος Πασχάλης
Στιβαχτής Χαράλαμπος
Συμεωνίδης Γιάννης
Τρύφωνος Σπύρος
Τσιρογιάννη Τόνια
Τσιώλης Φώτης
Τσοκάνης Γεώργιος
Φαραζί Ελπίδα
Χαδίνη Μάρω
Χαραλαμπίδης Αναστάσιος
Χαραλαμπίδου Μαρία
Χατζησταματίου Αγγέλα
Χριστοδούλου Ζωή

5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 28 συμμετοχές

Άκερμαν Μιχαήλ
Ανδρουτσόπουλος Αθανάσιος
Αντωνούλη Ελένη
Αντωνούλης Μίλτος
Βαϊτσαρά Χριστίνα
Γεωργοσοπούλου Σοφία
Δεληστάθης Νικόλαος
Διαμαντοπούλου Λίταινα Βίκυ
Ιωάννου Νίκος
Καραβά Σένια
Καραδημητρίου Στάθης
Κουσκουρίδας Στέργιος
Κουτσουμπές Απόστολος
Λίταινας Γιώργος
Μακρής Αριστομένης
Μαμμή Ελένη
Μανούσου Εμμανουέλα
Μουρτζάνου Πηνελόπη
Μπατζιώρας Γιώργος
Πολύζου Μαριλένα
Σακαβάρα Χρυσούλα
Σακελαρίου Ιωάννης
Σιαφάς Αθανάσιος
Στάθη Χαριτώ
Σφέτσος Κωνσταντίνος
Χαχούδης Ιωάννης
Χριστοπούλου Χριστίνα
Χρυσοβελίδης Αλέξανδρος

3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ τελικός Run Greece

Καλαμάκης Αχιλλέας

Παιδικός Αγώνας 1.200 μέτρα

Λιταινα Εύα
Λίταινα Μαριτίνα

Οι συμμετοχές σε αγώνες αθλητών του ΣΔΥΒ το Σαββατοκύριακο 2-3 Νοεμβρίου

Νέες σημαντικές διακρίσεις για τον Στράτο Συμεωνίδη, ο οποίος το Σάββατο αγωνίστηκε στο Καυτατζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης στο Φθινοπωρινό Πρωτάθλημα Βετεράνων όπου μάλιστα επιδίωξε να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα στην κατηγορία Μ65. Ενώ προπορευόταν έχοντας χρόνο για το στόχο που διεκδικούσε, υπέστη πτώση με συνέπεια να σηκωθεί για να συνεχίσει και να τερματίσει 2ος. Στη συνέχεια παρά τον τραυματισμό έτρεξε προσεκτικά και στα 100 μέτρα όπου πήρε τη νίκη με 14.51.

Ο Ορεινός Αγώνας 14 χιλιομέτρων “Λίμνη Νευρόπολη 2019” πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αμφίκλειας–Ελάτειας, στις νότιες πλαγιές του Καλλίδρομου με αφετηρία και τερματισμό το κέντρο του Παλαιοχωρίου. Η Έλλη Τασιά έτρεξε από τον ΣΔΥ Βόλου.

1.029 δρομείς ολοκλήρωσαν τον 6ο Λαϊκό Δρόμο Δήμου Περιστερίου 10.200 μέτρων το πρωί της Κυριακής. Από τον ΣΔΥ Βόλου έτρεξαν και τερμάτισαν μαζί σε 1 ώρα 06’52 ο Θύμιος Αγγουράς και η Ελπίδα Φαραζί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.