Το 5o Rally «Αλμυρός 2022» φοράει τα φθινοπωρινά του

Το διήμερο 22-23 Οκτωβρίου με παράλληλες δράσεις

Με την ανακοίνωση του αρχικού προγράμματος αγώνων για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό οι διοργανωτές του ’5ου Rally «Αλμυρός 2022» τονίζουν ότι η διοργάνωση πατάει γερά στα πόδια της.

Ο αγώνας για το 2022 προσμετρούσε στο κύπελλο Ασφάλτου Βορείου και Νοτίου Ελλάδας όντας ο μοναδικός αγώνας με διττό ρόλο στο πρόγραμμα αγώνων rally κάτι που καταδεικνύει την σοβαρότητα που αντιμετωπίζεται από την ομοσπονδία. Έπειτα από τις φετινές εξελίξεις στο 5ο Rally Αλμυρός 2022 ανατέθηκε ο άχαρος ρόλος της επανεκκίνησης των αγώνων rally στην άσφαλτο, όντας ο μοναδικός αγώνας του είδους του που θα διεξαχθεί εκτός Αττικής ενώ παράλληλα προσμετρά και στο πρωτάθλημα ιστορικών οχημάτων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας (ΟΜΑΘ) αναλαμβάνοντας και φέτος την διοργάνωση του αγώνα επιθυμεί να διατηρήσει την δυναμική που δημιουργήθηκε το 2016 και συνεχίστηκε μέχρι το και 2019 στην διοργάνωση ενός αγώνα rally που συγκεντρώνει πληρώματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας ανεξαρτήτως του πρόγραμμα στο οποίο εντάσσεται. Χαρακτηριστικά για το φετινό αγώνα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πληρώματα από όλη την Ελλάδα από την Κρήτη μέχρι την Θράκη ενώ αιχμή του δόρατος παραμένουν όπως είναι φυσικό τα τοπικά πληρώματα.

Οι ειδικές διαδρομές «Άγιοι Θεόδωροι-Πτελεός-Σούρπη» και «Νηές» αν και παραμένουν ίδιες στην ουσία τους έχουν μικρές διαφοροποιήσεις με την πρώτη να διεξάγεται δύο φορές και την δεύτερη τρεις την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Μπορεί φέτος ο αγώνας να είναι αναγκαστικά λόγω της προκήρυξης μονοήμερος αλλά η οργανωτική επιτροπή βρήκε τρόπο να τονώσει το ενδιαφέρον συμμετεχόντων και θεατών με το Rally Opening Show. Πρόκειται για τον συνδυασμό πανηγυρικής εκκίνησης και διαδρομής επίδειξης που θα διεξαχθεί στον περιφραγμένο χώρο της εμποροπανηγύρεως Αλμυρού όπου τα αυτοκίνητα θα μείνουν μετά σε φυλασσόμενο χώρο υπό καθεστώς Parc Ferme.

Τ παράβολο συμμετοχής είναι και φέτος στα 250 ευρώ (ΟΜΑΕ και σωματείο) ενώ για όσους ενδιαφέρονται ο ΟΜΑΘ θα καλύψει το 50% του κόστους της αυτοκινητάμαξας από Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και από άλλες πόλεις σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον.

Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο κεντρική πλατεία Αλμυρού ενώ στο ίδιο μέρος θα γίνει και η απονομή των κυπέλλων των διακριθέντων πληρωμάτων.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.