«To Oλυμπιακό Χωριό το ασφαλέστερο σημείο στο Τόκιο»

Το ειδικά σχεδιασμένο Ολυμπιακό Χωριό των αθλητών πρέπει να είναι το ασφαλέστερο μέρος στο Τόκιο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του επόμενου έτους, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) μετά από συναντήσεις με τους διοργανωτές του Τόκιο 2020.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, και άλλοι αξιωματούχοι βρίσκονται στην ιαπωνική πρωτεύουσα αυτή την εβδομάδα, ως ένδειξη υποστήριξης στους διοργανωτές, καθώς προσπαθούν να διοργανώσουν τους Αγώνες παρά την πανδημία COVID-19.

Μετά την απόφαση του Μαρτίου να αναβληθούν οι Αγώνες, οι Ολυμπιακοί πρόκειται τώρα να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου 2021. Πάνω από 11.000 αθλητές αναμένεται να βρεθούν στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και χιλιάδες ακόμη άλλοι για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η πλειοψηφία τους θα διαμένει στο Αθλητικό Χωριό.

Ο Τζον Κόουτς, αξιωματούχος της ΔΟΕ που συνοδεύει τον Μπαχ, δήλωσε ότι ο αριθμός των αθλητών δεν θα μειωθεί και εναπόκειται στους διοργανωτές να τους κάνουν να νιώσουν ασφαλείς. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το Ολυμπιακό Χωριό είναι το… ασφαλέστερο μέρος στο Τόκιο» δήλωσε ο Κόουτς, ο οποίος είναι επικεφαλής της Επιτροπής Συντονισμού της ΔΟΕ για τους Αγώνες του Τόκιο. «Οι αθλητές πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του Χωριού» πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι οι αθλητές δεν θα μπορέσουν να μείνουν στο Χωριό κατά τη διάρκεια όλης της διοργάνωσης των Αγώνων. «Οι αθλητές, μόλις τελειώσουν οι αγώνες τους, θα έχουν μια μέρα, δύο ημέρες και μετά θα γυρίσουν σπίτι» δήλωσε ο Αυστραλός. «Η περίοδος παραμονής μεγαλύτερης διάρκειας, σε ένα Χωριό, αυξάνει τις πιθανότητες για προβλήματα».

Ο Κόουτς τόνισε ότι η επιτροπή αθλητών της ΔΟΕ έχει με την σειρά της παράσχει στους διοργανωτές την πλήρη υποστήριξή της. Πάντως, οι διοργανωτές δεν πήραν συγκεκριμένες αποφάσεις για την COVID-19 κατά την διάρκεια των τριήμερων συνομιλιών και δεν ανέφεραν εάν τελικά θα επιτραπεί η παρουσία θεατών στις εγκαταστάσεις διεξαγωγής των αθλημάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.