Το Πανθεσσαλικό δεν ήταν γούρικο για την Εθνική Γυναικών

Τυπικού χαρακτήρα το αυριανό παιχνίδι στη Γαλλία

Μπορεί η Εθνική Ανδρών να έφυγε από το Πανθεσσαλικό τον περασμένο Ιούνιο με δύο θετικά αποτελέσματα, ωστόσο η Εθνική Γυναικών δεν μπόρεσε να πάρει τουλάχιστον ένα, που θα της επέτρεπε να ελπίζει σε διεκδίκηση μέχρι τέλους της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2023, γνωρίζοντας την ήττα 0-1 από την Ουαλία

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κυριαζής εξέφρασε την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα με την Ουαλία που στέρησε από την Εθνική Γυναικών τις τελευταίες της ελπίδες για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, ωστόσο συνεχάρη τις παίκτριές του για την προσπάθεια και την καλή εμφάνιση και δήλωσε ότι η ομάδα είναι στον σωστό δρόμο για μελλοντικές επιτυχίες.

«Δυστυχώς στον αγώνα με την Ουαλία δεν πήραμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμασταν για να συνεχίσουμε να έχουμε μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια στοιχεία της εμφάνισής μας, που μας ικανοποιούν και που πάνω σε αυτά θα πρέπει να στηριχτούμε για να μπορέσουμε να κάνουμε την ομάδα μας ακόμη πιο ανταγωνιστική. Οι παίκτριές μας κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να διεκδικήσουν τη νίκη, και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! Είμαστε σίγουρα απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα αλλά ταυτόχρονα πεπεισμένοι ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο για μελλοντικές επιτυχίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

O αγώνας

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, υπό βροχή, η Εθνική Γυναικών πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της γνωρίζοντας όμως την ήττα.

Σκόρερ της Ουαλίας ήταν η Κάρι Τζόουνς στο 34’. Αμέσως μετά το γκολ, στο 36’, η Ελλάδα είχε κλασική ευκαιρία με τη Μάρκου, αλλά το σουτ της Ελληνίδας στράικερ απέκρουσε η Ο’ Σάλιβαν.

Το τελευταίο παιχνίδι της Ελλάδας στον όμιλο με τη Γαλλία εκτός έδρας (06/09) έχει και για τις δύο ομάδες τυπική σημασία, αφού οι «τρικολόρ» έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ το ντέρμπι Ουαλίας-Σλοβενίας θα καθορίσει τη δεύτερη θέση. «Ο αγώνας με τη Γαλλία είναι αυτός που κλείνει επί της ουσίας την πορεία μας για το Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Θέλουμε να τελειώσουμε αυτή την προσπάθεια με μια καλή εμφάνιση, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες απέναντι σε μια υπερδύναμη του γυναικείου ποδοσφαίρου» σημειώνει εξάλλου ο Γιώργος Κυριαζής.

Ελλάδα: Νάση, Γιαννακά, Μήτκου, Κακαμπούκη, Σιδηρά ((69’ Γεωργίου), Μάρκου, Σαρρή (81’ Χατζηνικολάου), Νεφρού, Μωραΐτου, Κόγγουλη (75’ Σπυριδωνίδου), Παλαμά.

Ουαλία: Ο’ Σάλιβαν, Έβανς, Ινγκλ, Ρόμπερτς, Τζέιμς, Γκριν (96’ Γουόρντ), Χάρντινγκ, Ρόου, Λαντ, Χόλαντ, Τζόουνς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.