Το πιο δύσκολο εμπόδιο μέχρι το ντέρμπι ξεπεράστηκε για τον Ολυμπιακό Β.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε το καθήκον του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κι έστω κι αν φλέρταρε έντονα με την πρώτη απώλεια βαθμών, τελικά κατάφερε στις καθυστερήσεις να πάρει το τρίποντο στην Τσαριτσάνη από τον Οικονόμο με σκορ 1-2 και να ξεκινήσει όπως επιβαλλόταν τον φετινό μαραθώνιο, σύμφωνα και με τον χαρακτηρισμό του προπονητή του, Περικλή Αμανατίδη, με τον Θεσσαλονικιό τεχνικό να θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όλα θα κριθούν σε βάθος χρόνου και πως δεν πρέπει να ασκείται πίεση στους παίκτες να πάρουν διαφορά από νωρίς.

Η εξέλιξη του αγώνα της περασμένης Κυριακής έδειξε στους ποδοσφαιριστές ότι κανένα ματς ειδικά εκτός έδρας στην κατηγορία δεν είναι εύκολο και άπαντες πήραν το μάθημά τους, που τελικά δεν ήταν σκληρό, αφού ο στόχος επετεύχθη.

Φυσικά ένα από τα στοιχεία που καταγράφονται στα θετικά ότι οι φιλοξενούμενοι, παρότι δέχτηκαν την ισοφάριση περίπου ένα τέταρτο πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου, έβγαλαν αμέσως αντίδραση και σε συνδυασμό με τις αλλαγές της τεχνικής ηγεσίας, αλλά και τη δεινότητα στο σκοράρισμα που επέδειξε ο Ναζίμ, που σκόραρε δις, απέδρασαν με το πολύτιμο διπλό. Σημαντικό είναι ότι στη φάση του δεύτερου γκολ η φάση ξεκινά και αποτελεί δημιουργία των δύο εκ των τριών αλλαγών, καθώς ο Κόλα εκτελεί το φάουλ στο 94’ με μοναδικό σκοπό να βρει τον Οικονομόπουλο στ’ αριστερά της περιοχής, ενώ ο δεύτερος βγάζει τη σέντρα, που καταλήγει στο νικητήριο τέρμα.

Πλέον οι ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν με επιτυχία το πρώτο και πιο δύσκολο εμπόδιο από την πρώτη πεντάδα των αγώνων τους πριν το ντέρμπι με τη Νίκη την 6η αγωνιστική, αφού ακολουθούν δύο εντός έδρας παιχνίδια, το πρώτο την προσεχή Κυριακή με τα Μετέωρα και το δεύτερο στις 14 Οκτώβρη με τον Πιερικό, ενώ μετά το ματς με τον Θησέα στο Βελεστίνο στο πλαίσιο της 5ης μέρας, έρχεται στον Βόλο η Στυλίδα.

Θεωρητικά λοιπόν, ο Ολυμπιακός, που έχει στόχο το 5Χ5, μέχρι να αγωνιστεί κόντρα στη μεγάλη του αντίπαλο στο Πανθεσσαλικό ως φιλοξενούμενος, έκαμψε την αντίσταση του πιο δύσκολου βάσει και της έδρας αντιπάλου του και πλέον με την ψυχολογία ανεβασμένη οι ποδοσφαιριστές του Περικλή Αμανατίδη θα πάνε για το απόλυτο τις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές σε ματς με σαφώς υποδεέστερους αντιπάλους, οι οποίοι με εξαίρεση τον Πιερικό, είναι νεοφώτιστοι και έχουν ως μόνο στόχο τη σωτηρία, όπως άλλωστε και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης. Μέσα στον Οκτώβριο θυμίζουμε ότι υπάρχει και το παιχνίδι με τον Πρωτεσίλαο στον Πτελεό για το Κύπελλο της ΕΠΣΘ.

Ένα ζήτημα που απασχολεί τη διοίκηση αλλά και φυσικά το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας είναι η ενημέρωση για το πότε θα κλείσει το Πανθεσσαλικό για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για ένα περίπου εικοσαήμερο στον χλοοτάπητα. Οι άνθρωποι του συλλόγου θέλουν να χάσουν το ένα από τα τρία ματς που έχουν μέσα στον Οκτώβριο στην έδρα τους. Είναι σχεδόν βέβαιο πάντως ότι την ερχόμενη Κυριακή με τα Μετέωρα θα παίξουν κανονικά στο Πανθεσσαλικό, ενώ αναμένουν μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας την πληροφόρηση από επίσημα χείλη ποια ημερομηνία θα στερηθούν το βοηθητικό και το κεντρικό γήπεδο για αγώνες και για προπονήσεις.

Μία λύση για την προετοιμασία της ομάδας ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών της είναι το αθλητικό κέντρο της Άλλης Μεριάς, εκεί που θα γίνει και την Τετάρτη στις 12 η προπόνηση μετά το ρεπό της Τρίτης, ενώ για τον εντός ή τους εντός έδρας αγώνες υπάρχει η λύση της δεύτερης έδρας που έχει δηλωθεί και είναι το Εθνικό Στάδιο Αλμυρού «Αθ. Ραγάζος».

Ωστόσο, υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια, ότι την τρίτη αγωνιστική, στην περίπτωση που έχει κλείσει από την επόμενη βδομάδα το Πανθεσσαλικό, τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου όσο και ο Αλμυρός παίζουν εντός έδρας. Επομένως οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει σε συνεννόηση με τον Δήμο Αλμυρού αλλά και τη διοίκηση του Γυμναστικού να επιλέξουν μία άλλη μέρα, για να δώσουν το παιχνίδι με τον Πιερικό, εκτός κι αν βρουν άλλο γήπεδο. Αντίθετα, για τη 5η αγωνιστική στις 21/10, όταν οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχτούν τη Στυλίδα, δε θα υπάρχει πρόβλημα, καθώς ο Αλμυρός θα ταξιδέψει στην Τσαριτσάνη.

Πέρα απ’ αυτά να σημειωθεί ότι, παρόλο που μοναδικός στόχος είναι η πρώτη θέση, στον Ολυμπιακό Βόλου βλέπουν αρκετά θετικά την περίπτωση να επισημοποιηθεί η σκέψη της ΕΠΟ να ανέβουν και οι τέσσερις δευτεραθλητές.

Επιστροφή Φλίγκου και Νόνη

Τέλος, να τονιστεί ότι στην αναμέτρηση με τα Μετέωρα θα επιστρέψει ο Κώστας Φλίγκος, που αποκλείστηκε από την αποστολή του αγώνα της πρεμιέρας, αλλά τώρα θα είναι σ’ αυτήν, όντας απόλυτα έτοιμος μετά τον τραυματισμό του στο φιλικό με τα Σέλλανα εκτός έδρας στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ διαθέσιμος θα είναι και ο Νόνης, που αποκλείστηκε από την δεκαοκτάδα κόντρα στον Οικονόμο, αφού έπρεπε να δώσει το παρών σε ένα γάμο.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.