Το πλάνο της ΕΟΚ για το αναπτυξιακό πρόγραμμα μπάσκετ

Ο Κώστας Τσαρτσαρής ανέλυσε το εξαιρετικά φιλόδοξο πλάνο της ΕΟΚ για το αναπτυξιακό πρόγραμμα των εθνικών ομάδων, το οποίο μοιάζει πολύ με το ισπανικό μοντέλο και θα έχει αιχμή του δόρατος τον Δημήτρη Ιτούδη.

Το όλο σχέδιο θυμίζει κάτι από… Ισπανία με τον Κώστα Τσαρτσαρή να παραδέχεται ότι: «Είχαμε αποφασίσει πριν το καλοκαίρι με την ανάληψη της Εθνικής Ανδρών από τον Δημήτρη Ιτούδη να δημιουργήσουμε μια καθετοποίηση, κάτι που λειτουργεί όμορφα στην Ισπανία».

Το πλάνο του αναπτυξιακού προγράμματος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

– Καθετοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος σε συνεχή συνεννόηση με τον Δημήτρη Ιτούδη σε όλα τα επίπεδα.

– Καθημερινές επαφές περίπου 20 προπονητών της Ομοσπονδίας σε όλη την επικράτεια με προπονητές που είναι σε τμήματα υποδομής

– Μεγαλύτερη ενεργοποίηση των κλιμακίων, από ηλικίες 13 έως και 17 ετών, επανεργοποίηση του τουρνουά «Πέτρος Καπαγέρωφ» τα Χριστούγεννα και συμμετοχή σε ξένα τουρνουά.

– Εστίαση στα βασικά του μπάσκετ όπως το σουτ και η ταχύτητα στις μικρές ηλικίες, κατάργηση των σκορ σε κάποιες ηλικίες.

– Πρόγραμμα «γαλανόλευκα αστέρια» όπου παιδιά 13 ετών θα παίξουν σε πανελλήνιο τουρνουά με όλα να φορούν φανέλες της εθνικής ομάδας.

– Ανοιχτές προπονήσεις στις κλήσεις στις μικρές ηλικίες.

– Ξεχωριστό πλάνο για την ανάπτυξη κάθε ηλικιακής ομάδας

– Ειδική προσέγγιση στους 15χρονους με μικτές ομάδες ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ που θα συμμετέχουν σε πρωτάθλημα της Ένωσης κάθε Σαββατοκύριακο, κάτι που γίνεται ήδη στην Θεσσαλονίκη.

– Ανανέωση του τουρνουά Rising Stars και αύξηση των ομάδων από 8 σε 12, όπου τρεις εξ αυτών θα είναι μικτές ομάδες με παίκτες από όλη την Ελλάδα και μία ομάδα από το εξωτερικό.

– Η ανάδειξη των προγραμμάτων «Big Greeks» για εύρεση ψηλών και «Shooting stars» για την ανάδειξη σουτέρ.

– Ξεκίνημα του προγράμματος «Greek Abroad» όπου θα αναζητηθούν Έλληνες παίκτες σέ όλο τον κόσμο.

– Καθιέρωση πρωταθλήματος U21 για να καλυφθεί ένα κενό για παίκτες που μόλις κλείσουν τα 18 του χρόνια συχνά δεν είχαν την ευκαιρία να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.