Tο ρεκόρ του τερματοφύλακα της ΑΕΛ απέναντι στον ΝΠΣ Βόλος

Ο τερματοφύλακας έχει αποστολή να αποσοβεί τα γκολ του αντιπάλου. Αν μπορεί να δημιουργεί και προϋποθέσεις να σκοράρει η ομάδα του, τότε γίνεται ξεχωριστός. Όπως ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον, που έκανε κάτι πρωτόγνωρο στην ιστορία της Super League.

Στις 27 Οκτώβρη στο “Σπύρος Λούης” ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, από τη γωνία της μεγάλης περιοχής του με το χέρι πετάει τη μπάλα με τόση δύναμη, που στρώνεται στον Αμρ Ουάρντα στην αντεπίθεση. Ο Αιγύπτιος σκοράρει και η στατιστική αποφαίνεται… Ασίστ του Ισλανδού τερματοφύλακα.

Και το περασμένο Σάββατο στο 84′ του αγώνα με τον ΝΠΣ Βόλος, ένα βολέ του Κρίστινσον βγάζει τον Αμπιόλα Ντάουντα τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα Μελίσσα, για να πετύχει το νικητήριο γκολ. Η στατιστική υπηρεσία λέει και πάλι ασίστ του Κρίστινσον.

Προέκυψε άμεσα ο προβληματισμός αν έχει ξανασυμβεί τερματοφύλακας να έχει δώσει δύο ασίστ σε μια σεζόν. Και η έρευνα έδειξε ότι πρόκειται για ρεκόρ. Όχι μόνο δεν βρέθηκε τερματοφύλακας με δύο ασίστ στην ίδια σεζόν, αλλά ούτε και με δύο ασίστ συνολικά στα χρόνια της Super League!

Έτσι ο Κρίστινσον έκανε ένα διπλό ρεκόρ. Έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας με δύο ασίστ στο ενεργητικό του και φυσικά και τις δύο στην ίδια σεζόν, σε διάστημα 34 ημερών!

Φέτος ασίστ έδωσε και ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, ο Όσκαρ Γουόλι στο μοναδικό παιχνίδι που αγωνίστηκε, με την ΑΕΛ. Τη σεζόν 2017-18 είχαμε επίσης δύο ασίστ τερματοφυλάκων, από τους Ζίβκο Ζίβκοβιτς και Νταβίντ Επασί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.