Το Σάββατο ξεκινούν οι Ιωνικοί Αγώνες με διοργανωτή τον ΟΕΑ/ΝΑΒ

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, μέσω του οποίου ενημερώνει το φίλαθλο κοινό για την έναρξη των Ιωνικών Αγώνων, τους οποίους διοργανώνει ο ίδιος ο σύλλογος, το Σάββατο 26 Μαΐου.

Αναλυτικά:

“Οι Ιωνικοί Αγώνες κολύμβησης διοργανώνονται από τον Ο.Ε.Α.Ν.Α.Β. κάθε χρόνο από το 1996 και αποτελούν πόλο έλξης για τους μικρούς κολυμβητές και κολυμβήτριες, όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά και όλης της Ελλάδας. Διαχρονικά, έως σήμερα, στους Ιωνικούς αγώνες έχουν λάβει μέρος 126 σωματεία και 11.000 αθλητές από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και μετέπειτα πρωταθλητές Ελλάδος και αθλητές με διεθνείς διακρίσεις. Η πολύχρονη αυτή εμπειρία του Ο.Ε.Α.Ν.Α.Β. που μεταφράστηκε σε τεχνογνωσία για όλη την κολυμβητική οικογένεια του Βόλου, έχει καθιερώσει την πόλη μας ως σημαντικό κέντρο διοργανώσεων του υγρού στίβου.

Οι Ιωνικοί αγώνες είναι στον ετήσιο προγραμματισμό διοργανώσεων της Κ.Ο.Ε. που εγκρίνονται κάθε Σεπτέμβριο, ώστε οι επιδόσεις των αθλητών στα αγωνίσματα τους να είναι επίσημες, βασικό στοιχείο για την μετέπειτα αγωνιστική εξέλιξη των αθλητών.

Οι φετινοί 22οι αγώνες θα φιλοξενήσουν, στο ανοικτό Κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου, 19 σωματεία και 425 μικρούς κολυμβητές και κολυμβήτριες 9,10,11,12 ετών: από την Κέρκυρα (Νηρέας Κέρκυρας), από τα Ιωάννινα (Ολυμπιάδα Ιωαννίνων), από τη Χαλκίδα (Α.Κ.Ο.Χ. και Ν.Ο.Χ.), από τη Λαμία (Νηρέας), από την Καρδίτσα (Κ.Ο. Κ., Α.Κ.Α.Κ, Νηρέας, Ολυμπιακός Α.Σ.Κ.), από τη Λάρισα (Ν.Ο.Λ,, Λαρισαϊκός-Τιτάνες, Ν.Ε.Λ), από τα Τρίκαλα (Α.Κ.Ο.Τ.) και από τον Βόλο (Γ.Σ. Νίκη Βόλου, Ν.Ο.Β.-Α, Ολυμπιακός Βόλου, Ο.Υ.Κ. Βόλου, Υδάτινος Κόσμος και Ο.Ε.Α.Ν.Α.Β.).

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 9:30, με τα αγωνίσματα 200μ. ελεύθερο, 50μ. ύπτιο, 100μ. πρόσθιο, 100μ. πεταλούδα, 400μ. μικτή ατομική και σκυταλοδρομίες 4Χ50μ. ελεύθερο.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 16:45, θα γίνει η τελετή έναρξης των αγώνων, που περιλαμβάνει την παρέλαση των ομάδων και τη βράβευση δύο πολύ σημαντικών για την κολύμβηση, γυναικών:

1) της κ. Γαλάνη, της γνωστής σε όλους τους χρήστες των κολυμβητικών δεξαμενών του Βόλου «κυρίας Τζένης», που ακούραστα για πάρα πολλά χρόνια φρόντιζε τα παιδιά, τα νερά και τα σωματεία του Βόλου, σαν «φύλακας άγγελος». Η κυρία Τζένη, ως υπάλληλος των κολυμβητηρίων Βόλου συνταξιοδοτείται και θα λείψει σε όλους!

2) της Μαριάννας Λυμπερτά, της κολυμβήτριας που μετά από πολλά χρόνια στον υγρό στίβο, μετά από πολλές παγκόσμιες διακρίσεις, με τα δύο πανελλήνια ρεκόρ στα 800μ. ελεύθερο (08:34.81) και στα 1500μ. ελεύθερο (16:20.11) που αντέχουν στον χρόνο από το 2010, θα μας τιμήσει με την παρουσία της στους Ιωνικούς αγώνες.

Μετά την τελετή έναρξης και τις βραβεύσεις το Σάββατο απόγευμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα αγωνίσματα 50μ. ελεύθερο, 50μ. πεταλούδα, 200μ. πρόσθιο, 100μ. ύπτιο, 400μ. ελεύθερο και τη σκυταλοδρομία 4Χ50μ. μικτή ομαδική για τις ηλικίες 9-10 ετών.

Η τελευταία αγωνιστική ενότητα την Κυριακή πρωί ξεκινά στις 9:30 με τα αγωνίσματα 100μ. ελεύθερο, 50μ. πρόσθιο, 200μ. ύπτιο, 200μ. μικτή ατομική, 800μ. ελεύθερο και σκυταλοδρομία 4Χ50μ. μικτή ομαδική για τις ηλικίες 11-12 ετών.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην διεύθυνση https://www.youtube.com/channel/UClnHj2EgIdyDrdGelnt0Xwg. Η συγκεκριμένη διεύθυνση θα βρίσκεται και στο www.oeanav.gr.

Στους νικητές θα απονεμηθούν μετάλλια, ενώ στον πολυνίκη σύλλογο, βάσει των χρυσών μεταλλίων, στα αγόρια, στα κορίτσια και στο σύνολο θα απονεμηθούν κύπελλα. Επίσης, θα δοθούν ειδικές τιμητικές διακρίσεις στους αθλητές που θα επιτύχουν ρεκόρ αγώνων, βάσει του πίνακα με τις καλύτερες επιδόσεις που έχουν σημειωθεί από την έναρξη των Ιωνικών Αγώνων.

Ο Ο.Ε.Α.Ν.Α.Β. θέλει να ευχαριστήσει για τη υλική και ηθική βοήθειά τους: την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Πρύτανη κ. Γεώργιο Πετράκο και το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο, τον πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ/Δήμου Βόλου κ.κ. Γεώργιο Βλιώρα και Μιχάλη Καρπουνιώτη, τον Αντιπρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ.κ. Γεώργιο Κατσαρό και Δημήτρη Σαρακατσάνη, την Π.Ε. Θεσσαλίας της Κ.Ο.Ε., τα τοπικά μέσα Μ.Μ.Ε., τους υπαλλήλους στο Ε.Α.Κ. Βόλου, τους χορηγούς, τους προπονητές και τους εθελοντές γονείς και φίλους του Ο.Ε.Α.Ν.Α.Β. και της Βολιώτικης Κολύμβησης που βοηθούν και υποστηρίζουν την διοργάνωση”.

Ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., οι συνδιοργανωτές, οι χορηγοί και όλη η κολυμβητική κοινότητα της Μαγνησίας καλωσορίζουν στον Βόλο τους αθλητές, αθλήτριες και συνοδούς στην γιορτή της κολύμβησης, του καλοκαιριού, της νεολαίας, γιορτή της προσπάθειας, της άμιλλας και του καθαρού αθλητισμού και εύχονται σε όλους καλή επιτυχία”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.