Τόκιο 2020: Αυστηροί κανόνες για τους θεατές

Οι αυστηροί κανόνες που θα εφαρμοσθούν για τους θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (23/7-8/8) έγιναν γνωστοί από τους αρμόδιους φορείς και με την εφαρμογή τους η διοργάνωση της ιαπωνικής πρωτεύουσας, δεν θα θυμίζει σε τίποτα όσα συνέβαιναν στο παρελθόν, κατά την διάρκεια της κορυφαίας αθλητικής γιορτής.

Σύμφωνα με αυτούς τους κανονισμούς, απαγορεύονται η χρήση αλκοόλ, οι εναγκαλισμοί, οι πανηγυρισμοί και τα… αυτόγραφα από τους πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ενώ απομένει ένας μήνας για την Τελετή Έναρξης, η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σέϊκο Χασιμότο, ξεκαθαρίζει ότι η γιορτινή ατμόσφαιρα θα λείπει από τις εξέδρες, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των συμμετεχόντων, αλλά και των θεατών.

Ο μέγιστος αριθμός θεατών ορίσθηκε στα 10.000 άτομα, με την Χασιμότο να τονίζει: «Στην Ευρώπη, οι αθλητικοί χώροι είναι γεμάτοι. Δυστυχώς, ενδέχεται να μην μπορούμε να κάνουμε το ίδιο».

Στην Ιαπωνία, οι θεατές θα πρέπει να πληρούν πολλές προϋποθέσεις κατά της Covid-19 για να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οποιοσδήποτε καταγράφει θερμοκρασία σώματος πάνω από 37,5 βαθμούς Κελσίου, κατά την διάρκεια δύο ξεχωριστών ελέγχων, δεν θα μπορεί να εισέλθει στο στάδιο, όπως και κάποιος που βήχει ή δεν φορά μάσκα. Και σε μία τέτοια περίπτωση, δεν θα του επιστρέφονται τα χρήματα που πλήρωσε για το εισιτήριο του.

Οι θεατές θα μπορούν να χειροκροτούν, αλλά δεν θα έχουν το δικαίωμα να πανηγυρίζουν με ή για τους αθλητές, καθώς και να έρχονται σε άμεση επαφή με άλλους θεατές. Θα απαγορεύεται επίσης, η προσπάθεια για ένα αυτόγραφο, όπως επίσης «να εκφράσουν λεκτική υποστήριξη», να κουνήσουν μια πετσέτα ή να συμμετάσχουν σε «οποιαδήποτε μορφή επευφημίας που ενδέχεται να δημιουργήσει πλήθος», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι θεατές δεν θα μπορούν να καταναλώνουν προϊόντα με αλκοόλ, κάτι που επιτρέπεται σε άλλες αθλητικές εκδηλώσεις που διεξάγονται αυτήν την περίοδο στην Ιαπωνία. Αυτή η απαγόρευση αποφασίστηκε για «να μετριάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανησυχίες του κοινού», εξήγησε η πρόεδρος του «Τόκιο-2020», επισημαίνοντας: «Οι άνθρωποι μπορούν να αισθάνονται χαρά στις καρδιές τους. Προσπαθούμε πολύ να βρούμε έναν νέο τρόπο για να γιορτάσουμε».

Σύμφωνα με την Χασιμότο, αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες, «θα αναδείξουν τις αληθινές αξίες του Ολυμπιακού κινήματος», υπενθυμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια, «ορισμένοι ανησυχούσαν» επειδή οι Ολυμπιακοί Αγώνες «έγιναν τόσο μαζικοί».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.