Τόρες: «Θέλω να μείνω στην Ευρώπη-Μπορεί και στην Ελλάδα»

O Χοακίν Τόρες μίλησε στην ιστοσελίδα sport24.gr, με τον Αργεντίνο παίκτη του ΝΠΣ Βόλος να δείχνει ικανοποιημένος από την παρουσία του στην ομάδα, αλλά και να έχει βλέψεις παραμονής στην Ευρώπη και ίσως σε ελληνικό σύλλογο. Άλλωστε τα μεταγραφικά σενάρια για την περίπτωσή του έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

– Μέσα Αυγούστου φθάνει η πρόταση από το Βόλο. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνά από το μυαλό σου;
«Το πρώτο πράγμα που ήθελα το καλοκαίρι ήταν να φύγω από τη Νιούελς. Είχα προτάσεις από ομάδες της Αργεντινής. Είχα πρόταση από την Κολόν που κατέκτησε φέτος το Copa Sudamericana στον τελικό με την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε. Ρώτησαν για εμένα μια ομάδα του Βελγίου και μία των ΗΠΑ. Ο Βόλος έκανε την πρόταση και έγινε αυτό που ήθελα. Να φύγω από την Αργεντινή και να παίξω στην Ευρώπη».

– Η μεταγραφή σου παραλίγο να μη γίνει βέβαια. Στο αεροδρόμιο για την πτήση από Γερμανία για Ελλάδα δεν μπορούσες να ταξιδέψεις. Τι έγινε;
«Δεν με άφηναν να πετάξω στην Ελλάδα γιατί δεν είχα βίζα. Μου έβγαλε ο Βόλος και ήρθα».

– Απελπίστηκες σε εκείνο το σημείο;
«Ναι. Είχα αποφασίσει ότι εάν δεν γινόταν, θα έμενα στη Νιούελς και δεν θα πήγαινα σε άλλη ομάδα, Είχα λάβει αυτή την απόφαση με κάθε κόστος».

– Ο Αχιλλέας Μπέος είναι ένας παράγοντας με πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Σου έχει μιλήσει;
«Του αρέσουν οι Αργεντινοί ποδοσφαιριστές μου έχει πει. Είναι κλειστός άνθρωπος. Μιλάει λίγο. Τα πάμε πολύ καλά».

– Μετά από 4-5 μήνες, μάλλον έχει εγκλιματιστεί πλήρως στην Ελλάδα…
«Μου λείπει η Αργεντινή λίγο, αλλά είναι μέρος της δουλειάς μας η μετανάστευση. Ο Βόλος έχει πράσινο και μπλε, μοιάζει κάπως με το Νεουκέν που γεννήθηκα και μεγάλωσα».

– Ο πρώτος γύρος τελειώνει. Ποιος είναι ο στόχος του Βόλου;
«Ξεκινήσαμε καλά, αλλά μετά πέσαμε λίγο. Ο στόχος της ομάδας είναι να προσπαθήσει να βγει στην Ευρώπη. Είναι δυνατό να συμβεί. Θα το προσπαθήσουμε. Δεν ξέρω εάν τα καταφέρουμε. Αλλά να μην σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε».

– Το γήπεδο, όμως, είναι πρόβλημα; Το Πανθεσσαλικό δεν γεμίζει ποτέ…
«Για μένα δεν είναι πρόβλημα. Στην Αργεντινή είχα μάθει να παίζω με γεμάτο γήπεδο. Είναι κάτι νέο, αλλά δεν με ενοχλεί. Όταν παίζουμε με μεγάλες ομάδες θα γεμίζει».

– Μπορεί να μην μιλάς ελληνικά, να μην καταλαβαίνεις ελληνικά, αλλά δεν μπορείς να μη βλέπεις το πρόσωπό σου στις πρώτες σελίδες του ελληνικού Τύπου. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ. Έχουν μιλήσει μαζί σου;
«Μαζί μου προσωπικά όχι. Δεν ξέρω αν με τον ατζέντη μου έχουν μιλήσει. Μου έχουν μεταφέρει ότι με κοιτάζουν, με εξετάζουν, για μένα είναι πολύ ωραίο».

– Σε δήλωση που είχε κάνει στο Sport24.gr ο τεχνικός διευθυντής της Νιούελς, Σεμπαστιάν Περάτα, είχε υποστηρίξει ότι στόχος της ομάδας από το Ροσάριο είναι να επιστρέψεις στο τέλος της σεζόν. Ο δικός σου στόχος;
«Ο δικός μου είναι να μείνω στην Ευρώπη».

– Στην Ελλάδα;
«Δεν το ξέρω».

– Αν είναι στην Ελλάδα, σε μια μεγαλύτερη ομάδα από τον Βόλο, φαντάζομαι…
«Ναι, βέβαια. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να δείξω πράγματα φέτος και να γίνει αυτό του χρόνου».

– Εάν επέλεγες ανάμεσα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ;
«Δεν θα επιλέξω, είναι και οι τρεις μεγάλες».

– Μέχρι τώρα ποια θεωρείς ότι είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα;
«Ο Ολυμπιακός. Με τον ΠΑΟΚ παίξαμε πολύ καλά εδώ. Αλλά, νομίζω ότι καλύτερος είναι ο Ολυμπιακός».

– Στην Ελλάδα λένε ο «Μέσι του Βόλου». Στην Αργεντινή είχες κάποιο παρατσούκλι;
«Νίνιο».

– Πώς σου φαίνεται το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου;
«Είναι σε καλό επίπεδο, αλλά έχει πολλά να βελτιώσει. Για παράδειγμα την ανταγωνιστικότητα. Να γίνουν πιο δυνατές οι ομάδες που βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας».

– Στην Ελλάδα υπάρχει βία. Στην Αργεντινή βλέπουμε τι γίνεται με το Μπόκα – Ρίβερ. Τι πρέπει να κάνουμε για να την εξαλείψουμε;
«Να σταματήσουμε να θεωρούμε ότι με μία ήττα ήλθε το τέλος του κόσμου. Δεν είναι έτσι. Υπάρχουν τρία αποτελέσματα. Ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει προσωπικά προβλήματα και ξεσπά εκεί».

– Τι σου αρέσει περισσότερο στον Βόλο;
«Να περπατώ στην παραλία, στο λιμάνι. Είναι η αγαπημένη μου συνήθεια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.