Τουρνουά γρήγορου σκακιού από τη Σκακιστική Ένωση

Τουρνουά γρήγορου σκακιού, εις μνήμην του παλιού αθλητή της Κυριάκου Μεντισόπουλου, διοργανώνει η Σκακιστική Ένωση Βόλου, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου 2016 στο Ξενοδοχείο “VOLOS PALACE”, Θρακών 33.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι σκακιστές με δελτίο αθλητή της ΕΣΟ ή κάποιας άλλης εθνικής ομοσπονδίας, οι οποίοι θα δηλώσουν συμμετοχή έως το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 10:15 το πρωί.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις:

Α’ φάση, τουρνουά ράπιντ: 6 γύροι χρόνου σκέψης 12’+5’’. Στη γενική κατάταξη, κάθε νίκη θα βαθμολογείται με 2 βαθμούς και κάθε ισοπαλία με 1 βαθμό.

Β’ φάση, τουρνουά μπλιτς: 12 γύροι χρόνου σκέψης 3’+2’’. Στη γενική κατάταξη, κάθε νίκη θα βαθμολογείται με 1 βαθμό και κάθε ισοπαλία με ½ βαθμό.

Το σύστημα των αγώνων και για τις δύο φάσεις θα είναι ελβετικό (δύο ξεχωριστά τουρνουά).

Πρόγραμμα αγώνων:

Σάββατο 15/10/2016 10:15. Οριστικοποίηση δηλώσεων συμμετοχής (με φυσική παρουσία).

Σάββατο 15/10/2016 10:30. Έναρξη τουρνουά ράπιντ 6 γύρων.

Κυριακή 16/10/2016 10:30. Έναρξη τουρνουά μπλιτς 12 γύρων.

Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν μετά το τέλος των αγώνων. Ισχύουν οι κανονισμοί γρήγορου σκακιού της FIDE.

Για το τουρνουά έχουν δηλώσει συμμετοχή αρκετοί δυνατοί παίκτες του σκακιού, όπως είναι ο μια φορά πρωταθλητής Ελλάδας Σωτήρης Μαλικέντζος (ΕΣ Θεσσαλονίκης) και ο πρωταθλητής Κεντρικής Ελλάδας Χρήστος Γίτσης (Σ.Ε. Βόλου). Επίσης, ο Τσούμας Ηλίας του Σ.Ο. Λαμίας (2ος Κεντρικής Ελλάδας), ο Κωνσταντέλιας Κ. του Σ.Ο. Πολίχνης (3ος Κεντρικής Ελλάδας) και ο Λαγάρας Στ. της Σ.Ε. Βόλου (3ος Θεσσαλίας).

Ολόκληρη η προκήρυξη βρίσκεται στην ιστοσελίδα του συλλόγου: www.sevolou.gr

ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΒΟΛΙΩΤΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΣΤΟ 1ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ A’ GROUP

Επιτυχή εμφάνιση πραγματοποίησαν σκακιστές της ΣΕ Βόλου στο 1ο ατομικό ανοικτό τουρνουά (Α Group) που έγινε στα Φάρσαλα με τη συμμετοχή 53 σκακιστών από όλη τη Θεσσαλία.

Το τουρνουά διοργάνωσε ο Σ.Σ. Φαρσάλων και διεξήχθη σε 6 γύρους. Νικητής αναδείχθηκε ο Β. Τσεκούρας με 5,5 βαθμούς της ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων και στη 2η θέση κατετάγη ο Β. Κρομμύδας επίσης της ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων με 5 βαθμούς.

Στην τρίτη θέση κατετάγη ο Στ. Λαγάρας της Σ.Ε. Βόλου με 5 βαθμούς κι αυτός. Για τον νεαρό φοιτητή είναι μια σημαντική επιτυχία αφού ανέρχεται διαρκώς.

Για τη Σ.Ε Βόλου, στην 6η θέση κατετάγη ο νεαρός μαθητής του Δημοτικού Σπ. Καλλίας με 4,5 βαθμούς, που πραγματοποιεί κι αυτός ανοδική πορεία, 8ος ο βετεράνος σκακιστής Κ. Τζαμτζής με 4 βαθμούς και αμέσως μετά ο επίσης νεαρός Ι. Ζγουλέτας με 4 βαθμούς, που έχει πάντα θετική παρουσία.

Με τους ίδιους βαθμούς ο βετεράνος Β. Κουκουβίνος βρέθηκε στην 11η θέση και ακολούθησαν στην 18η ο νεαρός Λαζ. Φωτιάδης και στη19η θέση αντίστοιχα ο βετεράνος Α. Φωτιάδης με 3 βαθμούς. Στην 32η θέση βρέθηκε ο Ν. Φωτιάδης-μαθητής του Δημοτικού- με 2,5 βαθμούς και ακολούθησαν η νεαρή Αικατερίνη Χατζίρη με 1,5 βαθμό και ο μικρότερος από τους Βολιώτες, Σ. Τζαμτζής με 1 βαθμό.

Η θετική παρουσία των νεαρών κυρίως σκακιστών της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου είναι αποτέλεσμα της καλής σκακιστικής παιδείας που αποκτούν στο πλαίσιο λειτουργίας του συλλόγου αλλά και των αγωνιστικών τους συμμετοχών σε τουρνουά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.