Τρίποντο με αυτογκόλ και άτυχο Μπαπέ η Γαλλία (video)

Νίκησε με 1-0 την Αυστρία στον 4ο όμιλο

Αν και αγχώθηκε, η Γαλλία άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Euro 2024. Οι τρικολόρ επικράτησαν δύσκολα με 1-0 της επικίνδυνης Αυστρίας και μαζί με την Ολλανδία πήραν σαφές προβάδισμα πρόκρισης απ’ τον 4ο όμιλο. Μάλιστα, την επόμενη αγωνιστική οι δυο τους θα αναμετρηθούν πιθανώς για την πρωτιά στον όμιλο, την ώρα που οι Αυστριακοί θα παίξουν με τους Πολωνούς την επιβίωσή τους.
Οι Γάλλοι είδαν έναν παίκτη της Αυστρίας, τον Βέμπερ στο 38′, να σκοράρει εις βάρος της ομάδας του, γκολ το οποίο καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα.
Η Γαλλία απείλησε με τον Μπαπέ μόλις στο 8′, όμως ο Πεντς ήταν σε ετοιμότητα αποκρούοντας σε κόρνερ. Πάντως στο 36′ ο Μενιάν έσωσε τους τρικολόρ, καθώς νίκησε τον Μπάουμγκαρντνερ στο τετ α τετ.
Κι αντί να ανοίξει το σκορ η Αυστρία, τα κατάφερε η Γαλλία. Στο 38′ ο Μπαπέ κινήθηκε εξαιρετικά απ’ τα δεξιά, σέντραρε στο ύψος της μικρής περιοχής της Αυστρίας, όπου ο Βέμπερ αντί να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του με ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ με το κεφάλι.
Η Γαλλία θα μπορούσε να έχει κλειδώσει το παιχνίδι απ’ το 55′, όμως ο Μπαπέ αστόχησε σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, ωστόσο η ομάδα του Ντεσάμπ κράτησε το τρίποντο.
Ο Γάλλος σούπερ σταρ υπέστη κάταγμα στη μύτη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε σύγκρουση του με τον αμυντικό της Αυστρίας, Κέβιν Ντάνσο, και υπάρχει πιθανότητα να λείψει στο επόμενο ματς, αν και άλλες εκτιμήσεις λένε για μάσκα που θα φορά ο ηγέτης της Γαλλίας στο υπόλοιπο Euro.
Αυστρία: Πεντς, Πος, Ντάνσο, Γουόμπερ (59′ Tράουνερ), Εμουενέ, Σέιβαλντ, Ζάμπιτσερ, Γκρίλις (59′ Βίμερ), Λάιμερ (90+’ Σμιντ), Μπαουμγκάρτνερ, Γκρέγκοριτς (59′ Αρναούτοβιτς).
Γαλλία: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντές, Καντέ, Ραμπιό (71′ Καμαβινγκά), Γκριεζμάν (90+1′ Φοφανά), Ντεμπελέ (71′ Κόλο Μουανί), Τουράμ, Μπαπέ (90+1′ Ζιρού).
Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:



Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.