Τρεις ελληνικές προκρίσεις στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου στη Γλασκώβη

Με τρεις ελληνικές προκρίσεις σε τελικούς αγωνισμάτων ξεκίνησε το 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1ης και 3ης Μαρτίου, στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Βούλα Παπαχρήστου, Μίλτος Τεντόγλου και Νικόλας Σκαρβέλης ξεκίνησαν με θετικό πρόσημο τις προσπάθειές τους.

Η Παπαχρήστου προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν, στην τέταρτη συμμετοχή της στη διοργάνωση και στον πρώτο αγώνα της για το 2019, με άλμα στα 14,28 μέτρα, στα οποία «προσγειώθηκε» με την πρώτη της προσπάθεια και χωρίς να κοπιάσει παραπάνω.

Ο Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό του μήκους, στην πρώτη συμμετοχή του στη διοργάνωση, με άλμα 8,01 μέτρων, που πέτυχε στη δεύτερή του προσπάθεια (η πρώτη ήταν άκυρη) και δείχνει να είναι φαβορί για μετάλλιο. Ο 20χρονος Έλληνας αθλητής, μαζί με τον Ουκρανό, Σέρχι Νικιφόροφ (8,03 μ.) ήταν και οι μοναδικοί αθλητές που ξεπέρασαν τα 8 μέτρα.

Τέλος, ο Σκαρβέλης, πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό της σφαιροβολίας με καλύτερη βολή στα 20,34 μέτρο, έχοντας την 7η καλύτερη επίδοση. Ο Έλληνας αθλητής σημείωσε την καλύτερη φετινή του επίδοση, αφού είχε 20,11 μ., ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 20,36 μέτρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.