Τρίτη δύναμη στην Ευρώπη η Ελλάδα σε επίπεδο Εφήβων-Νεανίδων στην κωπηλασία

Νίκος Χωλόπουλος και Κωνσταντίνος Γιαννούλης πρωταθλητές Ευρώπης

Μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία της έγραψε η ελληνική κωπηλασία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στην πόλη Κρούζιτσα της Πολωνίας το τρέχον Σαββατοκύριακο (1-2/6), αποδεικνύοντας ότι το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό

Τα ελληνικά πληρώματα έκαναν την καλύτερη εμφάνιση στην ιστορία του θεσμού, κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια κι ένα ασημένιο και θυμίζοντας τη σπουδαία παρουσία τους το 2022 στο Βαρέζε στο αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όταν είχαν κατακτήσει τρία χρυσά κι ένα χάλκινο.

Σε ένα φοβερό τελικό στο διπλό σκιφ των Εφήβων οι Νίκος Χωλόπουλος-Κωνσταντίνος Γιαννούλης, αν και βρέθηκαν στην 3η θέση μέχρι τα μισά της κούρσας, πέρασαν δεύτεροι στα 1500 και με ένα εκπληκτικό φίνις τερμάτισαν στην πρώτη θέση και πήραν το χρυσό μετάλλιο με 6:39.52 κάτω από συνεχή βροχή.

Σπουδαίος και ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο τελικό του σκιφ, τερματίζοντας πολύ μπροστά από τους αντιπάλους του σε χρόνο 7:13.55.

Το τρίτο χρονικά χρυσό ήρθε από τη Γαβριέλα Λιόλιου και τη Βολιώτισσα στην καταγωγή Βαρβάρα Λυκομήτρου, που κέρδισαν την 1η θέση στον μεγάλο τελικό του διπλού, τερματίζοντας σε 7:27.03.

Πολύ μεγάλη προσπάθεια και ανταμοιβή με το ασημένιο μετάλλιο στο τελικό της δικώπου εφήβων για τους Κωνσταντίνο Καραγιάννη και Δημήτρη Κούτρα, που άντεξαν στην πίεση των Σέρβων (6:59.63) και τερμάτισαν 2οι με 6:59.04 πίσω από τη νικήτρια βάρκα της Ρουμανίας (6:48.33).

Στον τελικό πίνακα των μεταλλίων  η  Ελλάδα με τα τρία χρυσά και το ένα ασημένιο αναδείχθηκε τρίτη δύναμη στην Ευρώπη σε σύνολο 26 συμμετοχών πίσω από τη Ρουμανία (7-3-0) και την Ιταλία (4-5-1).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.