Τρίτη ήττα έδρας για τον ΠΑΟΚ από την Μπάτε με 1-3 και αποκλεισμός

Όταν χάνεις σε φάση ομίλων τρεις φορές στην έδρα σου, τότε δεν μπορείς να περιμένεις κάτι. Ένα 45λεπτο καταστροφής έφερε τον ΠΑΟΚ να ηττάται από την ΜΠΑΤΕ με 3-1 στην Τούμπα και όχι μόνο ν’ αποκλείεται, αλλά να τερματίζει και τελευταίος, δίχως πόντο στην έδρα του, στον 12ο όμιλο του Europa League.

Ένα τραγικό πρώτο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να χάνει τα αυγά και τα καλάθια, έφερε τον Δικέφαλο του Βορρά πίσω στο σκορ με 3-0 από τα γκολ του Σκάβις στο 18’ και του Σίκνεβιτς στο 42’ με πέναλτι και με δεξί πλασέ στο 45’, όμως ο Στάσεβιτς ήταν εκείνος που έκανε τη μεγάλη ζημιά, αφού σέρβιρε τα δύο γκολ και κέρδισε το πέναλτι.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε μέσα σε ένα δεκάλεπτο να κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές, με τον Βιεϊρίνια ν’ αφήνει τη θέση του στον Τόσκα και λίγο μετά τον Πέλκα να φεύγει για να μπει ο Άκπομ. Η μείωση του σκορ από τον Πρίγιοβιτς στο 59’ και η αποβολή του Σίκνεβιτς στο 61’ έδωσε ενδιαφέρον στο ματς, ο ΠΑΟΚ είχε δύο-τρεις στιγμές, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο, παρά τις πολλές ευκαιρίες που έχασε.

Η ωραία προσπάθεια του Λέο Ζαμπά στο 59’ έφερε τον Πρίγιοβιτς μέσα στη μικρή περιοχή για το 1-3 από κοντά. Ο Άκπομ είχε άμεσα την ευκαιρία να μειώσει, αλλά ο Σερμπίτσκι απομάκρυνε με το ένα χέρι. Στο 62’ ο Βελτς είδε το χτύπημα εκτός φάσης του Σίκνεβιτς στον Κρέσπο και του έβγαλε απευθείας κόκκινη, για να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ωστόσο την ίδια ώρα στην Ουγγαρία η Βίντι κέρδιζε 2-1 την Τσέλσι, οπότε ο ΠΑΟΚ δεν είχε ελπίδα.

Ο Βαρέλα στο 65’ θα χάσει μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά να μειώσει ακόμα περισσότερο με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Ουάρντα. Στο 70’ ο Σερμπίτσκι είπε «όχι» σε κεφαλιά του Άκπομ μετά από σέντρα του Βαρέλα και κράτησε το σκορ στο 1-3. Στο 74’ ο Τόσκα μετά από στρώσιμο του Κρέσπο νικήθηκε από τον Σερμπίτσκι, ενώ στο 80’ ο Άκπομ είχε την δική του καλή στιγμή μετά από ένα-δύο με τον Μάτος, αλλά το πλασέ του έφυγε έξω. Στην ουσία αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση, αφού στη συνέχεια, ο τεχνικός της ΜΠΑΤΕ έσπασε τον όποιο ρυθμό με τις αλλαγές και το ματς τελείωσε, με τους φίλους του ΠΑΟΚ να αποδοκιμάζουν αρκετά την ομάδα τους, για την τραγική εικόνα, ειδικά στο α’ μέρος.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46’ λ.τρ. Τόσκα), Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιός (46’ Ουάρντα), Ζαμπά, Πέλκας (55’ λ.τρ. Ακπομ), Πρίγιοβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρέι, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Μπίσεσβαρ, Άκπομ

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: 
Σερμπίσκι, Φιλίποβιτς, Πολιάκοφ, Βολκόφ, Ρίος, Ίβανιτς, Ντράγκουν (87’ Γιαμπλόνσκι), Μπαγκά, Στάσεβιτς, Σίγκνεβιτς, Σκάβις (82’ Γκορντέιτσουκ)

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στον 12ο όμιλο: 

Βίντι-Τσέλσι 2-2
(32’ αυτ. Αμπαντού, 56’Νεγκό -30’ Ουίλιαν, 75’ Ζιρού)

ΠΑΟΚ-ΜΠΑΤΕ 1-3
(59’ Πρίγιοβιτς -18’ Σκάβις, 42’ πεν., 45+1’ Σίκνεβιτς)

Η βαθμολογία στον 12ο όμιλο:
Τσέλσι 16
ΜΠΑΤΕ 9
Βίντι 7
ΠΑΟΚ 3

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.