Τροπολογία Αυγενάκη: Σχεδόν ίδια δικαιώματα οι Β’ ομάδες με τις υπόλοιπες της SL2!

Αλλαγές επί αλλαγών έρχονται στο προσκήνιο και κόντρες αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους, λίγες ουσιαστικά ώρες προτού κατατεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον Αθλητισμό, αφού ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης εξισώνει τις ομάδες Β’ με αυτές της Super League 2!

Η διοργανώτρια Αρχή της δεύτερη τη τάξει εθνικής κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου συμφώνησε κατά τη διάρκεια του τελευταίου ΔΣ που πραγματοποίησε για τη συμμετοχή των ομάδων Β’ στο πρωτάθλημα, ωστόσο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που ουσιαστικά καθιστούν τα συγκεκριμένα σύνολα μη ανταγωνιστικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με άνοδο στη Super League 1 αλλά και στα οικονομικά (δείτε ΕΔΩ). Ωστόσο ο Λευτέρης Αυγενάκης με τροπολογία που κατέθεσε αλλάζει τα δεδομένα!

Συγκεκριμένα, προβλέπονται τα εξής:

-Οι ομάδες Β’ που μετέχουν στη SL2 αποτελούν μέλη του συνδέσμου έχουν πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις σύμφωνα με το καταστατικό και την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

-Απαγορεύεται η άνοδος των ομάδων Β’ στη Super League 1 (σ.σ. δεν απαγορεύεται η συμμετοχή στα πλέι οφ).

-Αν υποβιβαστεί από τη Super League 1 ομάδα της οποίας η ομάδα B’ αγωνίζεται στη Super League 2, τότε η ομάδα B’ μπορεί να αγωνιστεί στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

-Για τις ομάδες B’ που θα αγωνιστούν στη Super League 2 ισχύουν οι προβλέψεις για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.