Τσεκούρας: «Ψεύτες αυτοί που έλεγαν «ή τώρα ή ποτέ», όχι εμείς»

Δηλώσεις στο “Ράδιο Ένα 102,5” και την εκπομπή του Γιώργου Καρεκλίδη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Τσεκούρας, ο οποίος έδωσε τη δική του απάντηση στην ανακοίνωση του Δήμου Βόλου που “στοχεύει” εκείνον και τους υπόλοιπους διοικούντες των ερυθρολεύκων – “Δεν γίνεται να είμαστε ντροπή της πόλης εμείς που ζούμε στον Βόλο εξήντα χρόνια, στόχος μας να προστετέψουμε τον Ολυμπιακό” είπε, μεταξύ άλλων.

Η αρχική του τοποθέτηση ήταν η εξής:

“Για να μη μεγαλοποιούμε τα πράγματα και για να είμαστε ειλικρινείς και προσεκτικοί, αρχικά, να πω πως ως Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, έχουμε αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο, πέραν των δυνατοτήτων μας, να κρατήσουμε “όρθιο” αυτόν τον ιστορικό σύλλογο και το ποδοσφαιρικό τμήμα αυτού. Είναι ένας αγώνας που δίνουμε καθημερινά.

Πριν μερικές μέρες, συζητήσαμε με τον κ. Μιλάνο και τα Τουριστικά Ακίνητα για το θέμα του Πανθεσσαλικού. Το κυρίως γήπεδο, αλλά και το βοηθητικό, έχουν επιβαρυνθεί πάρα πολύ, επειδή παίζουν σε αυτά και η Νίκη και ο Ολυμπιακός. Τα γήπεδα αυτά πρέπει να συντηρηθούν. Κάναμε, λοιπόν, μία σκέψη να δώσουμε ένα παιχνίδι στο ΕΑΚ. Στείλαμε ένα έγγραφο στη Δημοτική Αρχή, με mail, και πήραμε μία απάντηση ότι δεν μπορούν να μας το παραχωρήσουν, γιατί θα κάνουν εργασίες. Το σεβαστήκαμε, δεν είπαμε τίποτα, ούτε ανακοίνωση βγάλαμε, ούτε καταφερθήκαμε κατά του Δήμου.

Δεν μπορώ να καταλάβω προς τί όλοι αυτοί οι υπαινιγμοί, οι ειρωνείες και οι χαρακτηρισμοί. Είπαν ότι είμαστε περιθωριακοί άνθρωποι. Τί σημαίνει αυτό; Είμαστε στην κοινωνία του Βόλου όλη μέρα, τρέχουμε, δουλεύουμε για τις οικογένειές μας και για την ομάδα που αγαπάμε; Είναι έγκλημα αυτό κ. Καρεκλίδη; Ενοχλεί κανέναν που αγαπάμε τον Ολυμπιακό Βόλου; Εμείς αγαπάμε τον σύλλογό μας και θέλουμε να τον βοηθήσουμε. Εμείς φέραμε την άλλη ομάδα (σ.σ. ΝΠΣ) στον Βόλο; Εμείς διοικούσαμε το ποδοσφαιρικό τμήμα τόσα χρόνια; Άλλοι το διοικούσαν και εμάς, στον Ερασιτέχνη, μας είχαν παραπεταμένους.

Ελάτε στη θέση μας. Τί πρέπει να κάνουμε αυτήν την δύσκολη ώρα; Να αφήσουμε τον σύλλογο να διαλυθεί; Ο κόσμος που μας ψήφισε, έδωσε την εντολή να κρατήσουμε ζωντανό το ποδοσφαιρικό τμήμα, όπως κάνουμε και με το μπάσκετ ή την κολύμβηση. Είναι “βαρύ” το έργο μας, αλλά τί να κάνουμε; Να το διαλύσουμε και να μην ασχοληθούμε; Γιατί να φύγει αυτή η ιστορική ομάδα από την πόλη; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Εδώ άλλες ομάδες, μικρότερης εμβέλειας στην περιοχή μας, παρά τα προβλήματα, ζουν και δε μπορεί ο Ολυμπιακός Βόλου, με ιστορία 80 χρόνων, να το κάνει; Από εδώ πέρασαν αθλητές που τώρα έχουν ιδιαίτερα σημαντικές θέσεις στην κοινωνία μας. Κι αυτοί, οφείλω να το πω, δε βοηθούν αρκετά, προκειμένου να επιβιώσει ο σύλλογος.

Λένε πως είπαμε ψέματα στους χιλιάδες φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου. Ποιος είπε ψέματα; Εμείς είχαμε τις μετοχές στο ποδοσφαιρικό τμήμα, εμείς λέγαμε “ή τώρα ή ποτέ”; Ποιος τα έκανε αυτά, τέλος πάντων; Γιατί αυτό το μένος, σε προσωπικό επίπεδο; Στείλαμε σε κανέναν μηνύσεις; Απλώς, αγαπάμε τον σύλλογό μας και θέλουμε να τον βοηθήσουμε”.

Για το αν γνωρίζει ποιες είναι οι εργασίες που θα γίνουν στο ΕΑΚ:

Δεν γνωρίζω. Παρ’ όλα αυτά, σεβαστήκαμε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής. Δε βγάλαμε καμία ανακοίνωση. Οι άνθρωποι είπαν ότι θα φτιάξουν το ΕΑΚ κι εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε μία προσπάθεια να παίξουμε στο Πανθεσσαλικό τον επόμενο εντός έδρας αγώνα μας. Η Δημοτική Αρχή, με την ανακοίνωσή της, σε ποιον απάντησε; Σε εμάς; Και μας λέει περιθωριακούς τύπους; Και μας λέει ντροπή της πόλης; Είμαστε εδώ εξήντα χρόνια, στον Βόλο γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, δουλεύουμε και παλεύουμε καθημερινά. Ε, όχι και ντροπή της πόλης! Όλα μπορούμε να τα ανεχτούμε, όχι όμως αυτό”.

Για την προσπάθεια που γίνεται από πλευράς Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, προκειμένου να μείνει όρθιο το ποδοσφαιρικό τμήμα:

“Να είστε βέβαιος πως αυτήν την προσπάθεια θα την φτάσουμε μέχρι το τέλος. Δε θέλουμε να μαλώσουμε με τη Δημοτική Αρχή, έχουμε μεγαλώσει με τους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Συνεργαζόμαστε , δουλεύουμε μαζί. Δεν είναι μόνο ο δήμαρχος η Δημοτική Αρχή. Ζητάμε να σέβονται την προσωπικότητά μας. Να μας κατηγορήσουν για ό,τι θέλουν. Να πουν ότι είμαστε ανίκανοι, ότι δε μπορούμε, ότι είμαστε λίγοι, ότι δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε. Αυτά λένε. Ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε πλούσιοι. Πράγματι, δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε. Αλλά, με αυτά τα λίγα που έχουμε, θα δώσουμε ό,τι μπορούμε για τον Ολυμπιακό. Να μείνουν ήσυχοι οι φίλαθλοι. Φέτος θα παραμείνουμε στην κατηγορία και του χρόνου θα είμαστε πολύ πιο δυνατοί.

Ξαφνικά βρεθήκαμε σε αυτήν την κατάσταση και δε μπορέσαμε να οργανωθούμε καλύτερα. Τί να κάνουμε; Υπομονή”.

Για το γεγονός ότι οι ιθύνοντες του ΝΠΣ Βόλος οραματίζονται τη διάλυση Νίκης και Ολυμπιακού:

“Είναι δικό τους θέμα, εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας. Πιστεύω πως δε θα το πετύχουν, αν έχουν αυτόν τον σκοπό. Εμείς κοιτάμε τον σύλλογό μας, να προστατέψουμε και να περιφρουρήσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου”.

Ο κ. Τσεκούρας έκλεισε τη συνέντευξη με την εξής πρόταση:

“Συγχωρέστε με για τη συναισθηματική μου φόρτιση, αλλά επειδή δε μιλάμε κι επειδή είμαστε χαμηλών τόνων, δεν είναι σωστό κάποιοι να το εκμεταλλεύονται. Συνεχώς μας βρίζουν και μας διαπομπεύουν. Είναι κρίμα, είναι αμαρτία”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.