Τσιτσιπάς: Ο Ναδάλ είναι το φαβορί, αλλά είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τον τίτλο μου

Ένα 24ωρο απομένει για την έναρξη του ATP Finals. Η «αυλαία» της 50ής επετειακής έκδοσης του κορυφαίου τουρνουά του Λονδίνου ανοίγει το μεσημέρι της Κυριακής (15/11, 16:00) με το μεγάλο ματς ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και στον Ντόμινικ Τιμ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αναμένει με αγωνία να μπει στο κορτ και να τα δώσει όλα για να φτάσει γιατί, όχι, μέχρι το τέρμα και να κατακτήσει για δεύτερη σεζόν το τρόπαιο.

Ο 23χρονος Τσιτσιπάς, πάντως, παραδέχεται ότι το φαβορί του ομίλου «London 2020» είναι ο Ράφα Ναδάλ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπολογίζει τους Αντρέι Ρούμπλεφ και Ντόμινικ Τιμ.

«Είναι συναρπαστικό που βρίσκομαι και πάλι εδώ. Είναι σαν ένα σημείο συνάντησης για όσους έχουν μια πολύ καλή σεζόν. Είναι μια γιορτή και μια επιβράβευση της αφοσίωσης που έχουν στο άθλημα.

Νιώθω προνομιούχος που είμαι μέρος αυτού του τουρνουά. Είμαι ευγνώμων που ανήκω στους “8” καλύτερους και είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο.

Αν τα καταφέρω θα είναι το καλύτερο πράγμα που θα έχει συμβεί φέτος αλλά σίγουρα θα πρέπει να το προσεγγίσω βήμα-βήμα, κάθε ματς διαφορετικά», τόνισε ο Τσιτσιπάς.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο Ράφα είναι από τους μεγαλύτερους μαχητές, από τα σπουδαιότερα ονόματα στο άθλημά μας και είναι ευκαιρία για μένα να τον συναντήσω στον όμιλο και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να προσπαθήσω να τον κερδίσω. Είναι το φαβορί, όλοι το ξέρουμε αυτό. Έχει περισσότερα χρόνια στο tour και παίζει εξαιρετικό τένις.

Όμως, είμαι πιο νέος από αυτόν και δεν έχω την εμπειρία του. Οπότε, κάθε φορά που τον αντιμετωπίζω, νιώθω ότι έχω την ευκαιρία να αποδείξω στον εαυτό μου ότι αξίζω και ότι μπορώ να βρω τον τρόπο να τον κερδίσω.»

Μιλώντας για τους υπόλοιπους τενίστες που απαρτίζουν το γκρουπ ανέφερε: «Ξέρω πολλά χρόνια τον Ντόμινικ. Είμαστε καλοί φίλοι, μέσα και έξω από το κορτ. Έχει συνεισφέρει στην επιτυχία μου και με εμπνέει με διάφορους τρόπους.

Ο Άντρει είναι ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους και έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, παίζοντας πολλούς τελικούς και έχοντας κερδίσει πολλούς τίτλους. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι σε πολύ καλή φόρμα και είναι έτοιμος και πνευματικά για την πρώτη του εμφάνιση.

Όλοι είναι δύσκολοι αντίπαλοι. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς σε αυτό το τουρνουά. Όλοι μας ανεβάζουμε το επίπεδο του τένις. Νομίζω ότι θα είναι ένα καλό σόου.»

Όσον αφορά το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί από το τουρνουά της Ρώμης, παραδέχθηκε ότι το έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό:

«Μετά το Paris Masters, έμεινα στο Παρίσι για μια εβδομάδα για την αποκατάσταση του τραυματισμού. Είμαι πολύ κοντά στο 100%. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να παίξω με λιγότερο πόνο και περισσότερη ελευθερία.

Ο τραυματισμός με επηρέασε και πνευματικά. Δεν ήμουν σίγουρος αν έκανα καλά που έπαιζα τένις. Αυτή τη στιγμή νιώθω καλύτερα απ’ ότι ένιωθα στη Βιένη. Ελπίζω το πόδι μου να μείνει έτσι.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.