Τσιτσιπάς: Όλα για τη νίκη επί του Ναδάλ

Αποφασισμένος να κάνει το 3Χ3 στο ATP Finals είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος μετά τη δεύτερη σερί νίκη του επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς του τουρνουά που διεξάγεται στην O2 Arena του Λονδίνου.

Μπροστά του ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών έχει τον Ράφα Ναδάλ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (15/11) σε ένα αγώνα που για εκείνον θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, ενώ για τον Ισπανό τεράστιο πολύ μεγαλύτερο, μιας και είναι υποχρεωμένος να νικήσει εάν θέλει να προκριθεί.

«Θα πάω να δώσω όλο μου το είναι. Θα προσπαθήσω να δώσω την ψυχή μου και νομίζω ότι είναι επίσης πολύ καλή πρόκληση για εμένα για να προετοιμαστώ για πιο δύσκολους αγώνες, τον ημιτελικό και ενδεχομένως τον τελικό», ανέφερε ο Τσιτσιπάς στην επίσημη ιστοσελίδα των ΝittoATP Finals. «Αυτός ο αγώνας θα μου δώσει πολλά. Πρόκειται να με εκπαιδεύσει, και θα προσπαθήσω να αποκτήσω και να απορροφήσω όσο μπορώ από αυτόν».

Πριν από δύο χρόνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν αναπληρωματικός στα Next Gen ATP Finals. Την περασμένη σεζόν, θριάμβευσε στην ίδια διοργάνωση στο Μιλάνο. Και τώρα στην πρώτη του εμφάνιση στα ATP Finals έφτασε κιόλας στα ημιτελικά.

Τώρα θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία, παίζοντας χωρίς άγχος, να αποκλείσει το Νο 1 στον κόσμο, Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Τσιτσιπάς νίκησε (2-1) τον Ισπανό για πρώτη φορά, νωρίτερα εφέτος στη Μαδρίτη, αλλά ο Ράφα οδηγεί τη σειρά τους με 4-1, ενώ στα ATP Finals είναι ο μόνος παίκτης που ακόμα δεν έχει χάσει σετ.

«Πιστεύω ότι είχα καλή επίδοση, δεν είχα νεύρα και ήμουν αρκετά καλός στο γήπεδο. Ήταν μια καλή παράσταση. Είναι πολύ καλό να ξέρω ότι θα παίξω στα ημιτελικά, όμως τώρα πρέπει να επικεντρωθώ στο επόμενο παιχνίδι, με τον τρόπο που έχω κάνει τα πράγματα τις προηγούμενες ημέρες», πρόσθεσε.

«Βρίσκω πάντα ένα επιπλέον κίνητρο, έναν επιπλέον λόγο να παίζω καλά εναντίον των κορυφαίων παικτών. Θεωρώ ότι ο Σάσα είναι επίσης κομμάτι αυτής της ελίτ ομάδας. Έχει κάνει πολλά καλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Με κάποιον τρόπο, με ενέπνευσε να είμαι μέρος του Top 10. Έτσι, κατά κάποιον τρόπο του χρωστάω πολλά. Παίζει καλό τένις. Επίσης παίζοντας με τους Ράφα, Ρότζερ, Νόβακ, Άντι -δεν έχω παίξει τον Άντι-, νομίζω ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθω από αυτούς. Τους βλέπεις στην τηλεόραση. Πάντα ήθελες να είσαι μέρος αυτού. Έτσι όταν βγαίνεις στο γήπεδο… είναι περίεργο. Όταν βλέπεις κάτι που έχεις ονειρευτεί, νομίζω ότι υπάρχει πάντα μια σπίθα, ένα είδος πρόσθετου λόγου για να παίξεις. Αυτές οι νίκες είναι σημαντικότερες από άλλες και είναι καλό να τις έχεις στο… χαρτοφυλάκιό σου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.