ΔΕΠΑ

Ενθουσιασμένος από την υποστήριξη της ελληνικής ομογένειας στη Μελβούρνη δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μιλώντας στον Τύπο της Αυστραλίας και σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες του τένις, όπως την tennisnow.com.

«Έχω κάποιους δεύτερους εξαδέλφους εδώ, από την πλευρά του πατέρα μου, τους οποίους βλέπω μόνο όταν βρίσκομαι στην Αυστραλία. Η Μελβούρνη είναι η πόλη με τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό Ελλήνων, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη», ανέφερε.

«Κάτι σαν αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο μέρος. Είναι ένα τουρνουά που έχει μεγάλη σημασία για μένα, με μια ελληνική κοινότητα και το ελληνικό κοινό να το καθιστά ακόμα πιο συναρπαστικό. Λατρεύω τον καιρό, αγαπώ τους ανθρώπους, αγαπώ το φαγητό, αγαπώ τον τρόπο ζωής. Θέλω να πάω καλά εδώ. Δεν είχα την ευκαιρία να δώσω το καλύτερό μου στην Αυστραλία ακόμα, αλλά είμαι ενθουσιασμένος», συνέχισε ο 20χρονος πρωταθλητής.

Και πρόσθεσε: «Προφανώς δεν θα είναι εύκολο να παίζω σε τελικούς και να κερδίζω τελικούς, αλλά ο στόχος είναι να φτάσω εκεί κάποια ημέρα. Αυτήν την στιγμή περιμένω απλώς το σωστό τουρνουά όπου μπορώ πραγματικά να κερδίσω βαθμούς, να προχωρήσω, να βελτιώσω την κατάταξή μου. Περιμένω ένα καλό έτος, είχα μια πολύ καλή χρονιά πέρυσι, θα έλεγα ίσως μερικά από τα αποτελέσματα και μερικοί από τους αγώνες είχαν λίγη τύχη».

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, η πορεία και τα επιτεύγματα του Τσιτσιπά έδωσαν το έναυσμα στους Έλληνες φιλάθλους και προκάλεσαν μια «έκρηξη» για το άθλημα, με το 71% των παιδιών να το επιλέγουν ως ενασχόληση με τον αθλητισμό.

«Σίγουρα, με εμπνέουν οι επιτυχίες των συνομήλικών μου. Αν μπορούν να το κάνουν, νιώθω ότι μπορώ να το καταφέρω. Είναι ωραίο να το βλέπεις. Δεν αισθάνομαι πραγματικά ζήλια γι΄ αυτούς. Αισθάνομαι υπερήφανος γιατί με κάνουν καλύτερο παίκτη. Μπορεί να με κάνουν να δουλεύω πιο δυνατά και να θέλω περισσότερα στην καριέρα μου στο τένις. Έτσι, αν πηγαίνουν καλά, με βοηθά να εξελιχθώ ως παίκτης, όσο παράξενο κι αν ακούγεται», είπε ο Τσιτσιπάς.

Ο νεαρός άσος μίλησε επίσης για τη φιλία του με την Σερένα Ουίλιαμς. «Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρόσωπο, πολύ ανοιχτόμυαλο. Η στάση της, είναι σίγουρα αυτό που την κάνει ξεχωριστή. Έχει μια διαφορετική προσέγγιση από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα έχω γνωρίσει. Έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Πραγματικά ξέρει τι κάνει μέσα κι έξω από το γήπεδο. Είναι ένα υπέροχο άτομο έξω από το γήπεδο. Ακριβώς αυτή η στάση, είναι που την κάνει μεγάλη πρωταθλήτρια».