Τζήμας: «Περιμέναμε τις μεταγραφές, για να κερδίσουμε τους Μαύρους Αετούς;»

Τρεις διαφορετικές συνεντεύξεις έδωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Θ. Τζήμας. Την πρώτη στον Βόλος 9.86 και τις άλλες δύο στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου. Αυτό που ξεχώρισε από τα λόγια του ήταν η απόδοση των ευθυνών προς τους παίκτες και το προπονητικό τημ για την ήττα από τους Μαύρους Αετούς και πως δε χρειάζονταν μεταγραφές, για να κερδίσει η Νίκη. Παράλληλα, τόνισε πως, αν δεν έρθει το τρίποντο με την Α.Ε. Καραϊσκάκης, θα κάνει δύο επιπρόσθετες μεταγραφές σε σχέση με τις προγραμματισμένες, για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Επίσης, εντύπωση έκανε η δήλωσή του ότι όλοι οι οιωνοί είναι υπέρ της Νίκης, λόγω των κινήσεων που θα γίνουν, γιατί η ομάδα μπορεί να ενισχυθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, όπως υπογράμμισε, ενώ διαβεβαίωσε πως παρά τη διαφορά από την κορυφή δε χάθηκε ακόμη τίποτα.

Στον Βόλος 9.86 ο κ. Τζήμας ανέφερε: «Ο κόσμος έχει απαιτήσεις και εγώ δέχομαι τις κριτικές. Να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο για την εμφάνιση της ομάδας. Δε δικαιολογείται η ομάδα, όταν έχει κάνει εμφανίσεις, όπως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Καμία ομάδα δε θέλει να έχει ως καλύτερο παίκτη της ή έναν από τους καλύτερους τον τερματοφύλακα. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά.

Η Νίκη είναι μία μεγάλη ομάδα και ένα μεγάλο όνομα και οι αντίπαλοι δίνουν τα πάντα να την κερδίσουν. Από κει και πέρα δε βάζω άλλα πράγματα στο μυαλό μου. Δεν υπάρχει δικαιολογία ούτε για το γήπεδο. Ήμασταν εμείς πάρα πολύ κακοί. Εγώ τα λέω στα ίσια τα πράγματα. Οι ίδιοι ποδοσφαιριστές ήταν αυτοί που μας εντυπωσίασαν σε προηγούμενα ματς.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, για να είμαστε κοντά στην κορυφή. Πρέπει πάση θυσία η ομάδα να αποδείξει την Κυριακή ότι ήταν μία κακή στιγμή και κακή μέρα και να αποδώσει αυτά που είδαμε με τα μάτια μας σε άλλα ματς.

Ο κ. Ξηροφώτος δεν εννοούσε ότι έχει 15 ποδοσφαιριστές, ήθελε να πει ότι έχει 15 καλούς ποδοσφαιριστές με εμπειρία, γιατί συνολικά έχουμε 24 παίκτες. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές μας είχαν έναν πόντο πίσω. Δε χάθηκε τίποτα, θα πρέπει να παλέψουμε με νύχια και με δόντια. Αυτή τη βδομάδα θα γίνουν όλες οι μεταγραφές, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν στα δύο κρίσιμα παιχνίδια με Διαγόρα και Απόλλωνα. Το έχω πει πολλές φορές ότι, αν δεν μπορέσεις να κερδίσεις τους διεκδικητές του τίτλου, δε θα μπορέσεις να είσαι πρωταθλητής, ακόμη κι αν κερδίσεις τις μικρές ομάδες.

Πιστεύω στα παιδιά και ότι την Κυριακή μπορούν να κάνουν τη μεγάλη …. έκπληξη (!), την εντός έδρας νίκη. Δε θα εγκαταλείψουμε με τίποτα τους στόχους μας. Είμαι αποφασισμένος μάλιστα, όπως είπαμε και στις συναντήσεις με τον προπονητή, να κάνουμε τα μέγιστα, για να είμαστε μέσα στην τετράδα των διεκδικητών».

Ερωτώμενος για τα μεταγραφικά, ο κ. Τζήμας τόνισε:

«Οι παίκτες θα είναι έτοιμοι να μπουν ν’ αγωνιστούν. Έπεσαν στο τραπέζι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, που γνωρίζουν την κατηγορία. Τρεις μεταγραφές θα κάνουμε και είναι αρκετές, για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα στα δύο πρώτα μεγάλα ματς (σ.σ. με Διαγόρα και με Απόλλωνα), αφού μετά έχουμε δικαίωμα για μεταγραφές μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, αλλά πρέπει όλα να πάνε κατ’ ευχήν την Κυριακή. Θα συστήσω στον κόσμο υπομονή και να έχει αυτή τη δίψα και την αγάπη που δείχνει. Αν την Κυριακή κερδίσουμε, θα αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα. Έχουμε μία βδομάδα να δουλέψουμε με ηρεμία και σύνεση. Δε δίνω άφεση αμαρτιών γι’ αυτήν την ήττα και ζητώ από τη μεριά μου ένα μεγάλο συγγνώμη. Ο πρόεδρος αντιπροσωπεύει τους παίκτες, το τεχνικό τημ και τη διοίκηση».

Στο Blue Heart ο κ. Τζήμας τόνισε ότι στο ματς με τους Μαύρους Αετούς θα μπορούσε η Νίκη να χάσει με μεγαλύτερο σκορ, ενώ πρόσθεσε ότι η ομάδα θα ενισχυθεί και πως έχει κατασταλάξει σε τρεις παίκτες.

Ακόμη υποστήριξε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα έρθουν τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα και ζήτησε να απογοητεύεται κανείς. «Εγώ το πιστεύω ακόμη για την άνοδο. Κανείς δεν περίμενε αυτήν την ήττα. Υπάρχουν προσθήκες που πρέπει να γίνουν χθες, όχι σήμερα. Η διοίκηση θα κάνει το παν, για να είναι η ομάδα, όπως θέλουμε. Ποτέ δε χάνεται κάτι, αν δεν εξαντλήσεις όλα τα περιθώρια. Συμφωνώ με τον κόσμο, ακόμη και με τον Στέλιο Κολόζο, ο οποίος αντιδρά έτσι από αγάπη. Είναι σεβαστές οι απόψεις του.

Εγώ δε θα κάνω κάτι διαφορετικό από το να ενισχύσω την ομάδα και να τη φέρω σε τέτοιο σημείο οικονομικά, που να μην είναι κανείς δυσαρεστημένος είτε προμηθευτής είτε ποδοσφαιριστής. Στο μέρος που μου αναλογεί θα παλέψω και θα καταφέρω.

Αν νομίζετε ότι η ήττα την Κυριακή αφορά τον πρόεδρο, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αναλαμβάνω την ευθύνη μου και λέω ένα συγγνώμη στον κόσμο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι η ενίσχυση της ομάδας και να κερδίσουμε το κομβικό ματς της Κυριακής», επισήμανε ο πρόεδρος της Νίκης στην εκπομπή του Γιώργου Μαστρογιάννη.

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό στην απογευματινή ζώνη τη Δευτέρα υπογράμμισε: «Να σκύψουμε το κεφάλι για μία ακόμη φορά, να κάνουμε την ανασύνταξη που πρέπει να κάνουμε και μέχρι την τελευταία αγωνιστική να διεκδικήσουμε την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία.

Σχετικά με την απουσία του από τον αγώνα στο Ελευθεροχώρι, είπε:

«Ο …πρόεδρος μέχρι τις 4.15 της Κυριακής ταξίδευε και δεν μπορούσε φυσικά να πάει στο γήπεδο, επιστρέφοντας από ένα μεγάλο ταξίδι και θέλοντας να διανύσει άλλα 220 χιλιόμετρα να φτάσεις. Εγώ έπρεπε να κάνω το χρέος μου. Η ομάδα από το ματς της περασμένης Κυριακής με τον Ολυμπιακό μέχρι σήμερα έχει δαπανήσει 42.000 ευρώ. Έχουν πληρωθεί οι ποδοσφαιριστές και ένα τμήμα των έργων, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο βοηθητικό».

Για τον αγωνιστικό χώρο του Π. Μαγουλάς δήλωσε:

«Το γήπεδό μας δεν είναι τόσο χάλια, πρώτη φορά δεν έχει λάσπη σε αντίθεση με άλλα γήπεδα που παίζουμε και είναι βούρκος. Υπάρχει υποδομή στο γήπεδο. Μετά το ματς με τον Καραϊσκάκη θα τοποθετήσουμε έτοιμο χλοοτάπητα στα σημεία που έχουν επιβαρυνθεί. Όταν αναλαμβάνεις μία ομάδα τον Ιούλιο, δεν μπορείς να κάνεις σπορά ούτε τον Αύγουστο ούτε τον Σεπτέμβρη με επιτυχία 100%. Ήταν ένα σκληρό γήπεδο και εμείς το βελτιώσαμε. Με ένα κούρεμα και ένα πάτημα δε θα είναι στα μαύρα χάλια που είναι άλλα γήπεδα».

Στη συνέχεια απέδωσε ευθύνες για την ήττα από τους Μαύρους Αετούς:

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τημ γι’ αυτήν την ήττα. Αυτή είναι η τοποθέτηση της διοίκησης. Δεν ξέρω τον λόγο που δεν ήμασταν καλοί, αλλά αλίμονο αν περιμέναμε να κάνουμε μεταγραφή, για να φτάσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι.

Αν ήταν τόσο μεγάλο λάθος αυτή η ήττα, για να φτάσουμε στο σημείο να δημιουργήσουμε έριδες σήμερα κι όταν έχουμε 18 αγώνες μπροστά, ίσως ο κόσμος -εν πάση περιπτώσει αυτός ο κόσμος που από το πρωί μέχρι το βράδυ θέλει να ασχολείται με τη διοίκηση- να έχει δίκαιο. Ίσως εγώ να έκανα ένα πολύ μεγάλο λάθος. Έπρεπε μάλλον να μην πληρώσω ποδοσφαιριστές και να τρέξω για χορηγίες.

Οφείλω να ζητήσω μία συγγνώμη από τον κόσμο. Ήταν μία νωθρή παρουσία της ομάδας, την οποία δεν μπορείς να τη δικαιολογήσεις με τίποτα ούτε αν παίξαμε ματς για το Κύπελλο και κουράστηκαν οι παίκτες. Και οι αντίπαλοί μας έπαιξαν 120 λεπτά στο Κύπελλο.

Η Νίκη είναι σε ένα πάρα πολύ καλό δρόμο. Έχουν μείνει ανολοκλήρωτα έργα της τάξης των 30.000 ευρώ για τις ακαδημίες, το οποίο είναι εφικτό τις επόμενες μέρες να υλοποιηθούν, ενώ και οι μεταγραφές είναι εξασφαλισμένες. Είναι τέσσερις μεταγραφές. Οι τρεις είναι επαγγελματίες. Είναι στις θέσεις που όλοι βλέπουμε και έχει εισηγηθεί ο προπονητής. Έχουμε εξασφαλίσει ότι η ομάδα με τις μεταγραφές που θα κάνει δε θα ξεφουσκώσει μέχρι το τέλος.

Αν περιμέναμε τις μεταγραφές, για να κερδίσουμε τους Μαύρους Αετούς, εδώ θα με βρείτε κάθετα αντίθετο. Είναι σκασμένος ο Ναουμίδης, που έπαιξε 40 λεπτά στο Κύπελλο και δεν είναι σκασμένα τα άλλα παιδιά, που έπαιξαν 120 λεπτά; Τότε, εγώ δεν ξέρω από ποδόσφαιρο. Απλώς δεν παίξαμε μπάλα. Αυτή η ήττα δε μας άξιζε και δεν είναι του βεληνεκούς της ομάδας.

Όσο μπορεί η Νίκη να βελτιωθεί τον Ιανουάριο, δεν μπορεί καμία ομάδα. Είναι όλοι οι οιωνοί υπέρ μας. Διαβεβαιώνω τον κόσμο ότι δε χάθηκε τίποτα. Θα κάνουμε τις σχετικές ανακοινώσεις από την επόμενη Δευτέρα, γιατί θα πάρουμε τα δελτία την Κυριακή το βράδυ. Να μη λένε ότι δε φταίνε οι ποδοσφαιριστές. Φυσικά και φταίνε. Είναι ποδοσφαιριστές που φοράνε τη φανέλα της Νίκης Βόλου».

Για το αν θα χρειαστούν οι μεταγραφές αν έρθει ένα κακό αποτέλεσμα με την Α.Ε. Καραΐσκάκης:

«Αν η ομάδα δεν πάρει αποτέλεσμα, ο πρόεδρος θα κάνει την υπέρβαση, θα κάνει άλλες δύο μεταγραφές και θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Δεν κάνω πίσω».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.