Τζόκοβιτς vs Ρούουντ: Για το ρεκόρ του 23ου Grand Slam και τη θέση στο πάνθεον της ιστορίας

Η πίεση θα είναι τεράστια σήμερα (16:00), όταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρούουντ στον τελικό του Γαλλικού Όπεν, με το ρεκόρ του 23ου τίτλου του Grand Slam ανδρών και τη θέση του στο πάνθεον του τένις να είναι εκείνα που διακυβεύεται στο Philippe-Chatrier.

Ο Νορβηγός, νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη, θα προσπαθήσει να σταματήσει τον αντίπαλό του να γράψει Ιστορία.

Αυτή θα είναι η ιστορία του τελικού στο Ρολάν Γκαρός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Με τη νίκη, ο Τζόκοβιτς θα εξασφαλίσει τον 23ο τίτλο ρεκόρ και θα γίνει ο πρώτος που θα κερδίσει κάθε από τα τέσσερα τουρνουά Grand Slam τουλάχιστον τρεις φορές.

Το 2022, ο Ρούουντ αντιμετώπισε τον Ραφαέλ Ναδάλ στον παρθενικό του μεγάλο τελικό στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου ο Ισπανός κατέκτησε το 22ο Grand Slam. Έχοντας φτάσει πλέον σε τρεις τελικούς σε πέντε κορυφαία τουρνουά, ο Νορβηγός έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στη μεγάλη σκηνή αυτή τη φορά καθώς προσπαθεί να αρνηθεί στον Τζόκοβιτς έναν μοναδικό δικό του θρίαμβο.

Σίγουρα ενώ ο Τζόκοβιτς, ο οποίος θα συμμετάσχει σε ρεκόρ 34ου τελικού Grand Slam, θα έχει εμπειρία στο πλευρό του στο Philippe Chatrier, ο Ρούουντ αυτή τη φορά  είναι απίθανο να είναι τόσο «παγωμένος» όσο ήταν στον περσινό τελικό εναντίον του μέντορά του Ραφαέλ Ναδάλ.

Το 2021, ο Τζόκοβιτς βρισκόταν στο χείλος της ολοκλήρωσης ενός calendar slam, κερδίζοντας και τα τέσσερα μεγάλα παιχνίδια την ίδια χρονιά, αλλά ηττήθηκε στον τελικό της Νέας Υόρκης από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Παρά το γεγονός ότι παίζει με τόσα πολλά διακυβεύματα, ο 36χρονος Τζόκοβιτς πιστεύει ότι το να αντιμετωπίσει τη σημερινή σύγκρουση ως έναν ακόμη αγώνα θα είναι το κλειδί για να κερδίσει τον έκτο τίτλο του στις τελευταίες οκτώ κορυφαία τουρνουά και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει την επιστροφή του στο νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Ελπίζω ότι θα παίξω το καλύτερό μου τένις την Κυριακή», είπε ο Τζόκοβιτς την Παρασκευή μετά τη νίκη του σε τέσσερα σετ στα ημιτελικά εναντίον του νο1  της παγκόσμιας κατάταξης Κάρλος Αλκαράθ.

«Το μόνο που μπορώ να πω τώρα είναι ότι είμαι πολύ συγκεντρωμένος. Η ιστορία είναι πάντα κάτι που αιωρείται από πάνω μου, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση για να γράψω ιστορία αυτού του αθλήματος, αλλά σκέφτομαι απλώς να κερδίσω τον επόμενο αγώνα».

Με το…άστατο κοινό του Γαλλικού Όπεν να υποστηρίζει συχνά τον παίκτη που είναι αουτσάιντερ, ο Τζόκοβιτς μπορεί να αντιμετωπίσει μία τέτοια κατάσταση, αλλά είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να τον ενδιαφέρει λιγότερο.

«Δεν με πειράζει. Δεν είναι η πρώτη φορά, μάλλον ούτε η τελευταία. Απλώς θα συνεχίσω να κερδίζω», είπε.

Ο Ρούουντ δεν πήρε ποτέ σετ από τον Τζόκοβιτς στις τέσσερις προηγούμενες συναντήσεις του, αλλά ο Νορβηγός είχε μια ομαλή πορεία στον τελικό, παίζοντας άψογα, αν όχι θεαματικά:

«Θα προσπαθήσω απλώς να παίξω χωρίς πολλά συναισθήματα. Νομίζω ότι τότε μπορώ να παίξω το καλύτερο μου τένις όταν δεν σκέφτομαι υπερβολικά την κατάσταση», είπε ο Ρούουντ, ο οποίος δεν τρέφει αυταπάτες για το έργο που έχει μπροστά του καθώς προσπαθεί να γίνει ο πρώτος Νορβηγός που θα κερδίσει έναν σημαντικό τίτλο.

«Θα είναι δύσκολο, σίγουρα. Παίζει για το 23ο του. Παίζω για το πρώτο μου. Έτσι, θα προσπαθήσω απλώς να παίξω χωρίς πίεση και απλώς να προσπαθήσω να απολαύσω τη στιγμή. Προφανώς, θα ήθελα να προσπαθήσω να τα πάω καλύτερα από πέρυσι. Ας δούμε αν έχω μάθει κάτι από τους δύο προηγούμενους τελικούς που έπαιξα πέρυσι. Απλά αισθάνομαι υπέροχα που επέστρεψα», πρόσθεσε ο 24χρονος, ο οποίος αποτελεί μία από τις κυρίαρχες δυνάμεις του ATP Tour στο χώμα τα τελευταία τρία χρόνια.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.