Βασιλειάδης: Πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ΚΕΔ

Απαραίτητες θεωρεί τις αλλαγές στην κεντρική επιτροπή διαιτησίας του μπάσκετ ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο υφυπουργός αθλητισμού με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του News 24/7 έκανε λόγο για αδιανόητες συμπεριφορές παραγόντων, ενώ κάλεσε την ΕΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλίες για να εκτονωθεί η κατάσταση.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία έκρυθμη κατάσταση που προκαλείται από συμπεριφορές παραγόντων αδιανόητες. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει κάνει καταγγελίες σε θέματα διαιτητικά και εμείς ως Υπουργείο έχουμε θέσει κάποια όρια του αυτοδιοίκητου και για το που εκτείνονται. Η διαιτησία καλώς ή κακώς δεν είναι τομέας που δεν αποτελεί αρμοδιότητα του κράτους. Η πολιτεία παρενέβη κατά τις επαφές με της FIFA και UEFA, τις διεθνείς ομοσπονδίες.

Η ομοσπονδία θα πρέπει λοιπόν να πάρει πρωτοβουλίες προς την εκτόνωση της κατάστασης, πρωτοβουλίες που θα δίνουν λύσεις. για να προστατεύσει το άθλημα και να προασπίσει τα συμφέροντα του. Προφανώς θα πρέπει να κάνει και αλλαγές και στην ΚΕΔ. Είναι γνωστό -και άποψή μου- ότι για να εκτονωθεί η κατάσταση θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ΚΕΔ. Θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη γιατί το θέμα με την ΚΕΔ υπάρχει από πέρυσι. Δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές.

Μετά θα επικοινωνήσω με τις διεθνείς ομοσπονδίες για να βρούμε μία λύση. Αυτά τα πράγματα γίνονται παράλληλα. Δεν θα πρέπει να μείνουμε θεατές αλλά και οι ίδιοι παράγοντες δεν θα πρέπει να φτάνουν την κατάσταση στα άκρα και να ευτελίζουν το άθλημα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην αποχώρηση του Ολυμπιακού, αλλά και σε όσα επακολούθησαν, με εσώρουχα στο παρκέ. Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα. Κανείς όμως δεν ενδιαφέρεται για το ίδιο το άθλημα.

Δεν θα κάνουμε διαιτητές σε ανθρώπους που δεν θέλουν να προχωρήσει το άθλημα μπροστά. Οι δικές μου πρωτοβουλίες γίνονται και άμεσα και χωρίς τυμπανοκρουσίες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.