Βασίλης Βαλουξής: στα χνάρια του πατέρα του Γιώργου

Ο ούτε 14 ετών Βασίλης Βαλουξής αποτελεί μέλος της ακαδημίας του Σαρακηνού, αλλά επειδή ξεχωρίζει για το ταλέντο του ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Φασουράκης, παρά τη μικρή του ηλικία τον επέλεξε, για να ακολουθήσει την προετοιμασία το περασμένο καλοκαίρι, δίνοντάς του και χρόνο συμμετοχής σε ορισμένα φιλικά, και το ίδιο συνεχίζει να κάνει και τώρα, αφού τον χρησιμοποίησε στο φιλικό που έγινε στις αρχές Γενάρη στο Βασδέκειο με τον Ηρακλή. Φυσικά, δεν μπορεί να του βγάλει ακόμη δελτίο, αφού συμπληρώνει τα 14 χρόνια του φέτος τον Μάιο κι έτσι ο μικρός παίζει στο πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣΘ.

Ο πιτσιρικάς ποδοσφαιριστής είναι γιος του παλιού παίκτη Γιώργου Βαλουξή, που οι παλιότεροι τον θυμούνται ως έναν σκληροτράχηλο αμυντικό χαφ, ο οποίος έχει αγωνιστεί με τη φανέλα των Γ.Σ. Αλμυρού (ξεκίνησε εκεί μάλιστα τα ποδοσφαιρικά του βήματα μαζί με Κώστα Σταματίου και Βασίλη Βασιλάκο με προπονητή τον Χρήστο Μπελεγρίνη και πήρε πρωτάθλημα επί Αντώνη Παππά), Δήμητρας (ήταν συνολικά εκεί για 15 χρόνια), Ρήγα Φεραίου, Πυράσου και Μικροθηβών.

Ο Βασίλης βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του Γιώργου, αφού θέλει κι αυτός να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο και αν μπορέσει σε υψηλότερο επίπεδο. Βέβαια, δεν παίζουν στην ίδια θέση, αφού ο μικρός αγωνίζεται σ’ αυτή του αριστερού μπακ λόγω του πολύ καλού αριστερού του ποδιού (ο πατέρας του ήταν δεξιοπόδαρος, αλλά όπως λέει και ο ίδιος έχει σκοράρει και γκολ με το αριστερό) και ξεχωρίζει για τις πολύ καλές σέντρες του, αλλά και μεταβιβάσεις του γενικότερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.