Βασιλόπουλος: «Δεν ήταν λίγο αυτό που καταφέραμε»

Για την τεράστια επιτυχία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, 4 αγωνιστικές πριν το φινάλε των προκριματικών, μίλησε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

«Το συναίσθημα ήταν πολύ έντονο για όλους και νομίζω ότι φάνηκε ξεκάθαρα στην λήξη του αγώνα. Είναι δεδομένο ότι το ίδιο συναίσθημα υπήρξε και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν μέχρι τώρα σε αυτήν την διαδικασία.

Μια διαδικασία με πολλές ιδιαιτερότητες. Όλοι τους είναι άξιοι συγχαρητηρίων για τις συνθήκες που δημιούργησαν από την πρώτη φάση, εξασφαλίζοντας σε μεγάλο ποσοστό το ζητούμενο.

Παρότι πλέον η πρόκριση είναι γεγονός, εννοείται ότι θέλουμε μέχρι τέλους να διατηρήσουμε την καλή εικόνα, απλά δεν υπάρχει το άγχος του αποτελέσματος αφού πετύχαμε τον στόχο μας» τόνισε ο 34χρονος φόργουορντ.

«Πέρα από το βασικό στόχο που ήρθε με αυτό το πολύ καλό σερί των οκτώ νικών σε ισάριθμα παιχνίδια, όσοι ζήσαμε από μέσα αυτήν την προσπάθεια το χαρήκαμε διπλά, γιατί πετύχαμε και ένα μεγάλο δέσιμο μεταξύ μας.

Η έννοια της ομάδας σε όλα της λειτούργησε, σταθήκαμε ενωμένοι και στις δυσκολίες, συμπαίκτες και τα μέλη του επιτελείου, απολαύσαμε την μεγάλη τιμή της συμμετοχής στην Εθνική και σε μια τόσο σημαντική προσπάθεια.

Η αγωνιστική επιτυχία είναι αξιοσημείωτη, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που ανέφερα, δεν ήταν μικρό πράγμα αυτό που καταφέραμε.

Στον χθεσινό αγώνα, μπορεί να μην παίζαμε έναν τελικό, όμως δείξαμε ότι αυτή η ομάδα δεν συμβιβάζεται, δεν χαλαρώνει και δεν υπάρχει στιγμή που να μην παλεύει για το καλύτερο» συμπλήρωσε.

Όσο για τα εναπομείναντα ματς στα προκριματικά; «Μένουν άλλα τέσσερα παιχνίδια για να τα απολαύσουμε, να χαρούμε στα δύο εντός έδρας και μαζί με τους Έλληνες φιλάθλους που στάθηκαν στο πλευρό μας σε αυτή την προσπάθεια και μετά με το καλό, να έρθει η ώρα που θα απολαύσουμε όλοι την Εθνική σε άλλη μια μεγάλη διοργάνωση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.