Βελτίωση και όσο πιο άμεση βοήθεια από τους νεοαποκτηθέντες τα ζητούμενα στον Ολυμπιακό Β.

Σε επτά φιλικά αγωνίστηκε μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός Βόλου, τα δύο στη Μαγνησία (σε Κανάλια και Βελεστίνο) και τα πέντε εκτός έδρας, ενώ τα τέσσερα απ’ αυτά ήταν με ομάδες ανώτερης κατηγορίας, δύο της Σούπερ Λιγκ (Άρης και ΑΕΛ) και δύο Φούτμπολ Λιγκ (Απόλλωνα Λάρισας και ΠΑΣ Γιάννενα). Επίσης έδωσε δύο με μικρότερης και συγκεκριμένα Γ’ Εθνικής (Μακεδονικό και Α.Ε. Καρίτσας) και ένα με αντίπαλο που θα βρει μπροστά του στο πρωτάθλημα (Καλαμάτα).

Σίγουρα ο συντελεστής δυσκολίας ήταν μεγάλος και οι ερυθρόλευκοι θέλησαν να τσεκάρουν κυρίως την ανασταλτική τους λειτουργία, αφού όλα δείχνουν ότι το πρώτιστο μέλημα είναι να δέχεται δύσκολα τέρμα η ομάδα σε μία κατηγορία που οι άνθρωποι της εκτιμούν ότι τα περισσότερα ματς θα κρίνονται στο γκολ.

Ένας άλλος λόγος που δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην εικόνα της ομάδας στα μετόπισθεν (στα τρία από τα επτά δεν παραβιάστηκε η ερυθρόλευκη εστία) είναι και ότι υπήρχαν κενά στο ρόστερ μεσοεπιθετικά και οι τέσσερις τελευταίες χρονικά μεταγραφές και μάλιστα οι τρεις των τελευταίων ημερών έχουν να κάνουν με παίκτες που λογίζονται ως βασικοί και που όταν είναι απόλυτα έτοιμοι αναμένεται ν’ αλλάξουν κατά πολύ την εικόνα του Ολυμπιακού Βόλου στο δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι.

Ο λόγος για τους Ράντι, που έπαιξε για πρώτη φορά στο πέμπτο φιλικό με τον Μακεδονικό ως αλλαγή, αλλά και τους Κουτσιανικούλη, Δεινόπαπα, που φυσικά έχουν κάνει μόνο προπονήσεις, και Ντούνη, που ακόμη δεν ενσωματώθηκε. Αυτή η τριάδα θα χρειαστεί ένα ικανό διάστημα, για να προσαρμοστεί και να φτάσει στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας. Οι επιλογές σίγουρα έχουν αυξηθεί, συνεπώς το «στοίχημα» για την τεχνική ηγεσία είναι το πόσο γρήγορα θα μπορέσουν να αφομοιώσουν τον τρόπο λειτουργίας του συνόλου, ούτως ώστε να προσφέρουν άμεσα λύσεις και κυρίως να δώσουν το κάτι παραπάνω, καθώς αποκτήθηκαν, για να κάνουν τη διαφορά.

Από κει και πέρα σίγουρα η εμφάνιση του δεύτερου μέρους με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που οι γηπεδούχοι σκόραραν τρία γκολ και είχαν και άλλες φάσεις, έχει ανησυχήσει άπαντες και πρώτος ο Θωμάς Γράφας έκανε λόγο για άκρως προβληματική εικόνα. Γι’ αυτό λοιπόν κύριο ζητούμενο εκτός από την όσο το δυνατόν πιο άμεση βοήθεια από τους νεοαποκτηθέντες είναι και η γρήγορη βελτίωση, αφού το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 29 Σεπτέμβρη με πρώτο αντίπαλο τον Ασπρόπυργο εκτός έδρας. Την ομάδα του Γιώργου Βαζάκα πάντως κατασκόπευσε στο ματς Κυπέλλου με την Ελασσόνα άνθρωπος των ερυθρολεύκων, ενώ το ίδιο έγινε και με την Αταλάντη, που απέκλεισε στο Κύπελλο Ελλάδος τον Ατρόμητο Πατρών και θα υποδεχθεί μία από τις επόμενες Τετάρτες τον Ολυμπιακό Βόλου, χωρίς να είναι γνωστή ακόμη η ημερομηνία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.