Βλιώρας: Η υποβάθμιση του μπάσκετ με την απόφαση της ΕΟΚ δε θα έχει προηγούμενο

Οι αποφάσεις της ΕΟΚ  για τη δημιουργία τριών ομίλων στη Β’ Εθνική και έξι στη Γ’ Εθνική μπάσκετ λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού έφερε την αντίδραση του προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργου Βλιώρα, ο οποίος με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook αναφέρει ότι οι επιλογές της ομοσπονδίας θα φέρουν σημαντική υποβάθμιση του αθλήματος και επισημαίνει ότι αυτές οδηγούν στο σημείο μηδέν. Αναλυτικά όσα υποστηρίζει ο Βολιώτης τεχνικός:

«Η χθεσινή μέρα (29/5/20) θα γιορτάζεται στο εξής σαν εθνική γιορτή στον χώρο του μπάσκετ στη χώρα μας. Συνολικά 64 ομάδες, ναι καλά διαβάζετε, 64 ομάδες ανέβηκαν κατηγορία στα εθνικά πρωταθλήματα της ΕΟΚ. Συνολικά 136 (!!!) ομάδες θα αγωνίζονται σε Α2, Β’ και Γ’ ΕΘΝΙΚΗ.

Με το πρόσχημα της κρίσης πήραμε τη χειρότερη απόφαση για το άθλημα. Αυτό που θα δούμε τα επόμενα χρόνια δε θα έχει προηγούμενο στην υποβάθμιση του αθλήματος. Επικυρώθηκαν βαθμολογίες χωρίς να ληφθούν υπόψη ρεπό που είχαν κάνει ομάδες, λιγότερα παιχνίδια που είχαν κάνει άλλες, πιάστηκαν ΚΟΡΟΪΔΑ όσοι πραγματικά είχαν επενδύσει και άξιζαν την άνοδο, βγήκαν μάγκες όσοι είχαν μπάρμπα στην Κορώνη.

Αλήθεια, γιατί να επενδύσει κάποιος σε ένα τόσο υποβαθμισμένο προϊόν, γιατί να δώσει χορηγία σε ένα πρωτάθλημα που θα παίζετε μεταξύ συγγενών και φίλων. Θέλησαν οι άνθρωποι της ΕΟΚ να βοηθήσουν τα σωματεία να μην έχουν μετακινήσεις. ΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ; Αν δεν έχει ένα σωματείο χρήματα να κάνει μια μετακίνηση 200 km που ήταν το ανώτερο καλύτερα, να το κλείσει το μαγαζί ή να το αφήσει σε άλλους.

Αν ήθελε πραγματικά να βοηθήσει η ομοσπονδία ας πλήρωνε η ίδια τις διαιτησίες ή ας επιχορηγούσε τα σωματεία για τις μετακινήσεις. Τρόποι υπήρχαν, ΘΕΛΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. Μετά και τη χειρότερη Α1 επαγγελματική κατηγορία που ζήσαμε φέτος, πολύ φοβάμαι ότι βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ σε όλους».