Βody Building και Άρση Δραμιών στον Αλμυρό

Το Πανελλήνιο Κύπελλο της ΠΟΣΔ το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου

Μία ενδιαφέρουσα διοργάνωση φιλοξενείται στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλμυρού το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου, αφού εκεί θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Κύπελλο Σωματικής Διάπλασης, Fitness και Άρσης Δραμιών.

Ο Αλμυρός προτιμήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης ως εναλλακτικός τόπος φιλοξενίας της διοργάνωσης, μετά την ανάληψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Άρσης Δραμιών 2023 που θα φιλοξενηθεί στο Ναύπλιο, οπότε χρειάστηκε ν’ αλλάξει και η ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης, που συντελεί στη συγκρότηση των εθνικών ομάδων της ΠΟΣΔ αλλά καθορίζει και τις προκρίσεις για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τι περιλαμβάνει λοιπόν η συγκεκριμένη διοργάνωση; Από τον κλασικό διαγωνισμό body building μέχρι και την Άρση Δραμιών (kettlebell lifting o αγγλικός όρος) που αποτελεί ουσιαστικά μία μορφή άρσης βαρών με λαβή και με το ένα χέρι, η διοργάνωση αυτή έχει ουσιαστικά εννέα διαφορετικούς τομείς συναγωνισμού. Στο Fitness Challenge συμμετέχουν ακόμη και παιδιά ηλικίας 5 ετών(!), ενώ υπάρχουν και οι κατηγορίες bikini, wellness και body fitness, mens’ και classic physique, classic bodybuilding, body building και Άρση Δραμιών.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει σε κάθε κατηγορία ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό της IFBB και της IUKL, (έξι αθλητές) οι κατηγορίες θα συμπτυχθούν.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.