Βολικάκης: Δε διανοούμαι ότι το Ποδηλατοδρόμιο θα γίνει γήπεδο μπάσκετ της ΑΕΚ

Με δηλώσεις του στο gazzetta.gr o εκ των κορυφαίων ποδηλατών στον κόσμο, Χρήστος Βολικάκης, έκανε λόγο για την άμεση ανάγκη να υπάρξει συνασπισμός των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, προκειμένου να σώσουν το άθλημα.

Ο Βολιώτης πρωταθλητής ήταν χειμαρρώδης, νιώθοντας οργισμένος, απογοητευμένος και θυμωμένος από την έως τώρα στάση της Ομοσπονδίας τόνισε: «Δεν πρόλαβα να πατήσω το πόδι μου στην Ολλανδία, δεν πρόλαβα να αντικρίσω το στολίδι του Άπελντοορν, μία πανέμορφη πίστα κι άρχισαν από την πατρίδα μου να έρχονται τα… ευχάριστα νέα.

Τα οπαδικά ΜΜΕ που πρόσκεινται στην ΑΕΚ και συμβουλάτορες σε θέματα αθλητισμού ξόδεψαν χιλιάδες λέξεις με διαρροές σκόπιμες, στοχευμένες σχετικά με το πόσο χρήσιμο θα ήταν το ποδηλατοδρόμιο κατά τα δικά τους πιστεύω να λειτουργεί ως στάδιο μπάσκετ ή δεν ξέρω τι άλλο;

Αλήθεια δε χωρά ο νους μου πως το μοναδικό στην Ελλάδα και πανέμορφο ποδηλατοδρόμιο, το οποίο φιλοξένησε τόσες αθλητικές συναντήσεις (Ολυμπιακούς Αγώνες και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα) χαρίζοντας στη χώρα μας διακρίσεις, υπάρχει σκέψη να μετατραπεί σε έναν ακόμα γήπεδο μπάσκετ, αδιαφορώντας για το μέλλον του αθλήματος, για την τύχη των αθλητών και για τη νεολαία που ήδη ασχολείται με το άθλημα και αυτή που μέλλει να ακολουθήσει.

Ένα στάδιο που έχουμε αφήσει το στίγμα μας, που έχουμε ματώσει για να αναδείξουμε τις αρετές του ποδηλάτου, που έχουμε ανδρωθεί τόλμησαν να σκεφτούν κάποιοι ότι μπορούν να μας το πάρουν.

Ίσως ήρθε η ώρα όλη η ποδηλασία, η ανύπαρκτη, όπως λειτουργεί αυτή την ώρα να αλλάξει ρότα και συμφιλιωμένη, να διεκδικήσει με δυναμική παρουσία αυτό που της ανήκει.

Οι παράγοντες ας βάλουν νερό στο κρασί τους και όλοι μαζί να στηρίξουν το αυτονόητο, δηλαδή να διατηρήσουμε τη μία και μοναδική πίστα, η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίωση του αθλήματος.

Για να μην τρίζουν τα κόκαλα του Ολυμπιονίκη Κωνσταντινίδη, θα πρέπει να σταματήσει αυτή η φιλολογία που αναπτύσσεται κάθε τόσο από επιτήδειους που λαχταρούν να μας ξεσπιτώσουν, ας μην τους επιτρέψουμε να σκέφτονται ότι μπορούν να το πετύχουν.

Η ποδηλασία ποτέ δεν ονειρεύτηκε στάδια άλλων αθλημάτων, κάθε άλλο μάλιστα, δεν απαίτησε ούτε καν δεύτερο, αφού και αυτό που ξεκίνησαν στα Τρίκαλα και στα Χανιά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.

Να σημειωθεί ότι με χθεσινές του δηλώσεις ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να κλείσει το ποδηλατοδρόμιο, αν δεν υπάρχει εξασφαλισμένη λύση για την ποδηλασία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.