Βολικάκης: Δε θα ζήσω τη μεγάλη στιγμή ως λαμπαδηδρόμος στην πόλη μου, όμως προέχει η υγεία

Με ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο Βολιώτης πρωταθλητής ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκης, που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο φέτος, αναφέρει ότι μπορεί να μην καταφέρει να ζήσει τη στιγμή, που κάθε ένας ονειρεύεται, ως ορισμένος λαμπαδηδρόμος κατά την περιφορά της ολυμπιακής φλόγας από τον Βόλο, αλλά τονίζει ότι προέχει η υγεία όλων

“Είναι μια στιγμή σημαντική που κάθε άνθρωπος ονειρεύεται να ζήσει, πόσο μάλλον ένας αθλητής που έχει συνδέσει τη ζωή του με αθλητικά γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας.
Η ολυμπιακή φλόγα, που σηματοδοτεί τη σύντομη περίοδο πριν την έναρξη των αγώνων του Τόκιο, ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία με σκοπό την περιφορά ανά την Ελλάδα, στη συνέχεια ανά τον κόσμο μέσα από εκδηλώσεις ανεπανάληπτες από όπου περνούσε. Όμως, ενώ όλοι μας κάναμε σχέδια στον τόπο μας, στον Βόλο, με βραδιά λαμπαδηδρομίας, αυτό δε κατέστη δυνατόν.
Ένας ιός που έχει αναστατώσει τον κόσμο, γνωστός ως κορονοϊός, ανέτρεψε τα σχέδια. Δεν θα χαρούμε αυτή τη στιγμή, δεν θα ζήσουμε το μεγαλείο αυτής της εκδήλωσης.
Όμως σωστά πάνω απ’ όλα προέχει η υγεία των πολιτών ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων. Δεν πρέπει να αγνοήσουμε αυτό που θα προκύψει από μια τόσο μεγάλη κινητοποίηση και στην Ολυμπία οι πρώτες εικόνες έδειξαν ότι η κατάσταση μπορεί εύκολα να ξεφύγει λόγω συνάθροισης μεγάλης μάζας της στιγμής και της αναπόφευκτης επαφής.
Η φλόγα θα μεταφερθεί με ασφάλεια, όπως πρέπει να γίνει, χωρίς να προστεθούν θύματα στα ήδη υπάρχοντα.
Σαν ορισμένος λαμπαδηδρόμος στην πόλη μου, τη στιγμή που θα έπρεπε να παραλάβω και να μεταφέρω την φλόγα, θα κάνω νοερά τη διαδρομή και θα ονειρευτώ αυτό το σκηνικό που δεν θα έρθει.
Να ευχηθώ από καρδιάς, αν μας το επιτρέψει ο θεός, καλή επιτυχία σε όλους τους Έλληνες που θα συμμετάσχουμε στο λαμπρότερο αθλητικό γεγονός χαράσσοντας την ίδια διαδρομή στους αιώνες.
Ευχή όλων μας να περάσει όσο πιο γρήγορα αυτός ο εφιάλτης και είναι καθήκον όλων μας να συμβάλουμε σ’ αυτή την προσπάθεια”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.