«Βόμβα» από τον Δώνη: «Δε βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό για ν’ ακολουθώ τις ιδέες άλλων»

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη κι αυτό της αποχώρησής του από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, άφησε ο Γιώργος Δώνης δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου της Super League.

Στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» εμφανίστηκε αρκετά προβληματισμένος από κάποια πράγματα που συμβαίνουν στην ομάδα και επισήμανε ξεκάθαρα ότι εάν δεν βρεθεί λύση σύντομα, τότε όλα είναι ανοιχτά, ακόμη και το να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του.

Ο 50χρονος προπονητής ρωτήθηκε για το αν υπάρχει θέμα απόκτησης του Βέλεθ από τον Άρη και με αφορμή αυτό πέρασε το μήνυμά του:

«Δεν θα έμπαινα σε καμία διαδικασία να σχολιάσω κάτι για ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε άλλη ομάδα και δη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η προτεραιότητα μας δεν είναι οι κεντρικοί αμυντικοί.

Θα πάρω λίγο από το χρόνο σας και με αφορμή αυτό να πω το εξής, επειδή είμαι δεύτερη χρονιά στην ομάδα και δεν είμαι ένας επαγγελματίας που απλά δουλεύει στον Παναθηναϊκό, γιατί αγαπώ τον σύλλογο και ήταν όνειρο μου να γίνω προπονητής του.

Αυτά τα δύο χρόνια έχουμε δουλέψει και εγώ και το υπόλοιπο τιμ πολύ σκληρά για να μπει η ομάδα σε ένα σωστό και καλό δρόμο και να κοιτάξει ψηλά. Όταν γίνονται λάθη στο παρελθόν, θα πρέπει να μαθαίνουμε να μην τα επαναλαμβάνουμε για να εξελίξουμε καλύτερα την ομάδα.

Η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Όλες οι κανονικές ομάδες χτίζονται με τα “θέλω” των προπονητών. Εγώ βρίσκομαι εδώ για να εκπαιδεύσω τους ποδοσφαιριστές και να πάει σε ένα καλύτερο επίπεδο η ομάδα. Δεν είμαι εδώ για να ακολουθήσω τις επιλογές και τις ιδέες των άλλων. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συνεχίζει να ζει απρόβλεπτες καταστάσεις.

Το τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες ή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος δεν μπορώ να το προδικάσω, θα το δείξει ο χρόνος.

Αυτό που λέω αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και δεν αφορά ούτε τον Βέλεθ ούτε κανένα άλλο. Είναι η προσωπική μου τοποθέτηση και πρέπει να προστατεύω την ομάδα που πρέπει να χτίζεται με τα δικά μου “θέλω”. Αφορά την επικοινωνία με το διοικητικό κομμάτι.

Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα, αλλά θα δούμε τι θα γίνει ως το τέλος της σεζόν. Είμαι ξεκάθαρος και δεν θα επιτρέψω τη λάθος επικοινωνία του σταφ με τη διοίκηση.

Δεν έχω μιλήσει με κανέναν, ούτε με τους παίκτες γι’ αυτό. Δεν είμαι αρμόδιος να πω αν θα φέρει αναστάτωση το θέμα αυτό. Δε θέλω να πω αν θα μιλήσω με τον κ. Αλαφούζο.

Εγώ θα μείνω απερίσπαστος να πάω την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Μ’ έχει στεναχωρήσει πολύ η κατάσταση. Θα έλεγα ότι είναι κάτι μεταξύ προπονητή και διοίκησης.

Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά πάντα υπάρχουν λύσεις. Αρκεί να θέλουν και οι δύο πλευρές. Το τελευταίο διάστημα έγιναν κάποια πολύ σοβαρά πράγματα που έχουν επίπτωση στην δουλειά μου και την ομάδα. Δεν ανοίγω καμία πόρτα απλά ενημερώνω. Θα φανεί αν είναι καμπανάκι. Αλλιώς η κάθε πλευρά πρέπει να κοιτάζει το μέλλον της».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.