«Βόμβα» Περέιρα: «Το VAR μπήκε στο Καραϊσκάκη μία ώρα πριν το ματς αντί για τρεις»

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου όσον αφορά την χρήση του Video Assistant Referee. Μεγάλη κουβέντα έγινε σχετικά με όσα συνέβησαν στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης και το χαμένο ριπλέι στο πέναλτι σε βάρος του Μπαράλες.

Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα στην διάρκεια της συνάντησης παραδέχθηκε πως «η εγκατάσταση του VAR την συγκεκριμένη ημέρα έπρεπε να γίνει 3 ώρες πριν και έγινε 1 ώρα πριν το ματς»!

Η απουσία του σωστού ριπλέι είχε να κάνει με το γεγονός πως το van δεν πρόλαβε να συνδεθεί με τις δύο κάμερες με super slow motion λήψεις, καθώς εμποδίστηκε η είσοδος του οχήματος στο Καραϊσκάκη με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες διαπιστεύσεις για τους τεχνικούς.

Ανάλογο πρόβλημα με την έλλειψη πιστοποιητικών υπήρξε και στα υπόλοιπα γήπεδα όπου ωστόσο επετράπη η είσοδος, με το Καραϊσκάκη να είναι το μοναδικό που την απαγόρευσε. Μολονότι, λοιπόν, το van του VAR βρισκόταν τέσσερις ώρες πριν όπως προβλεπόταν από την διαδικασία, η είσοδος στο γήπεδο έγινε κατόπιν άδειας αρκετές ώρες αργότερα.

Από τον Περέιρα ζητήθηκε επίσης να απαντήσει στο εάν μπήκε άνθρωπος του Ολυμπιακού στο van, με τον Πορτογάλο να δηλώνει επισήμως άγνοια για το περιστατικό, κάτι απολύτως λογικό, καθώς η είσοδος σε αυτό έγινε όπως έχουμε αναφέρει πριν την άφιξη των διαιτητών προκειμένου να… επιθεωρηθεί ο χώρος του van! Όλα τα παραπάνω γεγονότα, συνέβαλαν ώστε τελικά να χαθεί το κρίσιμο ριπλέι και να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα και εν τέλει ο βαθμολογικός πίνακας από την πρεμιέρα κιόλας του πρωταθλήματος.

Πηγή: SDNA

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.