«Βούλιαξαν» και το Ισραήλ οι Γυναίκες στο πόλο

Παίζοντας στο «ρελαντί», καθώς η διαφορά δυναμικότητας δεν επέτρεπε ανησυχία, η Εθνική Γυναικών συνέτριψε και το Ισραήλ, με 16-2 και μετρά «4 στα 4» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Το μυαλό των διεθνών του Γιώργου Μορφέση βρίσκεται ήδη στο ντέρμπι του Σαββάτου με την Ολλανδία, όπου η ελληνική ομάδα χρειάζεται ένα βαθμό για να πάρει την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου και να εξασφαλίσει ένα εύκολο ζευγάρωμα στα προημιτελικά της διοργάνωσης, πιθανότατα με τη Γερμανία.

Μετά την ισοπαλία της Ολλανδίας με την Ιταλία, το παιχνίδι δεν είχε ενδιαφέρον για την ελληνική ομάδα, που δεν χρειαζόταν πια διαφορά στο σκορ για να έχει πλεονέκτημα απέναντι στις «οράνιε» σε περίπτωση ισοπαλίας στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Ως τα μέσα της β΄ περιόδου η Εθνική είχε σημειώσει πέντε γκολ, όλα από θέση φουνταριστού, με την Ασημάκη να βρίσκει τρεις φορές δίχτυα και την Ξενάκη άλλες δύο.

Σταδιακά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άνοιξε τη διαφορά και έφτασε στο 8-1 στο ημίχρονο. Το Ισραήλ του Δημήτρη Μαυρωτά έδειξε αρκετά αξιόμαχο, αλλά δεν μπορούσε απέναντι σε τόσο ανώτερο ανίπαλο.

Χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα την απόδοσή της στη συνέχεια της συνάντησης, η «γαλανόλευκη» ομάδα έφτασε στο τελικό 16-2, με την Ασημάκη να σταματά στα 6 γκολ και την Ξενάκη στα 4, με τα 10 τέρματα να σημειώνονται από θέση φουνταριστού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.