Βούζας: «Στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο»

Ο Βασίλης Βούζας μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Θεσπρωτό εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση και τη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Πρώτα απ όλα να δώσουμε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, πετύχαμε μια σημαντική και δύσκολη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε στόχο την επιβίωσή του. Η νίκη ήταν και δίκαιη και με χορταστικό θέαμα με αρκετά γκολ και καλό ποδόσφαιρο. Νομίζω η ομάδα σιγά σιγά φανερώνει τις δυνατότητές της και οι παίκτες αποδίδουν σύμφωνα με τις ικανότητες που έχουν. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και χρησιμοποιώντας και όλους τους ποδοσφαιριστές για να μπορούμε να αξιολογήσουμε ακόμη και τους πιο μικρούς για το τι μπορούν να προσφέρουν και αν ταιριάζουν στην φιλοσοφία και τη νοοτροπία που πρέπει να έχει η ομάδα μετά την δική μου πρόσληψη. Νομίζω ότι όσοι παρακολουθήσανε το παιχνίδι θα είναι ευχαριστημένοι. Σίγουρα υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να διορθώσουμε για τα γκολ που δεχθήκαμε, αλλά πιστεύω ότι από τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε είμαστε ικανοποιημένοι, κάναμε και άλλες ευκαιρίες αλλά δεν μπαίνουν και όλα τα γκολ. Είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία και το μέταλλο των ποδοσφαιριστών που γύρισαν το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε άλλες τέσσερις τουλάχιστον ευκαιρίες για να πετύχουμε και άλλο γκολ».

Για την πρώτη ανατροπή της ομάδας ο κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε: «Αυτό μπορεί να συμβεί και όλοι οι παίκτες και το τεχνικό τιμ συνέχισε να πιστεύει στην ανατροπή και να το πετυχαίνει. Στο ποδόσφαιρο και ο παράγοντας τύχη παίζει μεγάλο ρόλο αλλά εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητες, το είπαμε στους παίκτες και μετά το πρώτο γκολ που πέτυχε ο αντίπαλος, να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού, παράγοντας φάσεις και ήμασταν σίγουροι ότι τα γκολ θα έρχονταν. Το πίστευαν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, κατανοούν και οι ίδιοι ότι οι ικανότητες που έχουν είναι πολύ υψηλότερες απ ότι έχουν δείξει έως τώρα».

Για τα σουτ από μακρινή απόσταση ο Βασίλης Βούζας ανέφερε: «Σίγουρα, δουλεύουμε πολλά πράγματα και προσπαθούμε να βάζουμε στο παιχνίδι μας στοιχεία που είναι απαραίτητα για το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Με μια καλά οργανωμένη άμυνα πρέπει να σουτάρεις από μεγάλες αποστάσεις και πρέπει να παίρνεις τα ριμπάουντ και τις δεύτερες μπάλες. Η εκμετάλλευση των δεύτερων μπαλών, να το χαρακτηρίσω έτσι, είναι σημαντικό να κερδίζεις κάτι από αυτό. Νομίζω ότι ήταν και όμορφα γκολ κιόλας και είμαστε από το προηγούμενο παιχνίδι ακόμα καλύτεροι. Ευελπιστώ στην συνέχεια να πάνε ακόμη καλύτερα τα πράγματα».

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής με τα δύο γκολ, Παναγιώτης Τσαγκαλίδης, ήταν ο παίκτης που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές στις δηλώσεις. Ο νεαρός χαφ δήλωσε: «Ήμασταν καλύτεροι στο περισσότερο μέρος του ματς αν όχι σε όλο, παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο, μελετήσαμε καλά τον αντίπαλο και νομίζω δικαιωθήκαμε».

Για τα δύο γκολ του τόνισε: «Η προσπάθεια ήταν ομαδική και όχι ατομική γιατί τα παιδιά κάνανε προσπάθεια από την άμυνα και ήμουνα εγώ στη σωστή θέση για να πετύχω τα τέρματα».

Για τις πολλές θέσεις που χρησιμοποιείται: «Όπου θα μου πει ο προπονητής εκεί θα παίξω, δεν έχω πρόβλημα. Από μικρός έχω μάθει όλες τις θέσεις. Εγώ αυτό που έχω να κάνω είναι να ακολουθώ το πλάνο του προπονητή από εκεί και πέρα είναι δουλειά μου να κάνω αυτό που πρέπει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.