Βράβευση για τις Βολιώτισσες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Κωφών Γυναικών

Στην εκδήλωση του ΠΣΑΤ

Η Εθνική ομάδα Κωφών Γυναικών κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία κορυφαία ομάδα αθλητών με αναπηρία, για το 2019, στην 66η γιορτή του ΠΣΑΤ, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (9/12) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Εθνική ομάδα Κωφών Γυναικών κατέκτησε το 2019 το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ολοκληρώνοντας ένα ιστορικό τρεμπλ, μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτ’αθλημα το 2016 και το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2017. Φυσικά το βολιώτικο στοιχείο δεν λείπει από τις τάξεις της πλέον επιτυχημένης ομάδας, αφού οι Βολιώτισσες Λία Σαρακατσάνη και Λαμπρινή Αγαγιώτου αποτελούν μέλη της.

Για τα συνεχόμενα χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες επιτυχίες, μίλησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η αρχιτέκτονας αυτών των αποτελεσμάτων, η Λαρισαία και με πολλά στοιχεία που την συνδέουν με τον Βόλο, Αθηνά Ζέρβα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτή η ομάδα έφτασε εκεί που έφτασε και την έχουμε χαρακτηρίσει εγώ και οι συνεργάτες μου ως μία μικρή Σταχτοπούτα γιατί αναδύθηκε από τις στάχτες της και την ανωνυμία της. Έκανε μία πάρα πολύ μεγάλη πορεία τα τελευταία οκτώ χρόνια. Δεν λύγισε, δεν σταμάτησε, και ξεπέρασε δυσκολίες που δεν μπορεί να φανταστεί άνθρωπος. Ούτε εμείς μπορούσαμε να τις φανταστούμε και έφτασε στην κορυφή, ταπεινά και σιωπηλά. Η εκδήλωση είναι πάρα πολύ συγκινητική για όλους μας. Μας τιμάτε ιδιαίτερα και μας δίνετε δύναμη για να συνεχίσουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.