World League Πόλο Ανδρών: Πρεμιέρα με ήττα η Εθνική, 12-11 από την Κροατία

Ποδαρικό με ήττα στο World League έκανε η ανανεωμένη «ασημένια» Ολυμπιονίκης Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών. Στον παρθενικό της αγώνα μέσα στο 2022 και πρώτο μετά τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το πάλεψε γερά σε ένα συναρπαστικό ματς κόντρα στην Κροατία, αλλά στο τέλος ηττήθηκε με 12-11.

Η Εθνική δεν είχε στον πάγκο τον Θοδωρή Βλάχο και την ομάδα κοουτσάρισαν ο συνεργάτης του Δημήτρης Κραβαρίτης με τη συμβολή του Ηλία Μαχαίρα. Η Εθνική μας είχε τον έλεγχο σε ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα και συγκεκριμένα μέχρι τα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου, παρά το γεγονός ότι ήταν κακή στον παίκτη παραπάνω (4/12 συνολικά), ενώ δέχτηκε πολλά γκολ στον παίκτη λιγότερο (9/14). Κι αυτό το πέτυχε χάρις των ατομικών ενεργειών έμπειρων παικτών και κυρίως του Φουντούλη και του Βλαχόπουλου.

Στη συνέχεια, όμως, το 7-5 υπέρ μας έγινε 8-7 υπέρ των Κροατών στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου και το 9-9, έγινε 9-12 1.58 πριν από τη λήξη, οπότε και όλα τελείωσαν. Οι Σολανάκης και Παπαναστασίου μείωσαν στο γκολ για την Ελλάδα (11-12).

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Κροάτης Γιόζιπ Βρίλιτς.

Επόμενος αγώνας της Ελλάδας για τον Όμιλο του World League είναι εκτός έδρας, στις 8/3 με τη Ρωσία.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 6-5, 7-8, 11-12.

Ελλάδα (Δημήτρης Κραβαρίτης, Ηλίας Μαχαίρας): Ζερδεβάς, Καλογερόπουλος, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Σολανάκης 1, Κάκαρης 1, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

Κροατία (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μιλάκοβιτς, Φάτοβιτς 1, Κράπιτς, Ζόβιτς 1, Μπούκιτς 1, Βουκίτσενιτς 2, Ζούβελα, Μπούριτς 1, Βρίλιτς 2, Μπένιτς 2, Μπάσιτς 2, Μάρτσελιτς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.