WRC: Συνάντηση Ζαν Τοντ–Λευτέρη Αυγενάκη στο Ράλι Κροατίας

Ενώ μετράμε ήδη ανάποδα τις μέρες για την μεγάλη επιστροφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι στη χώρα μας και τη διεξαγωγή του θρυλικού Ράλι Ακρόπολις στις 9-12 Σεπτεμβρίου, η προσοχή έχει στραφεί στην Κροατία.

Εκεί διεξάγεται ο τρίτος γύρος της σεζόν, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ που αποτελεί το κέντρου του αγώνα, συνοδευόμενος από μέλη της Motorsport Greece. Εκεί, έχει επαφές με μέλη της FIA και του Promoter ενόψει του Ράλι Ακρόπολις που επιστρέφει μετά από απουσία οκτώ ετών και θα αποτελέσει τον ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Χτες το πρωί ο υφυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της FIA, Ζαν Τοντ. Ο 75χρονος Γάλλος έχει μακρά ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Συνοδηγός αγώνων, επικεφαλής της Peugeot Sport, της Ferrari στη Formula 1, στη μεγάλη πορεία με τους τίτλους με ηγέτη τον Μίκαελ Σουμάχερ και τελικά πρόεδρος της FIA! Ο Γάλλος βρίσκεται στον προεδρικό θώκο από το 2009 και φέτος την τρίτη του θητεία στον προεδρικό θώκο. Έχει ήδη δρομολογήσει τη διαδοχή του, ανακοινώνοντας πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Μεταξύ άλλων συναντήιηκαν στη 10η ειδική διαδρομή του Ράλι Κροατίας όπου συνομίλησαν για την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο WRC. Έναν αγώνα που ο Τοντ θυμάται ως συνοδηγός αλλά και ως επικεφαλής της Peugeot

Η απογευματινή συνάντηση έγινε στο Service Park στο χώρο φιλοξενίας της Hyundai Motorsport. Εκεί είχαν μια πιο διεξοδική συζήτηση. Ο πρόεδρος της FIA, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την οδική ασφάλεια και έχει να επιδείξει έργο στο τομέα αυτό. Μάλιστα, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα χρόνια προβλήματα οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο υφυπουργός τόνισε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει ευαισθησία στο θέμα αυτό και γίνονται δράσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Συμφώνησαν να προγραμματίσουν κάποιες δράσεις από κοινού, με τη συμμετοχή της FΙΑ αλλά και του ιδίου του προέδρου της, για την προώθηση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης απεύθυνε πρόσκληση εκ μέρους του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της FIA, να έρθει στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Ράλι Ακρόπολις και του ζήτησε τη μέγιστη δυνατή συμβολή, στις δράσεις για την οδική ασφάλεια.

Gazzetta.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.