Ξαφνικά αποχαιρέτησε ο Πιτίνο

Το βράδυ του Σαββάτου (14/3) έγινε γνωστό, με κάθε επισημότητα, πως ο Ρικ Πιτίνο θα συνεχίσει από την νέα σεζόν την καριέρα του στο NCAA, αναλαμβάνοντας το άσημο Iona, κάτι το οποίο άφησε… σύξυλους άπαντες στον Παναθηναϊκό, με την ταχύτητα στην αλληλουχία των γεγονότων, ενώ έκπληκτοι έμειναν και οι παράγοντες στην Εθνική μας ομάδα, κυρίως από τον τρόπο που συνέβησαν όλα και που δείχνουν ότι ο Αμερικανός προπονητής είχε πάντα ως βασική προτεραιότητα στο μυαλό του την επιστροφή στο κολεγιακό μπάσκετ, από το οποίο χώρισε πριν τρία χρόνια με αρκετές σκιές να βαραίνουν αυτό το απότομο διαζύγιο με το Λούιβιλ.

Ο πολύπειρος κόουτς στις πρώτες του δηλώσεις μετά την συμφωνία με τους Gaels δεν ανέφερε πουθενά Παναθηναϊκό και Εθνική, ενώ φαίνεται πως κανείς στην Ελλάδα δεν ήξερε κάτι για τις τόσο προχωρημένες συζητήσεις που είχε, και που προφανώς τον είχαν φέρει σε σημείο να έχει πάρει την απόφασή του να πει το ναι στην πρόταση, την οποία είχε στα χέρια του εδώ και καιρό.

”Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Ξεκίνησα το ταξίδι μου στο μπάσκετ από το Μανχάταν. Τώρα μπορώ να το τελειώσω στο Νιου Ροσέλ (Νέα Υόρκη). Θαυμάζω την εξαιρετική δουλειά του Τιμ Κλους. Θα προσπαθήσω να το συνεχίσω και να το εξελίξω και να το αναδείξω. Μου έλειψε το κολεγιακό μπάσκετ όσο ήμουν στην Ελλάδα. Είμαι πίσω εκεί που όλα άρχισαν. Είναι το πιο ωραίο συναίσθημα στον κόσμο”, ήταν συγκεκριμένα τα πρώτα λόγια του Ρικ Πιτίνο για την 5ετους διάρκειας συμφωνία με το κολέγιο από τη Νέα Υόρκη.
Ωστόσο, η όλη κίνησή του, να φύγει δηλαδή τόσο γρήγορα από την Αθήνα και μάλιστα την ίδια κιόλας ημέρα που ήταν αρχικά προγραμματισμένο το ταξίδι της ομάδας στην Κωνσταντινούπολη για τον αγώνα με την Φενέρ, οποίος αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή λόγω κορωνοϊού και τελικά να ανακοινώνεται από το κολέγιο, μόλις δυο μέρες μετά, χωρίς ο επίσημος Παναθηναϊκός να γνωρίζει τίποτα, δείχνει και τον – αν μη τι άλλο – άκομψο χειρισμό του ίδιου. Να θυμίσουμε πως το συμβόλαιο με τους “πράσινους” ήταν μέχρι το καλοκαίρι του 2021, όπως επίσημα είχαν ανακοινώσει οι πρωταθλητές Ελλάδας. Ακόμα και η ενημέρωση με μηνύματα προς τους παίκτες έγινε αφού προηγήθηκε ο σχετικός καπνός, με αρκετά tweets από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού κι ένα δικό του που έμοιαζε με αποχαιρετιστήριο…

Πηγή:eurohoops.net

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.