Ξανά ο Ναδάλ στο δρόμο του Τσιτσιπά

Ο σπουδαίος, Ράφα Ναδάλ, θα βρεθεί ξανά, μέσα σε μία εβδομάδα, στο δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά.

Όπως έγινε και στην Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα, έτσι και τώρα στη Ρώμη, ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Open της Ρώμης τον «Βασιλιά του χώματος», με το νικητή να παίρνει το «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Κι αν στην ισπανική πρωτεύουσα ο Τσιτσιπάς έκανε την υπέρβαση κι επιβλήθηκε του μεγάλου αντιπάλου του με 2-1, το έργο του θα είναι εξίσου, ίσως και πιο δύσκολο στον αυριανό (18/05) αγώνα, καθώς θα πρέπει να κερδίσει για δεύτερη σερί φορά έναν τόσο μεγάλο αθλητή.

Ο Ναδάλ εξασφάλισε το απόγευμα της Παρασκευής (17/05) την πρόκριση στην τετράδα του τουρνουά της Ρώμης, μετά τη νίκη του με 2-0 επί του συμπατριώτη του, Φερνάντο Βερδάσκο. Ο τελευταίος ήταν ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο σετ, με τον Ναδάλ να επικρατεί με 6-4. Στο δεύτερο το νο της παγκόσμιας κατάταξης έκανε προπόνηση και με το τελικό 6-0 έφτασε άνετα στη νίκη.

Να σημειωθεί ότι ο Ναδάλ δεν έχει κατακτήσει κάποιο τρόπαιο μέσα στο 2019 και θέλει όσο τίποτ΄ άλλο τον τίτλο στην Ρώμη, έτσι ώστε να μην πάει με «άδεια χέρια» στο Roland Garros που ακολουθεί.

Τώρα, σε περίπτωση που ο Τσιτσιπάς καταφέρει να επαναλάβει τον θρίαμβο της περασμένης εβδομάδας, τότε θα αναρριχηθεί στο νο 5 του κόσμου, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς εξασφάλισε και ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν, που λύγισε με 6-4, 6-2 τον Κέι Νισικόρι και θα παίξει στον πρώτο Masters ημιτελικό της καριέρας του. Εκεί ο μικρόσωμος Αργεντινός θα συναντήσει έναν εκ των Νόβακ Τζόκοβιτς ή Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.