Ξεχνά και τη Νεάπολη ο Ολυμπιακός, ορατός ο κίνδυνος να παίξει εκτός Βόλου

Η έδρα που θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός Βόλου στη Football League, είναι ένα ζήτημα, όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, μείζονος σημασίας. Για τους ερυθρολεύκους έχουν δημιουργηθεί κάποια αρνητικά δεδομένα, που καθιστούν επισφαλή τη διεξαγωγή των αγώνων του εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

Αρχικά, είναι πάρα πολύ δύσκολο η ομάδα να χρησιμοποιήσει το Πανθεσσαλικό και για τη νέα χρονιά, από τη στιγμή που έχει ήδη υπογράψει σύμβαση ο ΝΠΣ Βόλος και υπάρχει και η Νίκη που ισχυρίζεται ότι κανείς δεν μπορεί να τη βγάλει έξω από το στάδιο βάσει της τήρησης όλων των όρων της σύμβασης. Συν τοις άλλοις είναι κοινό μυστικό οι ερυθρόλευκοι έχουν κάποια οικονομική εκκρεμότητα να διευθετήσουν με τα Τουριστικά Ακίνητα. Γενικά είναι απίθανο να υπάρχουν τρεις ομάδες σε ένα γήπεδο και οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται αντικειμενικά στη δυσκολότερη θέση.

Σε ό,τι αφορά το ΕΑΚ, είναι γνωστό ότι έχει αποφασιστεί η ανακατασκευή του, αλλά δεν έχει προχωρήσει κάτι. Είναι γνωστό ότι, για να πάρει το ΕΑΚ άδεια για τη Football League, χρειάζεται μία σειρά από εργασίες, που κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνουν, αφού η διαδικασία του διαγωνισμού και η κατοχύρωση του έργου θα πάρει τουλάχιστον έξι με επτά μήνες.

Ο ίδιος ο γραμματέας του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, Δημήτρης Μουρτζίνος, είχε εκτιμήσει σε δηλώσεις του φέτος τον Μάρτιο ότι απαιτούνται τουλάχιστον δύο χρόνια, για να τελειώσει η ανακατασκευή του ΕΑΚ. Οπότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός Βόλου την ιστορική του έδρα για τη νέα σεζόν.

Η λύση που απομένει στους ερυθρολεύκους είναι η Νεάπολη και είχε διαρρεύσει από διοικητικούς κύκλους πριν λίγο διάστημα ότι θα ζητηθεί το γήπεδο αυτό από τον Δήμο Βόλου και πως ο Ερασιτέχνης θα αιτούνταν να μάθει τους όρους χρήσης, ώστε να ενημερώσει τους ανθρώπους που σκοπεύουν να πάρουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της νέας ΠΑΕ, που βρίσκεται υπό σύσταση. Ωστόσο, και η περίπτωση του γηπέδου της Νεάπολης είναι κάτι που πρέπει να ξεχάσει ο Ολυμπιακός Βόλου.

Πριν λίγες μέρες δημοπρατήθηκε το έργο της αναμόρφωσης του γηπέδου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και σύμφωνα με πληροφορίες του Magnesiasports, για το έργο αυτό έχει ήδη αναδειχθεί μειοδότης και είναι η «ΕΚΤΩΡ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» με έδρα τη Λάρισα (είναι η ίδια εταιρεία που ανέλαβε και το έργο ανακαίνισης του δημοτικού θεάτρου Βόλου). Δεν έχει γίνει ακόμη κατακύρωση, αφού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στη διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών και μετά θα πρέπει να ακολουθήσει η έγκριση νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Με βάση τη μελέτη που έκανε ο Δήμος Βόλου, καθώς η Περιφέρεια απλώς εντάσσει, χρηματοδοτεί και υλοποιεί, ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι ένα έτος. Ο Δήμος Βόλου λοιπόν θέτει το χρονοδιάγραμμα, το οποίο θεωρείται πολύ μεγάλο, καθώς οι εργασίες που θα γίνουν δεν είναι τόσο μεγάλης έκτασης, ώστε να το δικαιολογούν (Διαμόρφωση ενός από τα δύο παλαιά γυμναστήρια του κτιρίου σε χώρους υγιεινής για τους φιλοξενούμενους φιλάθλους, σε χώρο Πρώτων βοηθειών, σε χώρο για τα ΜΜΕ, σε χώρο ιατρείου και σε χώρο διαιτητή, Διαμόρφωση χώρου Doping Control, με χώρο υγιεινής, Διαμόρφωση χώρου Παρατηρητή, Ανακαίνιση των δύο υφιστάμενων Αποδυτηρίων, Ανακαίνιση του Κυλικείου, Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις, ώστε ο χώρος του Γυμναστηρίου να έχει πρόσβαση από το εσωτερικό του Γηπέδου, Κατασκευή Νέων Χώρων Υγιεινής κοντά στον χώρο εισόδου, Κατασκευή Μεταλλικών Στεγάστρων Πέργκολας με πολυκαρβουνικό στην είσοδο του Γηπέδου και έξω από τους χώρους υγιεινής των φιλάθλων, Μεταλλική Κατασκευή -στέγαστρο φυσούνα που στο σύνολό της με την υφιστάμενη κατασκευή θα έχει μήκος 25,00μ, Τοποθέτηση πρόσθετου κιγκλιδώματος στην κερκίδα φιλοξενουμένων φιλάθλων, Αντικατάσταση μέρος των εξωτερικών κουφωμάτων, Επιχρίσματα σε επιφάνειες του κτιρίου, όπου είναι απαραίτητο,  Βάψιμο των Εξωτερικών επιφανειών του κτιρίου, όπου είναι απαραίτητο, βερνικοχρωματισμοί της Κατασκευής Μεταλλικών Στεγάστρων).

Εντός του επόμενου μήνα εκτιμάται ότι θα γίνει υπογραφή της σύμβασης και από τη στιγμή που θα μπουν τα συνεργεία, η Νεάπολη για 12 μήνες δε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Βάσει όλων των παραπάνω ο Ολυμπιακός βρίσκεται προ του ορατού κινδύνου να ψάχνει για γήπεδο εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.