Ξεχώρισε στη Βίγλα και το Αιγίνιο και βραβεύτηκε από τον Δήμο ο ΕΟΣ Βόλου

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βίγλας-Πισοδερίου διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας στα Αλπικά αγωνίσματα από 16 έως και 25 Μαρτίου για όλες τις κατηγορίες, με εξαίρεση τους παμπαίδες-παγκορασίδες. Το διήμερο 15 και 16 Μαρτίου διεξήχθησαν τα αγωνίσματα των μικρών Παίδων-Κορασίδων (Π1-Κ1). Ο ΕΟΣ Βόλου πρωταγωνίστησε για άλλη μια φορά.

Αναλυτικά, το Σάββατο στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης ο Βουγιούκας Απόστολος κατέλαβε τη 2η θέση, ο Κλαψόπουλος Γιώργος και ο Παπακρίβος Βασίλης την 4η και 5η θέση αντίστοιχα, ενώ ο Γκοντουράς Βασίλης την 21η θέση.

Στις μικρές κορασίδες η Καλτσογιάννη Ρεγγίνα Ελευθερία ήταν 1η, η Μακρυγιάννη Δήμητρα 5η, η Ασβεστά Άννα 7η, η Παπακυρίτση Μαρία 12η και τέλος η Σκιαθίτη Ελένη δεν τερμάτισε.

Το απόγευμα του Σαββάτου διεξήχθη το αγώνισμα του ατομικού παράλληλου. Οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου ξεχώρισαν για άλλη μια φορά, με τον Βουγιούκα Απόστολο, Παπακρίβο Βασίλη και Κλαψόπουλο Γιώργο να καταλαμβάνουν την 2η την 3η και την 4η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία των μικρών Παίδων (Π1).

Στις μικρές Κορασίδες (Κ1) , ο ΕΟΣ Βόλου κατέκτησε ένα ασημένιο μετάλλιο με την Καλτσογιάννη Ρεγγίνα Ελευθερία και μια 8η θέση με την Ασβεστά Άννα , ενώ οι Παπακυρίτση Μαρία και Μακρυγιάννη Δήμητρα συμμετείχαν στον προημιτελικό του αγωνίσματος.

Στη συνέχεια, το πρωί της Κυριακής, διεξήχθη το αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης και οι επιτυχίες για τον ΕΟΣ Βόλου συνεχίστηκαν. Ο Παπακρίβος Βασίλης ήταν 2ος, ο Βουγιούκας Απόστολος 4ος, ο Κλαψόπουλος Γιώργος 7ος και ο Γκοντουράς Βασίλης 24ος. Στα κορίτσια η Καλτσογιάννη Ρεγγίνα Ελευθερία κατετάγη 2η, η Σκιαθίτη Ελένη 6η, η Μακρυγιάννη Δήμητρα 7η και η Παπακυρίτση Μαρία 11η.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες καθώς και στους προπονητές τους Παπακρίβο Κώστα και Τσακνάκη Αλέξανδρο, που ανεβάζουν τον σύλλογο ψηλά, ένα σύλλογο που σε ένα χρόνο συμπληρώνει 90 χρόνια ιστορίας και επιτυχιών.

Ακόμη , στο Αιγίνιο Πιερίας ταξίδεψε η ομάδα Αγωνιστικής Αναρρίχησης του ΕΟΣ Βόλου,  προκειμένου να συμμετάσχει στο 14o περιφερειακό αγώνα Βορείου Ελλάδος, ο οποίος δίνει την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στον Βόλο τον Απρίλιο. Στους αγώνες συμμετείχαν 123 αθλητές και αθλήτριες στο αγώνισμα δυσκολίας.

Από τον ΕΟΣ Βόλου, στην κατηγορία Γυναικών η Καρακατσέλη Χατζηπαναγιώτου Μαρία κατέκτησε την 3η θέση.

Στους Νέους Α, ο Χατζόπουλος Αχιλλέας ήταν 4ος, ο Καραμανιώλας Ίωνας 7ος και ο Νιφόρος Χαράλαμπος 8ος.

Στην κατηγορία Νέες Β η Τσιούκα Σοφία και η Φεργαδη Φωτεινή ήταν 14η και 15η αντίστοιχα.

Στις μικρότερες κατηγορίες και συγκεκριμένα στους Παίδες Α, ο Παλτατζής Παναγιώτης ήταν 7ος και ο Καραμανιώλας Χαράλαμπος 9ος. Στις κορασίδες Α η Κουθουρίδου Άννα Ροούζ ήταν 7η, ενώ τέλος στην κατηγορία Κορασίδων Β η Γεροβασίλη Άννα ήταν 5η και η Μαργαριτοπούλου Ελένη 6η.  Την αποστολή συνόδεψε ο προπονητής Νίκος Μαγγίτσης. Η διοίκηση του ΕΟΣ συγχαίρει όλη την ομάδα και τον προπονητή  τους.

Βράβευση αθλητών του ΕΟΣ

Επίσης, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (18/3) η εκδήλωση της «Βράβευσης των Κορυφαίων Αθλητών του 2018» στο κλειστό θέατρο του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας. Πρόκειται για μια γιορτή του ερασιτεχνικού αθλητισμού με πρωταγωνιστές τους αθλητές και τις αθλήτριες με τις υψηλότερες διακρίσεις από σωματεία του Δήμου Βόλου.

Για ακόμη μια χρονιά δε θα μπορούσε να απουσιάζει από μία τέτοια εκδήλωση ο Ε.Ο.Σ Βόλου, καθώς βραβεύθηκαν στα παρακάτω αθλήματα οι:

Χιονοδρομία

Τσιόβολου Μαρία Ελένη

5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Αλπικών Αγωνισμάτων στο Αλπικό Σύνθετο κατηγορίας U18

6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Αλπικών Αγωνισμάτων στην Υπεργιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση κατηγορίας U18

Αναρρίχηση

Γεροβασίλη Όλγα

1η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Αναρρίχησης Νέων στην κατηγορία Youth F

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Αναρρίχηση

Τσιάρας Βασίλης

1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης στην κατηγορία «Νέοι Δ»

Χιονοδρομία

Ασβεστάς Δημήτριος

1η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Αλπικών Αγωνισμάτων Π2-Κ2 στην Τεχνική Κατάβαση στην κατηγορία Παίδων

Τσιόβολου Μαρία-Ελένη

1ες θέσεις στους Πανελλήνιους Αγώνες Αλπικών Αγωνισμάτων στην Τεχνική Κατάβαση και στη Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση στην κατηγορία Νεανίδων

Δημητρώφ Ευρυδίκη

1ες θέσεις στους Πανελλήνιους Αγώνες Αλπικών Αγωνισμάτων στην Τεχνική Κατάβαση και στη Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση στην κατηγορία Κορασίδων 1

Κορολής Βασίλειος

1η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Αλπικών Αγωνισμάτων στην Τεχνική Κατάβαση στην κατηγορία Παίδων 1.

Σκιαθίτη Ελένη

1η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Αλπικών Αγωνισμάτων στη Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση COMBI στην κατηγορία Παγκορασίδων.

Καλτσογιάννη Μαρία-Νικολέτα

1η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Αλπικών Αγωνισμάτων Π2-Κ2 στην Τεχνική Κατάβαση στην κατηγορία Κορασίδων