Ξεχωριστή γιορτή το 1ο Volos Santa Run

Όλη η πόλη περπατο-τρέχει!

Μια ξεχωριστή γιορτή θα ζήσει για πρώτη φορά σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου ο Βόλος, όπου θα γίνει το 1ο Volos Santa Run, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες να χαρούν την πόλη, έτσι όπως είναι στολισμένη τις ημέρες των γιορτών, περπατώντας και τρέχοντας στο χωριό του Άη Βασίλη, στην Ερμού και τον Άγιο Νικόλαο με τις οικογένειές τους.

Επιλέχθηκε η πιο γιορτινή, όμορφη και η πιο απλή διαδρομή, απόστασης μόλις ενός χιλιομέτρου, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες από ενός μέχρι 101 ετών! Το Volos Santa Run θα διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο αγώνα δρόμου, καθώς όχι μόνο δεν θα υπάρχει συναγωνισμός και αποτελέσματα, αλλά όλοι θα περπατήσουμε και θα τρέξουμε μαζί στην εορταστική πορεία.

Η διαδρομή του 1ου Volos Santa Run θα ξεκινήσει από το χωριό του Άη Βασίλη (λίγο μετά το Δημαρχείο), θα κατευθυνθεί στην Ερμού και θα τερματίσει στη φάτνη στον Άγιο Νικόλαο. Όλοι θα περπατο-τρέξουμε μαζί!

Η συμμετοχή στο 1ο Volos Santa Run είναι δωρεάν. Θα υπάρχει ειδικός κουμπαράς από τον Δήμο Βόλου, για να δώσουν οι πολίτες ό,τι επιθυμούν, ώστε να συγκεντρωθεί ποσό που θα δοθεί στα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αν δεν έχετε στολή Άη Βασίλη, δεν πειράζει. Βάλτε ένα κόκκινο σκουφάκι και ελάτε.

Μετά το τέλος του Volos Santa Run οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες θα μπορούν να πάρουν μέρος στις άλλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στον Άγιο Νικόλαο, όπου είναι ο τερματισμός, και σε όλο τον Βόλο. Τις ημέρες των εορτών οι εκδηλώσεις στον Βόλο θα έχουν κορυφωθεί και το 1ο Volos Santa Run θα αποτελέσει μέρος των εκδηλώσεων αυτών!

Πολλά σωματεία της περιοχής δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο 1ο Volos Santa Run. Ανάμεσά τους πολλοί σύλλογοι, όπως οι Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου (διοργανωτής μαζί με τον Δήμο Βόλου-ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ και την ΕΠΦΑ Μαγνησίας), ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου, ΑΣ Πήγασος, Γυμναστική Ένωση Βόλου, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας Ιππόκαμπος, ΝΟΒ Αργοναύτες, ΑΟ Μαγνησίας, Άτλας, Taekwondo Νικόμαχος, ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας, που έχουν και επίσημα δηλώσει τη συμμετοχή τους, ενώ θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι. Θα συμμετέχουν επίσης πολλά γυμναστήρια και πολιτιστικοί σύλλογοι. Την εκδήλωση θα υποστηρίξει, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες της, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Το ενδιαφέρον πολιτών για συμμετοχή στο 1ο Volos Santa Run εκδηλώνεται και από άλλες πόλεις. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να μετέχουν στον πρωτότυπο μη ανταγωνιστικό φιλανθρωπικό αγώνα, αλλά να δουν από κοντά πώς είναι αυτές τις ημέρες ο Βόλος ενόψει των εορτών. Κάποιες οικογένειες θα το συνδυάσουν με 4ήμερη διαμονή κάνοντας Πρωτοχρονιά στον Βόλο και το Πήλιο.

Στις 30 Δεκεμβρίου θα γιορτάσουμε όλοι στο 1ο Volos Santa Run!

Η εκδήλωση δημιούργησε χώρο και στο facebook, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν τα νέα και να συζητούν στη διεύθυνση https://www.facebook.com/events/1130812130305978/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.