Ξεκινά 26-27 Οκτωβρίου από τη 2η αγωνιστική η Σούπερ Λίγκα 2!

Τέλος καλό όλα καλά, έστω και με περιπέτειες… Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2 επανέρχεται στην αγωνιστική δράση! Αυτό αποφάσισαν ομόφωνα οι 12 ομάδες στο έκτακτο Δ.Σ. της διοργανώτριας το μεσημέρι της Πέμπτης (17/10). Μάλιστα, η επανεκκίνηση θα γίνει από το Σαββατοκύριακο 26-27 Οκτωβρίου από εκεί που σταμάτησε… Δηλαδή με τη διεξαγωγή της 2ης αγωνιστικής. Κι αυτό, διότι, όπως εξηγήθηκε από τους νομικούς επρόκειτο για αναστολή και όχι διακοπή, οπότε δεν υπάρχει πεδίο εφαρμογής του κανονισμού για να γίνουν εμβόλιμες οι τρεις αγωνιστικές που δεν πραγματοποιήθηκαν ώστε να πάμε κατευθείαν στην 5η αγωνιστική. Σε αυτό επίσης συνομολογεί και το γεγονός ότι δεν υπήρξε ορισμός της δεύτερης στροφής της SL2 πριν την απόφαση για επ’ αόριστον λουκέτο.

Αυτή η εξέλιξη ως προς την επανέναρξη προέκυψε, καθώς έγινε αποδεκτή τελικά η πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά! Η μόνη διαφοροποίηση είναι ότι οι Σούπερ Λίγκα 2 ζητά από τη Δημόσια Τηλεόραση να δώσει τα 6.075.000 ευρώ και η διαίρεση των χρημάτων να γίνει δια 11 και όχι για 12, καθώς ο Απόλλων Σμύρνης θα μείνει εκτός, καθώς θα κινηθεί νομικά εναντίον της ΕΡΤ γιατί έχει στα χέρια του υπογεγραμμένο διετές συμβόλαιο από πέρσι.

Δηλαδή η SL2 ζητά να μην αφαιρεθεί αναλογικά το ποσό επειδή στη συμφωνία συμμετέχουν 11 και όχι 12 ΠΑΕ.

Από εκεί και πέρα. εσωτερικά στη Σούπερ Λίγκα 2 οι ΠΑΕ συμφώνησαν ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Λεβαδειακός να πάρουν κάτι περισσότερο από τους υπόλοιπους και οι άλλοι εννέα να μοιραστούν ισόποσα ότι του αναλογεί.

Να σημιεωθεί ότι η όλη εξέλιξη επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του a-sports.gr από τις 15/10, καθώς η ΕΡΤ θα πληρώσει και το κόστος της παραγωγής, την οποία αναλαμβάνει η εταιρεία ΙΝΑ ΤV (κέρδισε στον μειοδοτικό διαγωνισμό).

Αναλυτικά και η επίσημη ενημέρωση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2/Β’ Εθνικής:

«Κατά τη σημερινή συνάντηση της Super League 2, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

1. H επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος από τη 2η αγωνιστική, το σαββατοκύριακο 26-27/10/2019

2. Από τις κατατεθειμένες προσφορές των εταιριών τηλεοπτικής παραγωγής, κρίθηκε ως πιο συμφέρουσα αυτή της InaTVhd Broadcast Services

3. Αποδέχτηκε πρόταση διαφημιστικής εταιρίας για συνεργασία, με ποσοστό 20% για χορηγικό πρόγραμμα άνω των 150.000 ευρώ».

Πηγή: http://www.a-sports.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.