Ξεκίνημα με ΝΙΚΗ στα φιλικά, 2-1 την πιο έτοιμη Παναχαϊκή

Πανηγυρισμοί στο πρώτο γκολ της Νίκης

 Η Νίκη Βόλου κατάφερε στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι να κερδίσει στην Πορταριά την πολύ δυνατή και πιο έτοιμη Παναχαϊκή, που έχει κάνει πολύ ακριβές μεταγραφές, με σκορ 2-1, με ένα πολύ όμορφο γκολ του Οικονομίκου στο 90’. Πιο μπροστά οι κυανόλευκοι είχαν κάνει το 1-0 στο 28’ με τον Αλιατίδη στην πρώτη τους καλή στιγμή στον αγώνα. Η Παναχαϊκή είχε ισοφαρίσει στο 65’ με τον Σκεπετάρη, με τους Πατρινούς να δείχνουν περισσότερα πράγματα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι από τους κυανόλευκους, κάτι φυσιολογικό, αφού έχουν κάνει δύο βδομάδες παραπάνω προετοιμασία, πριν έρθουν στο Πήλιο.

Πάντως, και η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, που έδωσε ευκαιρίες σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες πλην του Αποστολίδη, ο οποίος έχει ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού, πρόσφερε μηνύματα αισιοδοξίας για τη συνέχεια βάσει του σταδίου που βρίσκεται, με σοβαρότητα στην ανασταλτική λειτουργία, καλή μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και αξιοποίηση των ευκαιριών που της παρουσιάστηκαν.

Να σημειωθεί ότι ο 21χρονος Βολιώτης Γιώργος Αγιώτης, που ξεκίνησε από την Α.Ε. 2002, συνέχισε στις μικρές ομάδες του Ολυμπιακού Πειραιώς και έχει περάσει επίσης από  Απόλλωνα Λάρισας, Κέρκυρα και Διαγόρα, έπαιξε στο βασικό σχήμα, όντας υπό δοκιμή, ενώ συμμετείχε τις προηγούμενες μέρες στις προπονήσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου, Σεραφείμ Παπαϊωάννου, που ήταν όμως τραυματίας και δεν αγωνίστηκε, αλλά έδωσε το παρών στο γήπεδο.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Κάρδαρης, Αγιώτης, Αλιατίδης Θεοδωρόπουλος. Κλασικός αμυντικός μέσος ήταν ο Μπόσιο και μπροστά του οι Σαλαμούρας και Ιμπάνιεζ ως επιθετικοί μέσοι. Ρόλο δεξιού εξτρέμ είχε ο Κρουθ, από την απέναντι πλευρά ήταν ο Τσιώλης και φορ ο νεαρός Χρόνης.

Η Νίκη στο δεύτερο 45λεπτο είχε κάτω από τα δοκάρια τον Περιστερίδη, δεξιά τον Τσιμπούκα στην άμυνα, αριστερά τον Κουκουτή και στόπερ τους Μπαλάφα και Αλιατίδη. Ο Μπόσιο συνέχισε ως αμυντικός μέσος και μπροστά του ήταν οι Ντομίνγκεθ και Μέτσε. Οικονομίκος και Μαυροζούμης ήταν οι πλάγιοι μεσοεπιθετικοί και φορ ο Γκονζάλες.

Η Παναχαϊκή είχε στο τέρμα τον Μένκα δεξί μπακ τον Χρόνη, αριστερό τον Σταματόπουλο και στόπερ τους Πατάπη και Μαρκοπουλιώτη. Ανασταλτικό ρόλο στο κέντρο είχαν οι Μουστακόπουλος και Μπρους και πιο επιθετικό ο Ανάκογλου στον άξονα, ενώ στις πτέρυγες κινούνταν ο Μασούρας δεξιά και ο Μπάτροβιτς αριστερά. Τέλος, κλασικός προωθημένος ήταν ο … ευέξαπτος Αραβίδης, που προκάλεσε την πρώτη διακοπή στο ματς, καθώς είχε διαπληκτισμό με παίκτη της Νίκης.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Η Παναχαϊκή ήταν εμφανώς η καλύτερη ομάδα, μέχρι να γίνει το 1-0. Στο 9’ η κεφαλιά του Πατάπη μετά από φάουλ του Ανάκογλου πήγε άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι, με τον Κ. Παπαδόπουλο να έχει κλείσει τη γωνία.

Στο 22’ ο πορτιέρε της Νίκης απέκρουσε το σουτ του Ανάκογλου, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μασούρας δυσκόλεψε με το σουτ που έκανε τον Κ. Παπαδόπουλο, που ενήργησε  και πάλι θετικά. Στο 25’ πάλι χρειάστηκε ο πορτιέρε να επέμβει, μπλοκάροντας σωστά τοποθετημένος το σουτ του Ανάκογλου. Κόντρα στη ροή της φιλικής αναμέτρησης η Νίκη προηγήθηκε. Μετά από κόρνερ, η μπάλα έφτασε λίγο έξω από την περιοχή στον Μπόσιο που έκανε ένα σουτ, το οποίο μετατράπηκε σε ασίστ για τον Αλιατίδη, ο οποίος σταμάτησε την μπάλα και με συρτό σουτ ανάμεσα σε πέναλτι και μικρή περιοχή νίκησε τον Μένκα για το 1-0 στο 28’.

Η Νίκη είχε μία πολύ καλή στιγμή για το 2-0 στο 34’ μετά από συνδυασμό Μπόσιο-Ιμπάνιεζ και Κρουθ, με τελικό αποδέκτη τον Κάρδαρη, που έκανε σωστή κίνηση και βρέθηκε σε θέση για γκολ μέσα δεξιά της περιοχής, σουτάροντας πάνω από τα δοκάρια. Τέλος, στο 36’ η μπάλα κόντραρε πάνω στον Κρουθ μετά από βολέ του Μένκα και έφυγε πάνω από την εστία.

Οι φάσεις στο δεύτερο μέρος

Στο 47’ και το 55’ τα πλασέ του Μαρκοπουλιώτη και Παπαδόπουλου βρήκαν σε ετοιμότητα τον Περιστερίδη, που μπλόκαρε χαμηλά. Στο 65’ μετά από λάθος στο κέντρο της άμυνας από τον Μπαλάφα, ο Σκεπετάρης βγήκε στο τετ-α-τετ και πλάσαρε σωστά τον Περιστερίδη, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 52’ αξίζει ν’ αναφερθεί από πλευράς Νίκης ότι ο Ντομίνγκεθ μετά από πρέσινγκ ψηλά των γηπεδούχων έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και ντρίμπλαρε αντίπαλο, ώστε να βγει φάτσα με το γκολ. Ωστόσο, ο Ισπανός έπεσε στο έδαφος, ζητώντας πέναλτι χωρίς να έχει δίκαιο, όπως φάνηκε με γυμνό μάτι.

Στο 82’ ο Περιστερίδης έκανε μία εκπληκτική επέμβαση με εκτίναξη σε πλασέ του Κουσκουνά από θέση μέσα αριστερά της περιοχής και αμέσως μετά ο Τσότρας έστειλε την μπάλα συρτά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, με τη Νίκη να γλιτώνει για δεύτερη φορά την παραβίαση της εστίας της. Έξι λεπτά αργότερα ο Ντομίνγκεθ έβγαλε κάθετη για τον Μαυροζούμη, που βγήκε μόνος με τον Καπούταγλη σε θέση πλάγια αριστερά του, αλλά το πλασέ του νεαρού παίκτη αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα της Παναχαϊκής, ο οποίος στο 90’ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Ο Γκονζάλες κρατήθηκε όρθιος παρά τα συνεχόμενα μαρκαρίσματα των αντιπάλων του, γύρισε το σώμα του και πάσαρε στον Οικονομίκο, βγάζοντάς τον τετ-α-τετ. Ο Οικονομίκος με θαυμάσιο σκάψιμο πάνω από τον Καπούταγλη έστειλε με φοβερό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 2-1 υπέρ της Νίκης.

Διαιτητής: Χαλβατζάκος

Βοηθοί: Αντωνίου, Αγγελόπουλος

ΝΙΚΗ Α’ ΜΕΡΟΣ: Παπαδόπουλος, Κάρδαρης, Θεοδωρόπουλος, Αγιώτης, Αλιατίδης, Μπόσιο, Σαλαμούρας, Ιμπάνιεζ, Κρουθ, Τσιώλης, Χρόνης

ΝΙΚΗ Β’ ΜΕΡΟΣ: Περιστερίδης, Τσιμπούκας, Μπαλάφας, Αλιατίδης (60’ Φλώρος), Κουκουτής, Μπόσιο (60’ Μπιτσάκος), Ντομίνγκεθ, Μέτσε, Μαυροζούμης, Οικονομίκος, Γκονζάλες

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Μένκα (46’ Καπούταγλης), Πάνος, Σταμόπουλος, Μαρκοπουλιώτης, Πατάπης, Μουστακόπουλος, Μπρους, Μπάτροβιτς (46’ Τσερούτι), Μασούρας, Ανάκογλου (46’ Παπαδόπουλος), Αραβίδης

Έπαιξαν από το 61’ και μετά: Κουσκουνάς, Σκεπετάρης, Πλιάτσικας, Αργυρόπουλος, Μπελεζάκης, Παπαχρονόπουλος, Τσότρας

Προσπάθεια του Αραβίδη που παρακολουθείται από τον Μπόσιο
Παρακολούθησε τον αγώνα ο Παπαϊωάννου, που μετέχει στις προπονήσεις της Νίκης
Δοκιμάστηκε στο φιλικό ο Αγιώτης
Η βασική ενδεκάδα της Νίκης 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.