Ξεκίνημα με σπουδαίο διπλό επί του Πανιωνίου για τον ΝΠΣ Βόλος

Ξεκίνημα στη Σούπερ Λιγκ 1 με σπουδαίο διπλό μέσα στη Νέα Σμύρνη για τον ΝΠΣ Βόλος, που επικράτησε της ομάδας του Πανιωνίου με 1-2.

Ήταν μία δίκαιη επιτυχία για το σύνολο του Φεράντο, που έδειξε αγωνιστική ανωτερότητα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μουνίθ, που σκόραρε και τα δύο τέρματα με φάουλ στο 38’ και με άψογο πλασέ σε τετ-α-τετ στο 70’, ενώ ο Πανιώνιος μείωσε στο 93’ με κεφαλιά του Αραμπούλι, με τον ΝΠΣ Βόλος να παίζει με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού του Μπασόνγκ, τη στιγμή που είχαν γίνει όλες οι αλλαγές από τη μεριά των φιλοξενουμένων.

Στο γήπεδο ήταν και ο Αχιλλέας Μπέος, που έγινε αποδέκτης υβριστικών συνθημάτων από τους οπαδούς του Πανιωνίου, ενώ το παρών έδωσε και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Για τον ΝΠΣ Βόλος ο Γκαραβέλης ήταν στην εστία και τετράδα στην άμυνα οι Ντεντάκης (δεξιά), Μπασόνγκ (αριστερά) και Φεράρι, Δημόπουλος στο κέντρο αυτής. Ο Ατιγιάτ ήταν ο μοναδικός κλασικός αμυντικός μέσος έχοντας μπροστά του, τους Τσοκάνη, Ζοάο, Μουνίθ και Μυστακίδη, ενώ ο Γέντρισεκ αποτέλεσε τον κλασικό προωθημένο σε σύστημα 4-1-4-1.

Στο 8’ είχαμε την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς και ανήκε στον ΝΠΣ Βόλος. Από βαθιά μπαλιά του Δημόπουλου προς την περιοχή, ο Γέντρισεκ από τα δεξιά έκανε το γύρισμα προς τον Ζοάο που σούταρε, για να διώξει ο Κότνικ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μουνίθ σούταρε πάνω στον Ντομίνγκεζ, με την μπάλα να απομακρύνεται στη συνέχεια.

Στο 38’ επετεύχθη ένα ιστορικό γκολ για τον ΝΠΣ Βόλος, αφού ήταν το πρώτο στη μεγάλη κατηγορία. Ο Μυστακίδης κέρδισε φάουλ αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή, με τον Μουνίθ να εκτελεί απευθείας και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ για το 0-1.

Ο ίδιος παίκτης έκανε το 0-2 στο 70’. Από βαθιά μπαλιά του Δημόπουλου προς τον Μουνίθ, ο δεύτερος έφυγε μπροστά και αφού πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο βοηθός σταμάτησε τη φάση για οφσάιντ, αλλά ο Ζαχαριάδης είδε το VAR και αποφάσισε σωστά να μετρήσει το γκολ, αφού ο σκόρερ στην αρχή της φάσης καλυπτόταν.

Παράλληλα είχαμε και την αποβολή Ζαμάνη από τον πάγκο του Πανιωνίου, με τον παράγοντα του Πανιωνίου να φωνάζει προς τον διαιτητή Ζαχαριάδη «βάλε τη φανέλα του ΠΑΟΚ».

Στο 76’ ο ΝΠΣ Βόλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-3. Από λάθος του Ευαγγέλου ο Γέντρισεκ βγήκε τετ-α-τετ με τον Κότνικ, τον οποίο απέφυγε, όμως σωτήρια έδιωξε σε κόρνερ ο Σαραμαντάς προ της γραμμής.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 93’. Από σέντρα από τα δεξιά του Παπαγεωργίου, ο Αραμπούλι εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Μπασόνγκ, που είχε βγει τραυματίας, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες, και με κεφαλιά εντελώς αμαρκάριστος απλώς μείωσε σε 1-2, αφού στο 95’ η κεφαλιά του Ντομίνγκες κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκεζ, Ευαγγέλου, Σαραμαντάς, Μανιάτης (55’ Μαξίμοβιτς), Κόρμπος, Τσιλούλης (55’ Εμμανουηλίδης), Άρσε, Καμαρά, Δούμτσιος.
ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Μπασόνγκ, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης, Μουνίθ (82’ Σαρμιέντο), Ατιγιάτ (34’ Μπαλογιάννης), Ζοάο, Μυστακίδης (78’ Μαξ), Γέντρισεκ.

*Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν την έναρξη στη μνήμη του Δημήτρη Μαυρίκη.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.